ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ώρα να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει ουσιαστικά

Μετά την αποψινή ήττα του ΠΑΟΚ εναντίον της Chelsea (4-0) ήρθε η ώρα του Λουτσέσκου να αφυπνίσει τους παίκτες του και να δει και ο ίδιος τι μέλει γενέσθαι. Το σημερινό ματς δεν αποτελεί αντικειμενικό παράδειγμα για την κατάσταση της ομάδας όμως μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για διάφορα συμπεράσματα. Η ομάδα παίρνει νίκες λόγω ανωτερότητας ρόστερ και όχι για το όμορφο ποδόσφαιρο που παράγει.

Ίσως να ακουστεί σκληρό ή ακόμα και μη αντικειμενικό (δεν είναι καθώς δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από μια ομάδα που παίζει ωραία μπάλα) όμως ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ποδόσφαιρο. Έχει καλή συνοχή η ομάδα και για αυτό και δεν έχει στερηθεί βαθμούς από ήττες. Υπάρχουν όμως άλλα θέματα. Εμφανώς η ομάδα είναι σχετικά ντεφορμέ, εκτός από διάφορες εκρήξεις παικτών. Το λάθος του προπονητή είναι πως ενώ βλέπει ότι η ομάδα δεν παίζει καλά, επαναπαύεται στο ότι είναι αήττητος. Δεν αλλάζει σχήματα, ούτε δοκιμάζει συνθέσεις που ίσως αποδώσουν περισσότερο. Από την μία ισχύει το: ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όμως αυτό αποτελεί δικαιολογία του μέσου οπαδού. Κάποιος που θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω δεν σταματάει ποτέ να δοκιμάζει πράγματα.

Από την μεριά τους οι παίκτες έχουν αρκετά ελαφρυντικά, καθώς κάθε αθλητής έχει σκαμπανεβάσματα. Όμως δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν αποδίδουν για τα χρήματα που πληρώνονται και το ξέρουν. Κι όμως βγαίνουν και κατηγορούν άλλους και απορρίπτουν κάθε ευθύνη.

Εν κατακλείδι, αν αυτή η ομάδα συνεχίσει έτσι, καθώς δεν βλέπω να χρειάζεται άμεση ενίσχυση (ίσως και να χρειάζεται να διώξει παίκτες που την κρατούν πίσω), κάποια στιγμή η φούσκα θα σκάσει. Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να πάρει το πρωτάθλημα και θα είναι κρίμα να χαραμίσει άλλη μια ευκαιρία, την στιγμή που κανείς δεν μπορεί να τον κοντράρει. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία το μπαμ θα είναι μεγάλο και ίσως και αναπάντεχο.

Υ.Γ. Τα περί περσινού πρωταθλήματος ότι κλάπηκε πρέπει να τα αφήσουν κατά μέρος (οπαδοί, παίκτες και κυρίως προπονητές). Όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχουν εμπόδια. Σκοπός είναι να σηκωθείς και να παλέψεις σαν άντρας και όχι να αιθεροβατείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code