ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο μοναδικός "κυνηγός" του ΠΑΟΚ


Δεδομένου ότι η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ μένει εκτός διεκδίκησης από τον μήνα Νοέμβριο κι ο ΠΑΟΚ φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένοντας
αήττητος, πρέπει να γίνει λόγος και για τον ρόλο του Ολυμπιακού στη φετινή Superleague.

Οι ερυθρόλευκοι νικώντας στο Περιστέρι έκοψαν το αήττητο του Ατρομήτου και τον πλησίασαν στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά του ΠΑΟΚ από την ομάδα του Ντάμιρ Κάναντι. Κατά μια έννοια κερδισμένος αυτής της αγωνιστικής βγήκε μόνο ο Δικέφαλος του Βορρά, αφού είδε τον δεύτερο της βαθμολογίας να χάνει έδαφος. Μήπως όμως δεν είναι έτσι; Γιατί το πέρας της 11ης αγωνιστική δε φαίνεται να σηματοδότησε μόνο το αντίο της ΑΕΚ στην κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά και τη δυναμική επιστροφή του Ολυμπιακού σε αυτήν.

Δίχως να θέλω να αδικήσω την καλοδουλεμένη και εξαιρετική ομάδα του Ατρομήτου, δεν πιστεύω πως θα μπορέσει να συνεχίσει μέχρι τέλους να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κι έτσι προβλέπω ένα τελικό πλασάρισμα στη βαθμολογία ανάλογο με το περσινό. Η μόνη ομάδα που διατηρεί πιθανότητες να ανατρέψει την τωρινή κατάσταση και να κοντράρει τον ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός. Κι αυτό το απέδειξε όχι μόνο στο Περιστέρι -εκεί όπου έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρωτιάς- αλλά και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια στα οποία σκόραρε μετά το 90' !

Ο φετινός Ολυμπιακός, ως ένα ολοκαίνουριο σύνολο χρειάστηκε χρόνο για να "δέσει", ενώ ο προπονητής του -νέος κι αυτός- έπρεπε να σταθεροποιήσει μια αρχική ενδεκάδα και να περιμένει από την ομάδα του να χτίσει τον δικό της χαρακτήρα. Όπερ και εγένετο, τις πέντε συνολικά φορές που οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν γκολ στην εκπνοή των αγώνων και με αυτόν τον τρόπο μάζεψαν τους 9 από τους 23 βαθμούς τους στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:


  • 16 Σεπτεμβρίου: 2-1 με Αστέρα (γκολ στο 92' ο Νάτχο)
  • 24 Σεπτεμβρίου: 0-1 με Πανιώνιο (γκολ στο 92' ο Χασάν)
  • 29 Οκτωβρίου: 1-0 με Απόλλωνα (γκολ στο 90' ο Μάνος)
  • 11 Νοεμβρίου: 1-1 με Παναθηναϊκό (γκολ στο 95' ο Σισέ για την ισοφάριση)
  • 25 Νοεμβρίου: 1-2 με Ατρόμητο (γκολ ο Βούκοβιτς στο 93')

Αν υπολογίσει κανείς στα παραπάνω την "άχαστη" ευκαιρία του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ, το τετ α τετ του Χασάν στα τελειώματα του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και τη μεγάλη ευκαιρία του Νάτχο στα τελευταία λεπτά στο Ηράκλειο, στην ήττα από τον ΟΦΗ, θα διαπιστώσει πως αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά δεν βασίζεται στην τύχη αλλά επιβεβαιώνεται χάρη στο πάθος και τη θέληση των ερυθρόλευκων. Μια ομάδα λοιπόν που αν και καινούρια έχει ήδη παρουσιάσει δείγματα της ποιότητάς της και έχει ως πρωτεύον χαρακτηριστικό τη μεγάλη αυταπάρνηση, δεν γίνεται να την ξεγράψει κανείς ενόψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός είναι φέτος μετά από τρία χρόνια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, κάτι που πιστώνεται στον προπονητή του, την ίδια στιγμή όμως εξακολουθεί να έχει φανερές αδυναμίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η επιθετική δυστοκία. Κάτι που εν μέρει δικαιολογείται από τις απουσίες των επιθετικών του λόγω τραυματισμών, ωστόσο είναι ένα πρόβλημα που θα κοστίσει εάν συνεχιστεί. Γιατί ο Ολυμπιακός δημιουργεί μακράν του δεύτερου τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, όμως αδυνατεί να τις τελειώσει. Και με τον ΠΑΟΚ να είναι ασταμάτητος στα παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών για την ομάδα του Μαρτίνς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code