ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο!

 

 Έχοντας διανύσει ένα πολύ κακό πρώτο μισό της σεζόν σχεδόν καταστροφικό, με μέτρια απόδοση που την έθεσαν εκτός των δύο βασικών της στόχων (πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη), η ''Ένωση'' έχει θέσει ως στόχο να έχει μια πορεία μακριά από την μιζέρια και την μετριότητα, που κορυφώθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο. 

 Λίγο το στραβό ποδαρικό για το 2019 στα Χανιά για το κύπελλο, λίγο η εικόνα το τελευταίο δίμηνο και λίγο η καλή παρουσία που είχε ο ΠΑΣ στα μέχρι τώρα εντός έδρας παιχνίδια του, προμήνυαν ένα αρκετά αμφίρροπο και κλειστό αγώνα για τους ''κιτρινόμαυρους''. Η εικόνα της ΑΕΚ όμως ήταν εντελώς διαφορετική, αρκετά ενθαρρυντική. Οι ''κιτρινόμαυροι'' καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι, πέτυχαν 4 γκολ σε ένα ''μαγικό'' πρώτο ημίχρονο, δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στους Ηπειρώτες να αντισταθούν και πήραν τη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες. 

 Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κέρδισε πλήρως τη σκακιέρα των πάγκων, επειδή διάβασε πολύ καλά τις αδυναμίες του ΠΑΣ. Έπαιξε με τον Μάνταλο στα χαφ, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Λιβάια στη φυσική του θέση ως δεκάρι (πολλές φορές μετατρεπόταν σε δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Πόνσε). Με το 3-5-2 κέρδισε έναν παραπάνω παίκτη στο κέντρο, με αποτέλεσμα ο Μάνταλος να μη χρειάζεται να κάνει έξτρα τρεξίματα που θα τον εξαντλούσαν και έτσι ο αρχηγός της ''Ένωσης'' αναλώθηκε στο δημιουργικό του ρόλο, όπου μαζί με τον Λιβάια έκαναν τρομερή δουλειά. Ταυτόχρονο, ο ΠΑΣ με την επιλογή του 4-4-2, με δύο προωθημένους, τον βαρύ Αθανασιάδη και τον πιο ευέλικτο Κριζμάν, έχασε πράγματα στον ανασταλτικό τομέα, την ώρα που η ΑΕΚ σφυροκοπούσε, ενώ επιθετικά η υπερραριθμία της ''Ένωσης'' στον άξονα στέρησε από τον ΠΑΣ την δυνατότητα να παράγει ευκαιρίες, με την ιστορία του παιχνιδιού να έχει τη μορφή ''Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε''. 

 Η νίκη αυτή έδειξε κάποιες από τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να παίξει πραγματικά καλό ποδόσφαιρο και μένει να δούμε αν αυτή η εμφάνιση θα έχει διάρκεια ή αν θα είναι απλώς ένα...πυροτέχνημα, που θα οφείλεται σε ένα βαθμό και στην πολύ άσχημη εμφάνιση που είχε ο ΠΑΣ στο παιχνίδι. Πάντως, δεν πρέπει να παραλείπεται το γεγονός ότι οι ομάδες του Εβρίτη τεχνικού παραδοσιακά φορμαρίζονται ιδιαίτερα μετά τις διακοπές των Εορτών και συνεχίσουν να εξελίσσονται σε καμπές της σεζόν που οι υπόλοιπες αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.

- Συλλυπητήρια στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον άδικο χαμό του οπαδού Αλεξέι σε τροχαίο δυστύχημα, ας ελπίσουμε το έτος αυτό να μην συνεχιστεί κατά αυτόν τον τρόπο



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code