ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O Κούμπιτσα επιστρέφει στην F1 πίσω από το τιμόνι της Williams!


Ένα μεγάλο όνειρο του Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα γίνει πραγματικότητα από την νέα χρονιά, αφού θα είναι ο παρτενέρ του Τζόρτζ Ράσελ στην ομάδα της Williams.

Σήμερα η βρετανική ομάδα γνωστοποίησε στο Twitter, ότι στη θέση του Σιρότκιν θα βρεθεί ο Πολωνός.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Κούμπιτσα, αφού γίνεται πραγματικότητα κάτι που πριν κάποια χρόνια φάνταζε αδύνατο:
Ο ταλαντούχος πιλότος, βρέθηκε στη Formula 1 το 2006. Το ταλέντο και οι ικανότητες του πίσω από το τιμόνι της BMW Sauber φάνηκαν αμέσως. Το 2008 πέτυχε την πρώτη του pole στο Μπαχρέιν και την παρθενική του νίκη στον Καναδά. Ο Κούμπιτσα ήταν ένας πολλά υποσχόμενος πιλότος εκείνη την περίοδο, ένας μελλοντικός πρωταθλητής, επιπέδου μάλιστα Αλόνσο-Χάμιλτον. Αφού και οι ίδιοι έχουνε πει στο παρελθόν πως ο Ρόμπερτ ήταν ένας ισχυρός ανταγωνιστής.

Η συνέχεια πάγωσε τα νερά όμως, και το νερό βγήκε απτό αυλάκι, όταν το Φεβρουάριο του 2011 είχε ένα ατύχημα που λίγο έλειψε να του αφήσει μεγάλες «πληγές». Παρόλα αυτά ο πολωνός με το πείσμα του, προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια με δοκιμές και ευκαιρίες (και του δόθηκαν αλλά και τις άξιζε). Έτσι τα τελευταία δύο χρόνια πρώτα με τη Renault και μετά με τη Williams βρέθηκε στα σκαριά της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μετά τις περσινές δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι ένα χρόνο πριν, αφού επιλέχθηκε ο Σιρότκιν ο Ρόμπερτ έμεινε ως δοκιμαστής και ως τρίτος οδηγός. Φυσικά αυτό ο Κούμπιτσα θα το μετέτρεπε σε πλεονέκτημα, αφού οι συμμετοχές στα FP πριν τους αγώνες, οι ώρες στον προσομοιωτή και οι συμμετοχές του στις δοκιμές, αλλά και τα απαραίτητα χρήματα που εξασφάλισε ο Πολωνός, έπεισαν τους ιθύνοντες της Williams να του εμπιστευθούν τη δεύτερη θέση για το 2019.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα περιχαρής δήλωσε:
«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου της ζωής μου τα τελευταία χρόνια», δήλωσε. "Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι για να επιστρέψω στο grid της Formula 1, αλλά αυτό που φαινόταν σχεδόν αδύνατο τώρα αρχίζει να γίνεται δυνατό, καθώς είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να πω ότι θα είμαι στην γραμμή εκκίνησης της Formula 1 το 2019.
«Σίγουρα, ήταν ένας μακρύς δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά καθώς αυτή η πρόκληση τελειώνει τώρα με αυτή την ανακοίνωση, μια νέα πρόκληση αρχίζει να δουλεύει με την Williams. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τόσο ο George(Russell) όσο και ο εγώ θα συνεργαστούμε για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση για να προχωρήσει προς τα εμπρός. Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά έμαθα πολλά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sir Frank [Williams] και την Claire [Williams] για αυτή την ευκαιρία. Η επιστροφή στην Formula 1 την επόμενη σεζόν θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου και είμαι βέβαιος ότι με τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή μας θα μπορέσουμε να παρακινήσουμε την ομάδα να επιτύχει καλά πράγματα. Σας ευχαριστώ και πάλι σε όλους όσους με υποστήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Τελικά θα επιστρέψω στο grid πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου της F1 και δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω σε αγώνες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code