ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λιούις Χάμιλτον: Ο Βρετανός στα χνάρια του θρύλου Σουμάχερ!

Ο Λιούις Χάμιλτον με την 4η θέση που κατέκτησε στο γκραν πρι του Μεξικό πανηγύρισε και μαθηματικά το 5ο παγκόσμιο στέμμα της καριέρας του, με τον Αγγλικό Τύπο να… παίρνει φωτιά, αποθεώνοντας τον Βρετανό πιλότο, ο οποίος έκανε ένα ακόμα καθοριστικό βήμα προς το… ακατόρθωτο(!).


Όπως φαίνεται η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι αφιερωμένη στο «καμάρι» των Βρετανών. Ο Λιούις κατάφερε για άλλη μια φορά να αναγκάσει δημοσιογράφους και ομόσταβλούς του, να υποκλιθούν στο ταλέντο του και να αφιερώσουν αρκετό χρόνο αναλύοντας τα νέα επιτεύγματά του. Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του BBC Sport, Άντριου Μπένσον, άνοιξε και πάλι το χρονοντούλαπο των ρεκόρ, μιας και ο συμπατριώτης του πλησιάζει επικίνδυνα το μέχρι πρότινος άπιαστο όνειρο της κατάκτησης των 7 πρωταθλημάτων από τον μετρ της ταχύτητας, Μίκαελ Σουμάχερ. Η συχνότητα με την οποία κερδίζει, η συνέπεια που δείχνει κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά και οι δυνατότητες του 33χρονου οδηγού, τον καθιστούν ως τον ικανότερο αυτή την στιγμή να πιάσει την all time κορυφή στο άθλημα της F1. Μπορεί να έχει πατήσει τα 33 αλλά όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Χάμιλτον νιώθει την σπίθα 8χρονου όταν οδηγεί αλλά τονίζει παράλληλα ότι κάποια στιγμή το σώμα του θα τον... προδώσει.

Βέβαια για να φτάσει εδώ που έφτασε, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η δύναμη του μονοθέσιου που του προσφέρει η εκάστοτε ομάδα στη πάροδο των χρόνων. Με την εισαγωγή των turbo υβριδικών κινητήρων το 2014, η Μερσέντες «απογείωσε» το «ασημένιο βέλος» της και στην ουσία «έτρεχε» χωρίς αντίπαλο. Αυτό βοήθησε αισθητά τον Χάμιλτον να κερδίσει τους 4 από τους 5 τελευταίους διαθέσιμους τίτλους (ο πρώτος τίτλος της καριέρας του ήρθε με… ανέλπιστο τρόπο το 2008 όντας οδηγός της Μακλάρεν).


Η… κόντρα με τον Φέτελ- Ο παράγοντας τύχη και η κλάση του Χάμιλτον
Κομμάτι του κειμένου του Βρετανού αρθρογράφου αναφέρεται και στην τωρινή κόντρα με τον Γερμανό τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φεράρι, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο ‘’Σεμπ’’ έχοντας καλύτερο μονοθέσιο σε μεγάλο ποσοστό τη φετινή σεζόν, δεν κατάφερε να μπει δυνατά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος παρά μόνο στο πρώτο μισό του. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν ο Χάμιλτον τις… κρίσεις στην οδήγησή του μεσούσης της σεζόν είναι ένα ακόμα στοιχείο που τον κατατάσσει ως πανάξιο παγκόσμιο πρωταθλητή. Φυσικά για να τα λέμε και… του στραβού το δίκιο (προσωπική άποψη), ο παράγοντας τύχη τα τελευταία δύο χρόνια βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό τον Βρετανό πιλότο της Μερσέντες να φτάσει στο παγκόσμιο στέμμα. Και για να μιλήσουμε με στοιχεία, αν δεν υπήρχαν τα περιστατικά σε Σιγκαπούρη το 2017 και Γερμανία, Κίνα (μπορεί και περισσότερα γκραν πρι) φέτος, ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Βέβαια όλα είναι στο παιχνίδι…

Ο άθλος του Χάμιλτον
Δηλώσεις στο ίδιο μέσο, από την θέση του «ειδικού» πλέον στο σταθμό, έκανε ο πρώην πιλότος της Ρενό, Τζόλιον Πάλμερ, χαρακτηρίζοντας την επιτυχία του Λιούις ως πρωτοφανές επίτευγμα. ‘’Το να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε νεαρός οδηγός, αλλά πολύ λίγοι θα καταλάβουν το πόσο σκληρή δουλειά, αφοσίωση και απόλυτη δεξιότητα χρειάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν ξέρω πως είναι αυτό το συναίσθημα αλλά γνωρίζω τις θυσίες που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό που πέτυχε ο Λούις με τους πέντε Παγκόσμιους τίτλους είναι πρωτοφανές κατόρθωμα’’. Επίσης ο 27χρονος συμπατριώτης του Χάμιλτον, έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία του συναδέλφου του, καθώς έθεσε επί τάπητος την περίπτωση του Ρόσμπεργκ, ο οποίος τα «έδωσε όλα» και αποχώρησε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016. ‘’ Για να μπορέσεις να βρίσκεσαι στο κορυφαίο επίπεδο πρέπει να είσαι super-fit. Δεύτερον, να προσαρμόζεσαι στην ομάδα και τις διάφορες αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια μιας σεζόν. Θα πρέπει να αφιερώσεις την ζωή σου σε αυτό και πόσο μάλλον όταν οδηγάς για την Μερσέντες που οι απαιτήσεις βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Δείτε και το παράδειγμα του Ρόσμπεργκ. Ήταν ένας εξαιρετικός οδηγός ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και εγκατέλειψε. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στον τίτλο και στο τέλος αποχώρησε. Αυτό αναδεικνύει περισσότερο τις ικανότητες του Χάμιλτον, που βρήκε την αποφασιστικότητα να συνεχίσει, να αντέξει στη πίεση και τελικώς να φέρει αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα.’’

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code