ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''ATΣΑΛΙ''!

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Το έβαλε και ξέσπασε ο Μπουζούκης (video+photos)

 Η μεγαλύτερη φετινή αγωνιστική κρίση του Παναθηναικού σταμάτησε στο Αγρίνιο, με το ''τριφύλλι'' να ακολουθεί συνταγή...πρεμιέρας.

 Μπορεί να πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες από τον εναρκτήριο αγώνα στα ''Πηγάδια'', μπορεί η ενδεκάδα να μην ήταν ακριβώς η ίδια, ωστόσο η φιλοσοφία και η αγωνιστική προσέγγιση του Γιώργου Δώνη και των παικτών του είχε πάρα πολλές ομοιότητες με την αναμέτρηση εκείνη, η οποία είχε δώσει το έναυσμα για το μεγάλο σερί που ακολούθησε στην αρχή του πρωταθλήματος. Οι ''πράσινοι'' αντιμετώπισαν απόψε μια ομάδα, η οποία μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο, δεν καθηλώνεται πίσω από τη μπάλα περιμένοντας τον αντίπαλο, έχει ποιότητα στο παιχνίδι της και βρίσκεται αρκετά ψηλά, έχοντας ως... κρυφό στόχο την πεντάδα. Υπό αυτές τις προυποθέσεις ο Δώνης ήταν υποχρεωμένος να πάει σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση, παρόμοια με αυτή στην Ξάνθη δηλαδή, με πρωταρχικό στόχο να μη χάσει τη μεσαία γραμμή και να μη δεχτεί ευκαιρίες και αυτός ο έλεγχος του αγώνα να μετουσιωθεί σε κάτι καλό μεσοεπιθετικά. Για αυτό επέλεξε τον σχηματισμό που αποδίδει περισσότερο από κάθε άλλον φέτος για την ομάδα του. 3-4-2-1 με τριάδα πίσω τους Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη και Κουλιμπαλί, τετράδα στα χαφ με τον Ινσούα αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά (ο οποίος με τον Κουλιμπαλί μαζί κάνει ματσάρες) και τους Κουρμπέλη- Κάτσε δίδυμο στα χαφ, με τον Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη να επιστρέφουν σαν δίδυμο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα. Οι ''πράσινοι'' κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους στους Αγρινιώτες και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να βρίσκουν χώρους και να φτάνουν με μεγαλύτερη άνεση από τους αντιπάλους τους κοντά στην περιοχή. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ήρθε και το πολυπόθητο γκολ. Το ''τριφύλλι'' δημιούργησε συνθήκες δευτερεύοντα αιφνιδιασμού, ο Μακέντα βρέθηκε είχε προυποθέσεις για να σουτάρει από πλάγια ωστόσο πολύ έξυπνα τραβήχτηκε προς το πλάι και πέρασε υπέροχα στον επερχόμενο Μπουζούκη, το γκολ του οποίου έκρινε και το ματς. Θέλετε και ένα ακόμα κοινό σημείο με τον αγώνα στην Ξάνθη που προανέφερα; Το γεγονός ότι και τότε το γκολ της νίκης το είχε πετύχει ο νεαρός επιθετικός...

 Ο δρόμος του Παναθηναικού για τη νίκη πάντως δεν ήταν στρωμένος με...ροδοπέταλα. Ο αγώνας θα μπορούσε να στραβώσει με την ανόητη αποβολή του Κάτσε, πριν καν συμπληρωθεί το 60ο λεπτό του παιχνιδιού. Μια φάση που ο Αλβανός χαφ, έχοντας κάρτα βρήκε άγαρμπα από πίσω τον αντίπαλό του πάνω στον βηματισμό και ''κρέμασε'' την ομάδα του σε ένα παιχνίδι που όλα κυλούσαν βάσει σχεδίου. Παρά τον μικρό ανασχηματισμό και το σοκ της αποβολής, ο Μακεδόνας τεχνικός ενήργησε πολύ έξυπνα βάζοντας τον Χρήστο Δώνη αντί του Μακέντα για να προσδώσει περισσότερη φρεσκάδα και ταυτόχρονα να καλύψει το κενό του Κάτσε, ενώ αργότερα ο Καμπετσής πέρασε στη θέση του κουρασμένου Χατζηγιοβάννη, ο οποίος δε μπόρεσε να ανταποκριθεί σε νέα καθήκοντα ως σέντερ φορ. Αμυντικά οι ''πράσινοι'' ανταποκρίθηκαν άψογα, δεν άφησαν τον Παναιτωλικό να δημιουργήσει ούτε μια κλασσική ευκαιρία και το αριθμητικό μειονέκτημα δε φάνηκε επ' ουδενί!

- Τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναικού σε Λιβαδειά και Γιάννινα είναι ικανά να δώσουν τεράστιο προβάδισμα στη μάχη της 5ης θέσης, αν συνδυαστούν από δύο νίκες.

- Απαράδεκτος ο ντόρος που έγινε σχετικά με τις ''καθυστερήσεις'', ο οποίος φαινόταν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι ένα παιδί που δεν έχει προκαλέσει ποτέ και στην τελική δεν είχε κανένα λόγο να αγνοήσει τον προπονητή του που του φώναζε να σηκωθεί. Ο γκολκίπερ του ''τριφυλλιού'' διαγνώστηκε με αιμάτωμα και εξ ου οι πόνοι και οι ''καθυστερήσεις''...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code