ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ''Γρηγορίου Λαμπράκη'' παίρνει φωτιά!

Ιωνικός-Προοδευτική στα στέκια, στις πλατείες, στα κάγκελα, στο χόρτο!

Όταν κάποιος μιλάει για μεγάλο ντέρμπι, για ντέρμπι μίσους και πραγματικής αντιπαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μυαλό πηγαίνει αυτόματα στο ντέρμπι ''αιωνίων'' Παναθηναικός- Ολυμπιακός και στη μάχη της Θεσσαλονίκης Άρης- ΠΑΟΚ.

Στην οδό ''Γρηγορίου Λαμπράκη'' όμως υπάρχει εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία, εκεί ακόμα ζουν στον ρομαντισμό του γνήσιου, του ντόπιου, της μάχης από τα παλιά, με άλλα λόγια στον κόσμο του απόλυτου ντέρμπι μίσους των συνοικιών του Πειραιά, Ιωνικός- Προοδευτική. Είτε στην Α', είτε στη Β', είτε στη Γ', είτε στα τοπικά, το ντέρμπι αυτό παραμένει αναλλοίωτο διαχρονικά. Η ατμόσφαιρα τεταμένη, τα νεύρα σε...τεντωμένο σχοινί, τα υβριστικά συνθήματα ''δίνουν και παίρνουν', η νίκη κάτι παραπάνω από αυτοσκοπός και για τους δύο. Το κλίμα συνήθως είναι φανατισμένο από νωρίς, και βέβαια μεταφέρεται και στο γήπεδο, είτε στη Νεάπολη, είτε στον Κορυδαλλό. Οι λόγοι της κόντρας δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να τους φανταστεί κανείς. Δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, από την ίδια γειτονιά, με μεγάλο ρεύμα οπαδών, και μάλιστα αρκετά εκδηλωτικούς στις φτωχογειτονιές του Πειραιά, παλεύουν για την ''άτυπη'' κυριαρχία της περιοχής. Ξύλο, επικές μάχες εντός και εκτός γηπέδου, ακόμα και...φέρετρο στον αγωνιστικό χώρο για πικάρισμα, συνθέτουν ένα από τα πιο σκληρά τοπικά ντέρμπι ''μίσους'' στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα επιμέρους οι ''αιώνιοι'' αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ'εθνικής, παλεύοντας να ξαναβρεθούν ψηλότερα. Εξάλλου το παλμαρέ και των δύο μόνο ''φτωχό'' δε θα μπορούσε. Ο Ιωνικός έχει να επιδείξει συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και παρουσία σε τελικό κυπέλλου. Από την άλλη, και η ομάδα του Κορυδαλλού έχει κι αυτή πλούσια προιστορία συμμετοχών σε Α' και Β' εθνική, πέρασε μεγάλη περιπέτεια την τελευταία δεκαετία με συμμετοχές στα τοπικά και πλέον δειλά-δειλά δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα, άσχετα αν χρειάζεται ακόμα χρόνος να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Γιατί σας τα είπαμε όλα αυτά; Eπειδή σήμερα αυτή η μάχη της ''Γρηγορίου Λαμπράκη'' αναβιώνει στο γήπεδο της Νίκαιας για το πρωτάθλημα της Γ'Εθνικής σε ένα τεράστιο παιχνίδι, που αναμένεται να συνεπάρει όσους τους παρακολουθήσουν. Στις 17:00 το απόγευμα, με αναμμένους προβολείς και το ενδιαφέρον στο ''κόκκινο'', σε ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code