ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΝΑLYSIS: Χάνεται η μπάλα...



 Στις 18 Ιανουαρίου 2017 η ΑΕΚ γνώριζε στην ίδια έδρα, στο πάντα δυσκολοκατάβλητο Αγρίνιο μια από τις ήττες που άλλαζαν το ρου της σύγχρονης ιστορίας της (3-2).


 Εκείνο το βράδυ, ο Μανόλο Χιμένεθ αντικαθιστούσε τον Μοράις, αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο για τους ''κιτρινόμαυρους''. Η συνέχεια γνωστή. 15 μήνες αργότερα ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ πήγε σε δύο τελικούς κυπέλλου, είχε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην Ευρώπη και έχτισε μια ομάδα με χαρακτήρα, με τσαγανό και πάνω απ'όλα ΟΜΑΔΑ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ποια είναι η ειρωνεία; Όσο γρήγορα και απροσδόκητα η ΑΕΚ έχτισε με ομάδα με τον Ισπανό ικανή για πρωταθλητισμό και για μεγάλα πράγματα, τόσο γρήγορα και απρόσμενα η ''Ένωση'' γυρνάει σε μια εποχή, η οποία μοιάζει αρκετά με εκείνη του Μοράις. Και σίγουρα, αυτό για μια ομάδα που πριν από έξι μήνες έφτανε στο ''ζενίθ'' της των δύο τελευταίων και κατακτούσε το πρωτάθλημα, αυτή είναι μια μάλλον αναπάντεχη και κακή εξέλιξη.

 Το αν η κατάσταση επιβάλλει αλλαγή προπονητή είναι κάτι που προς το παρόν δε μπορώ να απαντήσω. Στην παρούσα φάση άλλωστε. ο Εβρίτης τεχνικός, είτε θα περισώσει τα...χαμένα αποδυτήρια και θα βγάλει η ΑΕΚ την αντίδραση που πρέπει και αρμόζει σε μια πρωταθλήτρια, είτε θα ''καεί'' μαζί με τις πληγές του ρόστερ του, για τις οποίες βέβαια έχει σοβαρές ευθύνες και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

 Η ΑΕΚ ΘΑ είχε ελπίδες να κάνει πρωταθλητισμό αν είχαν αντικατασταθεί επαρκώς παίκτες όπως ο Βράνιες, ο Λάζαρος και ο Αραούχο, οι οποίοι πέρυσι είχαν ηγετική παρουσία και έβγαζαν προσωπικότητα, και είχαν καταλυτική παρουσία όταν χρειαζόταν. Η ΑΕΚ ακόμα και χωρίς την προυπόθεση που ανέφερα ΘΑ μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι τώρα, αν ο Λιβάια δεν ήταν ντεφορμέ εδώ και δύο μήνες, αν ο Μάνταλος δεν ήταν σκιά του καλού του εαυτού τόσο καιρό, αν ο Μπακασέτας μπορούσε να εμφανίσει σε διάρκεια τα καλά στοιχεία που δείχνει φέτος, αν ο Σιμόες δεν έδειχνε τόσο ''ξενερωμένος'', αν ο Μπακάκης δε σερνόταν από τη στιγμή που ανανέωσε και πάει λέγοντας... Με τα υπάρχοντα δεδομένα όμως, η ΑΕΚ δεν είναι και για πολύ παραπάνω από τη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

 Η ουσία πάντως είναι πως μετά τα τελευταία αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την αποτυχία της ΑΕΚ ( μέχρι ώρας) να πάρει κάτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν δίνεται μεγάλη πίστωση χρόνου στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Και αν τα ''στραπάτσα'', όπως του Αγρινίου συνεχιστούν, πιθανότατα θα δούμε σύντομα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ''δικεφάλου''...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code