ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προβλημάτισε ξανά αλλά πήρε το διπλό

Μπουντούτσνοστ- Παναθηναικός 67-72
Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες ο Παναθηναικός πέρασε νικηφόρα από την Ποντγκόριτσα και πήρε την πρώτη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, απέναντι στη Μπουντούτσνοστ, η οποία παραμένει η μοναδική ομάδα στην Ευρωλίγκα χωρίς νίκη. Πρωταγωνιστές Τόμας και Παπαπέτρου, προσπάθησαν για τους γηπεδούχους Όμιτς και Ιβάνοβιτς.

Γράφει ο Γιώργος Γιάννος

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι με τον Αντεντοκούνμπο να μπαίνει ζεστός και να πετυχαίνει τους πρώτους πέντε πόντους για την ομάδα του Πασκουάλ, με την Μπουντούτσνοστ να προηγείται στο πεντάλεπτο με 11-9 και το ''τριφύλλι'' να κλείνει προηγούμενο την πρώτη περίοδο (15-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναικός προσπάθησε να χτίσει μομέντουμ και με δύο τρίποντα του Τόμας έστειλε τη διαφορά στους 9 (15-24). Οι Μαυροβούνιοι με κινητήριους μοχλούς στο σκοράρισμα τους Ιβάνοβιτς και Όμιτς αντέδρασαν, έπαιξαν παράλληλα πολύ δυνατή άμυνα και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο, 31-31. Στην αρχή της επανάληψης το ματς ήταν ισορροπημένο, η Μπουντούτσνοστ έβρισκε λύσεις με τον Κλαρκ έξω από τα 6,75μ., αλλά ο Λοτζέσκι με τα τρίποντά του κράτησε όρθια την ελληνική ομάδα, η οποία προήγηθηκε με 47-50 στην 3η περίοδο.Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ''πράσινοι'' μπήκαν πιο αποφασισμένοι και το νέο... κρεσέντο του Τόμας έξω από το τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναικό 13 πόντων (55-68).Οι Μαυροβούνιοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα σερί (7-0) μείωσαν την διαφορά στους 6 πόντους (62-68).Ο Παππάς ανέβασε την διαφορά στους 7 πόντους (64-71) με 3 βολές.Ο Ιβάνοβιτς με νέο δικό του τρίποντο μειώσε στο (67-71) και με τον Παππά να ευστοχεί σε 1/2 βολές διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (67-72).

Σχόλιο: Ακόμα μια φορά φάνηκε το πρόβλημα του Παναθηναικού εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα, που φαίνεται μια ταχύτητα κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες του θεσμού, μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι των ''αιωνίων'' στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Σημαντικό πάντως, όπως και να έχει, το ''διπλό'' σε έναν μαραθώνιο όπως η Ευρωλίγκα, που κάθε αποτέλεσμα μετράει. Στα θετικά, το γεγονός ότι οι ''πράσινοι'' εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το περιφερειακό σουτ από τα τριάρια τους ( Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Τόμας).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code