ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Προμηθέας



Νεπτούνας - Προμηθέας Πάτρας 82-83




Την ξέφρενη πορεία του στο Basketball Champions League συνεχίζει ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας δεν μάσησε από την ατμόσφαιρα του γηπέδου και από τα διαιτητικά λάθη στην τέταρτη περίοδο, πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Νεπτούνας, στη Λιθουανία, και περιμένει, την άλλη εβδομάδα στην Πάτρα, την Μπολόνια για το ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου. Ο Προμηθέας είχε τρομερό βράδυ τους Μπράουν (16 π.), Σαλούστο (12 π.) και  Παρκς (18 π.), ενώ πήρε πολλές βοήθειες και από τους Γκίκα (11 π.), Μέιερ (12 π.). Η Νεπτούνας από την άλλη, έχοντας σε τρομερό βράδυ τους Ντελινινκάιτις (23 π.) και Γκράντ (18 π.), έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε για μεγάλο χρονικό σημείο το προβάδισμα, αλλά στις λεπτομέρειες ο Προμηθέας έδειξε ψυχραιμία και πήρε το παιχνίδι. Με αυτή τη νίκη ο Προμηθέας ανέβηκε πρώτος στον όμιλο με ρεκόρ 5-1, ενώ η Νεπτούνας έπεσε στο 3-3.

Οι ομάδες μπήκαν αμφότερες στο παιχνίδι με σκοπό να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο από την αρχή με την Νεπτούνας να έχει ένα μικρο πλεονέκτημα, βρήκε σκορ από τον Γκράντ και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Έλις κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Ο Προμηθέας από την άλλη παίρνοντας πόντους από τον Σαλούστρο έμεινε κοντά στο σκορ και τελείωσε την πρώτη περίοδο στο -2, 16-14. Το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Νεπτούνας συνέχισε να έχει το προβάδισμα, αφού εκτός από τον Γκράντ βρήκε πόντους και από τον Ντελινινκάιτις. Ο Προμηθέας όμως δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή. Η βοήθεια ήρθε από τον πάγκο, ο Πάρκς μπήκε, βρήκε λύσεις στην επίθεση και μαζί με τον Σαλούστρο, που συνέχισε την καλή δουλειά, βοήθησαν τον Προμηθέα να τελειώσει τη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά στο καλάθι, και πάλι, 36-34.

Ο Προμηθέας μπήκε κεφάτος στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πατρινοί, με τους Πάρκς και Κατσίβελη να βρίσκουν στόχο, έκαναν ένα σερί 0-7 και προηγήθηκαν αρχικά με 36-41. Η κυριαρχία του Προμηθέα συνεχίστηκε, παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που του έβαζε η Νεπτούνας κρατούσε μια διαφορά ασφαλείας, 6 πόντων, στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου. Η Νεπτούνας όμως αντέδρασε, με καλή άμυνα και τον Ντελινινκάιτις να συνεχίζει να βομβαρδίζει το καλάθι του Προμηθέα, μείωσαν το σκορ και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο -2, 55-57.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, και αυτό έγινε. Η Νεπτούνας γύρισε το παιχνίδι και πήρε μια διαφορά εφτά πόντων, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που της δόθηκε ύστερα από ένα αντιαθλητικό του Μέιερ και μια τεχνική ποινή στον πάγκο για διαμαρτυρία. Η απάντηση από τον Προμηθέα ήταν άμεση, ο Γκίκας με πέντε δικούς του πόντους μείωσε σε 69-66 και έβαλε ξανά φωτιά στο παιχνίδι, ενώ με τον ίδιο παίκτη να ευστοχεί σε τρίποντ, πέρασε μπροστά με 74-76, 1.30 λεπτά πριν το τέλος. Τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού ήταν δραματικά με απανωτά φάουλ, και από της δυο ομάδες, για να σταματήσουν το χρόνο. Τελικά, η ομάδα του Προμηθέα ήταν πιο εύστοχη και πήρε την νίκη με 82-83.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-34, 55-57, 82-83

Νεπτούνας (Μακσβίτις): Ντελινινκάιτις 23, Γκραντ 18, Ολισεβίτσιους 8, Γουίβερ 9, Γουίλιαμας 7, Νταμβράουσκας 2, Γκαλντίκας 2, Κισιέλιους 3, Μασιούλις 8, Μικαλάουσκας, Σλαβίνσκας 2.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Μπράουν 16, Γκίκας 11, Κασελάκης 5, Λίποβι 2, Σαλούστος 12, Κατσίβελης 5, Μέιερ 12, Παρκς 18, Τσαϊρελης 2.

Επόμενοι αγώνες: Προμηθέας Πάτρας - Βίρτους Μπολόνια & Μπαϊρόιτ - Νεπτούνας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code