ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο χόρτο δεν είχαμε νικητή, στον πάγκο είχαμε!

Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου παρουσιαζόταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Να κερδίσει τον Παναθηναικό του πολύ χαμηλότερου μπάτζετ, να μειώσει τη διαφορά της από τον ΠΑΟΚ στους 4 πόντους και από τον Ατρόμητο στους 2, κοινώς να ξαναμπεί σε τροχιά κορυφής. Αυτό το εγχείρημα περιμέναμε ότι θα μεταφερθεί και στον αγωνιστικό χώρο, με την ''Ένωση'' να παίζει με το...μαχαίρι στα δόντια και να βγάζει πάθος ομάδας που θέλει να κυριαρχήσει και έχει το σθένος να δηλώσει ''Είμαι πρωταθλήτρια και σήμερα νικάω και ξαναμπαίνω στη μάχη της διατήρησης των κεκτημένων''. Τι είδαμε στον αγωνιστικό χορτάρι του ΟΑΚΑ; Το ακριβώς αντίθετο! Ο Παναθηναικός, μπήκε στο γήπεδο με ταυτότητα στο παιχνίδι του, με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό. Ο Δώνης δεν είχε κανένα ιδιοφυές πλάνο, απλώς έκανε τα αυτονόητα και έπαιξε ορθολογικά, αφού το ρίσκο στην Τούμπα δεν του είχε βγει. Ο τραυματισμός του Κολοβέτσιου εξώθησε τον Μακεδόνα τεχνικό να χρησιμοποιήσει τρία στόπερ, με τον Κουλιμπαλί να παίρνει θέση δίπλα στους Πούγγουρα και Μαυρομάτη. Ο Αφρικανός αλληλοσυμπληρωνόταν άψογα με τον Γιόχανσον, μην αφήνοντας την ταχύτατη δεξιά πτέρυγα των ''κιτρινόμαυρων'' με Μπογέ και Χουλτ να δράσει. Στην αντίπερα όχθη, ο Ουζουνίδης δεν διάβασε την αδυναμία του Ινσούα στην Τούμπα και αντί να βάλει τον γρήγορο Μπογέ στην πλευρά του Αργεντίνου, έβαλε τον πολύ πιο αργό Μάνταλο, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σε πολύ κακή βραδιά. Με την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναικός πλέον είχε γίνει η ομάδα που φαινόταν να βρίσκεται σε πολύ καλύτερο δρόμο για την επίτευξη ενός γκολ, παρά το γεγονός ότι πρωταρχικός στόχος των ''πρασίνων'' ήταν να μη χάσουν. Από την άλλη η ΑΕΚ, της οποίας αποκλειστικός, αδιαμφισβήτητος στόχος ήταν το τρίποντο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία μέσα από την περιοχή του Σωκράτη Διούδη! Ένα σουτ του Λιβάια μετά από πανέμορφη ενέργεια και ένα φάουλ του Μάνταλου που πέρασε άουτ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ''Ένωση''  επιθετικά, την ώρα που το ''τριφύλλι'' ως...αουτσάιντερ είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες μέσα από την περιοχή του Μπάρκα. Το σουτ του Γιόχανσον στο 3' και τα τετ-α-τετ των Μακέντα, Μπουζούκη, Χατζηθεοδωρίδη στη συνέχεια του ματς. Οι τριπλάσιες τελικές προσπάθειες έναντι της ''Ένωσης'' και οι υπερτριπλάσιες εντός στόχου μαρτυρούν αμείλικτα την κυριαρχία των ''πρασίνων'' και την αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα σε σχέση με τον μεγάλο τους αντίπαλο.

- Όταν ο Ουζουνίδης απαλλαγεί από την εμμονή που έχει να προσπαθεί να χωρέσει τον Μάνταλο στην ενδεκάδα, βάζοντας τον σε θέσεις που μπερδεύει την ομάδα και μπερδεύεται και ο ίδιος, η ΑΕΚ θα μπορέσει να πάρει ντέρμπι. Προς το παρόν η ''Ένωση'' είναι η ομάδα που κατά διαστήματα έχει παίξει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα μεγάλο παιχνίδι ( σε Ελλάδα και Ευρώπη, πλην Σέλτικ) και αυτό έχει αρκετές ποδοσφαιρικές εξηγήσεις, πέραν της ''κακοδαιμονίας''

- Είχα να δω χρόνια τον Παναθηναικό σε ντέρμπι ( απέναντι σε ποιοτικά καλύτερη ομάδα) να παίζει τόσο ψυχωμένα, να σβήνει όλα τα...ατού του αντιπάλου και αυτό να περνάει και στον κόσμο, ο οποίος απόψε κατάφερε να μετατρέψει το αχανές ΟΑΚΑ σε...καυτή έδρα. Έργο Δώνη και των παιχτών όλο αυτό που είδαμε και απόψε. Στη συνέχεια η βελτίωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code