ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΝΑLYSIS: Μπήκε στη μάχη, απέτυχε παταγωδώς, συνεχίζει...



 Μπορεί η χρονιά για την ΑΕΚ να ξεκίνησε με ενθουσιασμό για την πρώτη συμμετοχή μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τρεις μήνες μετά αυτόν τον ενθουσιασμό, τον διαδέχεται κατήφεια, απογοήτευση και αρκετά αρνητικά ρεκόρ...

 Η ''Ένωση'', κακά τα ψέμματα, ανάμεσα στις 32 ομάδες που έπαιξαν στους ομίλους, αποδείχθηκε δυστυχώς η χειρότερη από όλες. Δεν είναι δικαιολογία η δύσκολη κλήρωση, άλλωστε υπήρχαν αρκετά πιο δύσκολα γκρουπ από αυτό που κατέληξε η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Άλλωστε στην ίδια διοργάνωση, ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε τη Λίβερπουλ, η Γιουνγκ Μπόις τη Γιουβέντους, η Αιτχόφεν πήρε ισοπαλία από Ίντερ και Τοτενάμ, οπότε σταματάει εδώ κάθε κουβέντα περί τύχης ή ατυχίας στην κλήρωση. Οι ''κιτρινόμαυροι'' υπηρέτησαν ένα πλάνο σε όλα τα παιχνίδια, σε όλα φάνηκαν ανταγωνιστικοί, σε κανένα όμως δεν πήραν έστω ένα βαθμό. Είχαν μόλις εννιά τελικές στην εστία σε έξι αγώνες, δεν είχαν ούτε μία τελική στο στόχο σε εκτός έδρας αγώνα, δε μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απαλλαγούν από τον καθαρά αμυντικό τους προσανατολισμό, με λίγα λόγια δεν ''χτύπησαν'' στα ίσια κανέναν αγώνα, απλώς περίμεναν να έρθει το μοιραίο. Μόνο το ημίωρο με τη Μπενφίκα (με αριθμητικό πλεονέκτημα) θα έχουν να θυμούνται, την επιστροφή από 0-2 σε 2-2 και τη μοιραία φάση που ο Κλωναρίδης δεν πάσαρε στον Γιακουμάκη για να σκοράρει αυτός σε κενό τέρμα. Αν είχε γίνει αυτό, τώρα ίσως μιλούσαμε σε μια διαφορετική βάση. Τώρα αναπόφευκτα μιλάμε για μια παταγώδη αποτυχία, για μια επιστροφή σε ομίλους, διαφορετική σε σχέση με το πώς την ονειρεύτηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ.

 Από εκεί και πέρα, πολλοί αναρωτιούνται αν ήταν καλύτερο που πέρασε στους ομίλους η ΑΕΚ και διασύρθηκε ή αν θα ήταν προτιμότερο να πάει στο Europa, όπου θα είχε ρεαλιστικές ελπίδες για κάτι καλύτερο. Η απάντηση είναι, ξεκάθαρα το πρώτο. Η ''Ένωση'' μέτρησε τις δυνάμεις της απέναντι στα μεγαθήρια και αποδείχθηκε ''λίγη'', αυτό ωστόσο είναι πολύ πιο έντιμο από το να σκέφτεσαι από τη θαλπωρή του καναπέ, πόσο καλύτερα θα πήγαινες αν είχες προκριθεί και κανείς από όσους δεν έχουν βιώσει την εμπειρία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δε μπορούν να βρουν ψεγάδι για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετρήθηκε, έδειξε τη ''γύμνια'' της και στο μέλλον ίσως να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη με τη φετινή σεζόν.

- Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, μακάρι το βράδυ να πανηγυρίζουμε δύο προκρίσεις...Θα υπάρξει άρθρο και για τους Θεσσαλονικείς και για τους Πειραιώτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code