ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καθάρισε Κολοσσό, κοιτάει Παναθηναϊκό





Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 84-53




Σε προπόνηση μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Κολοσσό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας στο μυαλό τους την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague, έπαιξαν καλή άμυνα, καλή επίθεση και δεν αφήσαν περιθώρια στην ομάδα της Ρόδου να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Τίμα (21 π.) και Βεζένκοφ (13 π.), χρειάστηκε μόλις 15 αγωνιστικά λεπτά για να καθαρίσει το παιχνίδι ενώ στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός, που είχε σε καλή μέρα τον Ντίγκς που πέτυχε 11 πόντους,  μπορεί να μην μπόρεσε να διεκδικήσει πολλά από το παιχνίδι, αλλά η εξέλιξη του, έδωσε την ευκαιρία στον couch Βετούλα να δοκιμάσει σχήματα και καταστάσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο Πρωτάθλημα της Basket League.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ήθελε να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι αλλά έπεσε πάνω σε έναν συγκεντρωμένο, επιθετικά, Κολοσσό. Η ομάδα της Ρόδου, βρήκε λύσεις επιθετικά και σε συνδυασμό με την αρχική χαλαρότητα του Ολυμπιακού, κράτησε το σκορ χαμηλά και προηγήθηκε στο πέμπτο λεπτό με 7-6. Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία, και με ένα σερί 8-0 πήρε μια διαφορά εφτά πόντων (14-7) και έγινε για τα καλά το αφεντικό στο παιχνίδι. Ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός είχε σκληρύνει την άμυνά του και βρίσκοντας τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Κολοσσού τέλειωσε το δεκάλεπτο στο +9, 21-12. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο για τελειώσει τη δουλειά. Οι Πειραιώτες δεν κοίταξαν ποτέ πίσω και με ένα σερί 9-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18, 30-12. Ο Ολυμπιακός, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος, παίζοντας καλή άμυνα και κάνοντας σωστές επιλογές στην επίθεση, συντήρησε αυτή τη διαφορά χωρίς πρόβλημα ενώ στο τέλος του ημιχρόνου την αύξησε στο +21, 41-20 και 44-23 οπού ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο και αυτό έδωσε στον Ντέιβιντ Μπλάντ τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα αλλά και να δώσει ανάσες σε Σπανούλη και Πρίντεζη. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός παρέμεινε συγκεντρωμένος και στην τρίτη περίοδο και παίζοντας την ίδια καλή άμυνα κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο +25, 55-30, με 2/2 βολές από τον Τουπάν. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 64-40. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο . Οι ερυθρόλευκοι με ένα επιμέρους σκορ 15-4 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +35, 79-44 πέντε λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού ενώ το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 84-53.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 8, Τολιόπουλος, Τουπάν 11, Σπανούλης 3, Τίμα 21, Μιλουτίνοβ 8, Βεζένκοβ 13, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης 3, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11

Κολοσσός Ρόδου (Βετούλας): Γκιμπς 6, Μπράουνινγκ 8, Ντουρέν 2, Κέμπτον 3, Άσκα 4, Γεωργαλλής 6, Ντιγκς 11, Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Μαυροειδής 9, Παπαδάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code