ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μεγάλη νίκη, με καλή εμφάνιση και ανατροπή για τον ΠΑΟΚ




Οπάβα - ΠΑΟΚ 69-94



Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, στους ομίλους του Basketball Champions League, πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Μορέιρα (15 π.), Αθηναίου (17 π.) και Μαργαρίτη (14 π.), ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί από την ευστοχία των Τσέχων στην πρώτη περίοδο, και πήρε μια μεγάλη νίκη στην έδρα της Οπάβα. Οι Τσέχοι, έχοντας σε καλή μέρα τους Κλέτσκα (13 π.) και Σίρινα (14 π.), ευτύχησαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η επιθετική τους αφλογιστία στο δεύτερο δεκάλεπτο και η εξερευνητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεύτερο ημίχρονο, δεν τους άφησαν περιθώρια για να διεκδικήσουν την νίκη. Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ βελτίωσε το ρεκόρ του σε 2-3 ενώ η Οπάβα έπεσε στο 1-4.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Οπάβα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη το νωθρό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Τσέχοι, εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους πίσω από τη γραμμή του τρίποντου (8/8!!!), έκαναν ένα επιμέρους σκορ 17-2 και έκτισαν μια διάφορα 15 πόντων στα μέσα της πρώτης περιόδου, 23-8. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανασυνταχθεί, βρήκε λύσεις επιθετικά από τους Αθηναίου και Μορέιρα και μείωσε το σκορ σε 31-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Οπάβα ξεκίνησε καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με ένα σερί 5-0 αύξησε τη διαφορά στους δώδεκα (36-24) και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια, η Οπάβα σίγησε επιθετικά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να αντεπιτεθεί. Ο ΠΑΟΚ δεν την άφησέ να πάει χαμένη και τρέχοντας ένα σερί 11-0 έριξε τη διαφορά στο καλάθι, 38-36, πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η Οπάβα κατάφερε να ξαναβρεί σκορ αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πλέον επιβάλλει το ρυθμό του, έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 45-47.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο. Οι Θεσσαλονικείς, παίρνοντας βοήθειες, επιθετικά, από τον Γκός, έκαναν ένα επιμέρους 5-14, αύξησαν τη διαφορά στους 11, 50-61, και έγιναν το αφεντικό στο παιχνίδι. Οι Τσέχοι αντέδρασαν, πήραν επιθετικά ριμπάουντ και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 58-63, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μάσησε, έπαιξε τρομερή άμυνα και είδε τους Ζάρα, Αθηναίου και Τζόουνς να ευστοχούν και να ανεβάζουν τη διαφορά, ξανά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος του δεκαλέπτου, 60-74. Ο ΠΑΟΚ ήθελε πολύ το παιχνίδι και το έδειξε από την αρχή της τέταρτης περιόδου. Όχι μόνο κατάφερε να αμυνθεί απέναντί στην προσπάθεια τη Οπάβα για να γυρίσει στο παιχνίδι, κατάφερε επίσης να διευρύνει τη διαφορά και να “τελειώσει” το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε με είκοσι πόντους, 67-87, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Τα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έκανε καλή διαχείριση του παιχνιδιού, δεν δέχθηκε εύκολους πόντους και η νίκη ήρθε με 69-94.

Τα δεκάλεπτα: 31-24, 45-47, 60-74, 69-94.

Οπάβα (Ζούντεκ): Κλέτσκα 13, Κβάπιλ 6, Σίρινα 14, Σβάντρλικ 10, Ζμπράνεκ 11, Κούρετσκα, Μπούκοβιαν, Γκνιάντεκ 11, Κούριλ 2, Γιούρετσκα, Σλάβικ 2, Στέπανεκ 11

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 7, Μορέιρα 15, Χρυσικόπουλος 4, Σχίζας 2, Κόνιαρης 5, Αθηναίου 17, Τέπιτς 3, Μαργαρίτης 14, Ζάρας 6, Χάτσερ, Γκάρετ 3, Γκος 18

Επόμενοι αγώνες: Οπάβα - Τενερίφη & ΠΑΟΚ - Φρίμπουργκ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code