ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

H ευκαιρία του Κότσαρη!

Παναθηναϊκός: Mε Κότσαρη κόντρα στον Απόλλωνα

Ο Κώστας Κότσαρης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναικού στο σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

 Ο Σωκράτης Διούδης, που αποκόμισε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά τη σύγκρουσή του με τον Νάτχο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, είναι πλέον καλά στην υγεία του, ωστόσο χρειάζεται λίγο χρόνο για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και ο Γιώργος Δώνης θέλει να τον προφυλάξει για παν ενδεχόμενο. Έτσι λοιπόν, ο Κότσαρης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα του ''τριφυλλιού'' κόντρα στην ''Ελαφρά Ταξιαρχία''.

                           Περίμενε καρτερικά, θέλει να ''αρπάξει'' την ευκαιρία!

 Ο 22χρονος τερματοφύλακας των ''πρασίνων'' υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2014 σε ηλικία 18 ετών με την ανδρική ομάδα, αφού θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών. Φυσικά, ο ανταγωνισμός για τη θέση του γκολκίπερ ήταν πολύ μεγάλος και ο Κότσαρης δεν πήρε ευκαιρίες, καθώς συνήθως ο Παναθηναικός είχε εξαιρετικούς τερματοφύλακες και έτσι περιοριζόταν στο να αγωνίζεται βασικός με την Κ20. Την σεζόν 2016-17 ο Παναθηναικός τον έδωσε δανεικό στην Ομόνοια, ωστόσο ούτε στην κυπριακή ομάδα πήρε ευκαιρίες. Φέτος ήταν πολύ ανεβασμένος στην προετοιμασία, και μετά τη φυγή του Βλαχοδήμου ο Δώνης αποφάσισε να τον κρατήσει για back-up του Διούδη. Η πρώτη επίσημη συμμετοχή για τον νεαρό τερματοφύλακα ήρθε στο ματς με τον Παναιτωλικό στο κύπελλο, όπου είχε μια σωτήρια επέμβαση σε τετ-α-τετ του Καμαρά, ήταν σταθερός και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η δεύτερη ευκαιρία για τον Κότσαρη ήρθε εντελώς απρόσμενα. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει πάρει παιχνίδια, ειδικά όταν αγωνίζεται στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα, είναι πολύ ''απότομη'' μετάβαση, το να χρειαστεί να περάσει ως αλλαγή σε ένα ντέρμπι ''αιωνίων''. Ο Κότσαρης δεν ''μάσησε'' ούτε εκεί. Είπε ''όχι'' σε δύο πολύ καίριες φάσεις της αναμέτρησης. Αρχικά στο φάουλ του Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά στο ''Γ'' της εστίας του και αργότερα στις καθυστερήσεις, όπου έσωσε τον Παναθηναικό στην καρφωτή και σκαστή κεφαλιά του ίδιου παίκτη, χαρίζοντας επί της ουσίας την ισοπαλία στο ''τριφύλλι''. Τώρα, απέναντι στον Απόλλωνα θέλει να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι αξίζει να παίρνει κι αυτός χρόνο, έστω κι αν μέχρι τώρα ο Διούδης αποτελεί ''βράχο'' κάτω από τα γκολποστ. Πέραν του αγώνα με τον Απόλλωνα, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα παίξει και στις δύο αναμετρήσεις του κυπέλλου που απομένουν, απέναντι ΟΦ Ιεράπετρας και ΑΟ Χανιά- Κισσαμικό, ενώ αν κριθεί σκόπιμο από το προπονητικό επιτελείο να μείνει κι άλλο έξω ο Διούδης, θα δούμε τον Κότσαρη και σε άλλα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.
                       
                        Η συγκυρία που είχε βοηθήσει τον Καπίνο να αναδειχθεί

  Ο Κότσαρης συστήθηκε στο ευρύ κοινό για τις καταπληκτικές του επεμβάσεις στο Φάληρο, καθώς το ματς στο Αγρίνιο, λόγω ημέρας, ώρας και εμπορικότητας του αγώνα το παρακολούθησαν πολύ λιγότεροι. Ανάλογη περίπτωση στο ''τριφύλλι'' είχε συμβεί πριν από 6 χρόνια, με τον νεαρό τότε Στέφανο Καπίνο. Ο Καπίνο, αν και ήταν τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους Κοτσόλη και Καρνέζη, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο ένας ήταν τιμωρημένος και ο άλλος τραυματίας, μπήκε ως αλλαγή σε μια αναμέτρηση στο Περιστέρι και για μεγάλο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε. Αποκορύφωμα, ήταν οι εκπληκτικές επεμβάσεις στο ''Καραισκάκη'' λίγες αγωνιστικές αργότερα, σε ένα ματς που συμπτωματικά είχε λήξει πάλι 1-1 για τη σεζόν 2011-12. Εκείνη τη σεζόν, ο Στέφανος Καπίνο μοιράστηκε τους αγώνες με τον Ορέστη Καρνέζη, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε βασικός τερματοφύλακας, τη σεζόν που οι ''πράσινοι'' τερμάτισαν 2οι και κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδος. Βέβαια, η σχέση του με τον Παναθηναικό δεν εξελίχθηκε και ιδανικά, λόγω της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, ενώ και ο ίδιος ο Καπίνο έχει χάσει τη σταθερότητα που διέθετε παλαιότερα, καθώς έχει τραυματισμούς και δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code