ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είχε προσωπικότητες! Τα ''κλειδιά'' για μια τεράστια νίκη

Σωκράτης Διούδης: Ο «κέρβερος» του Παναθηναϊκού (videos+photos)

 Ο Παναθηναικός μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στο Δεκέμβρη, μετά από μια ισχνή συγκομιδή βαθμών στα ντέρμπι και έπειτα από την κακή ήττα στο ''Γεντί Κουλέ'' χρειαζόταν οπωσδήποτε να πάρει ψυχολογική και βαθμολογική ανάταση απέναντι στον Ατρόμητο.

 Και βέβαια μιλάμε για έναν Ατρόμητο, ο οποίος έχει δείξει φέτος πόσο σπουδαία ομάδα διαθέτει, πόσο ικανός είναι να κερδίζει ακόμα και με τους μεγάλους, έχοντας μόλις μια ήττα (στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό) σε 13 αναμετρήσεις. Και όπως λέει ο σοφός λαός ''Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή''. Η δόξα λοιπόν χθες ήταν ολόκληρη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για τον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε, σε ένα σκληρό, οριακό και...''αντρικό'' παιχνίδι, που μπορεί να μην ήταν θεαματικό σε γενικές γραμμές, όμως είχε χαρακτηριστικά ντέρμπι, με πολύ σκληρό παιχνίδι και τα νεύρα τεντωμένα σε όλη τη διάρκειά του. Από την άλλη, δόθηκε και μια απάντηση σε αυτούς που επέκριναν το γεγονός ότι ο Παναθηναικός μέχρι ώρας δεν είχε κερδίσει κανένα ντέρμπι. Και μπορεί ο Ατρόμητος ιστορικά να μη θεωρείται ένας εκ των μεγάλων αντιπάλων των ''πρασίνων'', ωστόσο αγωνιστικά και βαθμολογικά είναι σίγουρα μέσα στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Και για αυτή τη νίκη υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι, τρανταχτοί παράγοντες που οδήγησαν το ''τριφύλλι'' σε αυτή την επικράτηση.

                                      Ο ''killer'' Μακέντα και το ''πολυεργαλείο'' Κάτσε

 Ας ξεκινήσουμε από τον Αλβανό χαφ. Κλήθηκε να πάρει ρόλο ''μαέστρου'' στη μεσαία γραμμή, αναγκασμένος να τραβήξει πολύ βαρύτερο φορτίο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, λόγω της απουσίας του φυσικού ηγέτη και αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπέλη. Η χθεσινή εμφάνιση του Κάτσε ήταν κάτι παραπάνω ίσως από αυτό που ζητούσε ο Δώνης. Τρομερός ανασταλτικά, αστείρευτες δυνάμεις και αμέτρητα τρεξίματα συνέθεσαν το ''παζλ'' της χθεσινής παρουσίας του Έργκις Κάτσε. Το...κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήταν η τρομερή μπαλιά μισού γηπέδου στη φάση του γκολ, η οποία ''ξεκλείδωσε'' την άμυνα των φιλοξενούμενων. Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο γκολ είναι έργο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός σέντερ φορ, έκανε κοντρόλ και τελείωμα υψηλότατης κλάσης, πιστοποιώντας για ακόμα μια φορά πως στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει αναγεννηθεί και δεν έχει έρθει στην Ελλάδα...για διακοπές.

                            Μια ωδή στον ''κέρβερο'' Διούδη, αλλά και μια στον Μαυρομάτη 

 Κατά τη διάρκεια χθες έλεγα πως ο Διούδης είναι ένας από τους βασικότατους λόγους που ο Παναθηναικός έχει καλή πορεία εφέτος. Στη φάση του πέναλτι απλώς με επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο 25χρονος πορτιέρο για ακόμα ένα παιχνίδι προσέφερε δείγματα της σπουδαίας του κλάσης. Αρχικά αποκρούοντας το πέναλτι του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκας Ευθύμη Κουλούρη (ορθώς καταλογίστηκε, ωστόσο νωρίτερα δεν καταλογίστηκε πέναλτι στον Καμπετσή) και εν συνεχεία με σωτήρια επέμβαση στο εξ επαφής πλασέ, ξανά του Κουλούρη. Φυσικά, σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πολύ σταθερός στις εξόδους, δίνοντας και περίσσια σιγουριά στην υπόλοιπη αμυντική γραμμή.
  Ο Φάνης Μαυρομάτης από την άλλη έκανε το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του, ίσως (μην σας ακούγετε υπερβολικό), ένα από τα κορυφαία αμυντικά παιχνίδια που έχω δει τα τελευταία χρόνια από παίκτη των ''πρασίνων''. Αν δείτε τις φάσεις μια προς μια, θα καταλάβετε ότι ο νεαρός σέντερ μπακ ήταν πανταχού παρόν, δεν έχασε ούτε μια μονομαχία, ήταν εξαιρετικός και με τη μπάλα στα πόδια και μετέφερε τη μπάλα στα χαφ με μεγάλη ασφάλεια και ψυχραιμία. Σε υπερβολικά σχόλια που γίνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις χαρακτηρίστηκε ''νέος Χένρικσεν'', η ουσία είναι πως ο νεαρός σέντερ μπακ είναι ο,τι καλύτερο έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια οι ''πράσινες'' ακαδημίες και αν δουλευτεί κατάλληλα (δουλεύεται ήδη εξαιρετικά από τον Γιώργο Δώνη), έχει τα φώτα να κάνει σπουδαία καριέρα.

- Για τον Δώνη δε χρειάζεται να κάνω κάποια καινούρια αναφορά, ακόμα μια φορά που ο τεχνικός του Παναθηναικού διάβασε άψογα το παιχνίδι. Βοήθησε πολύ και η χρήση βίντεο για να αποφευχθούν λάθη όπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

- Για τον Ρισβάνη, ο οποίος επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τις ακαδημίες του ''τριφυλλιού'', το γεγονός ότι απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε δεν τηρεί το fair play στις καθυστερήσεις, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα, ενδεικτικό όμως του γιατί έχει μείνει στάσιμος, παρότι έχει πολύ ταλέντο.

- Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή σας και τη στήριξη στη χθεσινή μετάδοση, σε ένα παιχνίδι που ήταν και τηλεοπτικό. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθειά μας!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code