ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κιελίνι: Ο Ιταλός «διανοούμενος» του ποδοσφαίρου

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στη Βρετανική Daily Mail, άνοιξε ένα θέμα που ίσως ταρακουνήσει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όσον αφορά την μετά ποδοσφαιρική ζωή. ‘’Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ποδοσφαιριστές να πάρουν μια πανεπιστημιακή γνώση. Η ζωή είναι μεγάλη’’ αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχοντας πλέον πατήσει τα 34 χρόνια ο ‘’Γιώργαρος’’ όπως τον αποκαλούν οι Έλληνες σκέφτεται νοερά τη στιγμή που θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μια σκηνή από το κοντινό μέλλον μιας και οι επαγγελματίες αθλητές δεν μπορούν να «ακολουθήσουν» μετά τα 35. Αυτό το θέμα έθιξε και ο Ιταλός αμυντικός με τα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο FIFPro προ ημερών, θέλοντας παράλληλα να παροτρύνει και τους υπόλοιπους συναθλητές του, να ανοίξουν ορίζοντες για νέες περιπέτειες καθώς όπως αναφέρει η ζωή δεν τελειώνει στα 35.

Η σημαντική αυτή παράμετρος που για τον Κιελίνι είναι ‘’must’’ και θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα έναν αθλητή να εξελιχθεί νους εν σώματι είναι η μελέτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον παίκτη της Γιουβέντους, η πανεπιστημιακή γνώση που έχει αποκομίσει από νεαρή ηλικία (κάτοχος μεταπτυχιακού) έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση μιας τόσο σπουδαίας καριέρας για τον ίδιο.

Και αν κάποιοι έχουν τις αμφιβολίες τους, οι αριθμοί μπορεί εν μέρει να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Από το 2000 που ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της ανδρικής ομάδας του Λιβόρνο μέχρι σήμερα, μετράει 456 συμμετοχές και 32 γκολ σε συλλογικό επίπεδο ενώ με τα χρώματα της ‘’Σκουάντρα Ατζούρα’’ έχει -σχεδόν- 100σταρίσει. Βέβαια αυτοί που τον παρακολουθούν επί σειρά ετών γνωρίζουν επίσης ότι ο Ιταλός διακρίνεται αρκετά για το μυαλωμένο του παιχνίδι και την καθαρή κρίση που έχει σε καίρια σημεία του αγώνα.

Φτάνοντας όμως στη δύση της καριέρας του, ήρθε η ώρα της περισυλλογής για τον σχεδιασμό του μέλλοντος, που θα τον βρει χωρίς την μπάλα στα πόδια. Ένα μέλλον που απασχολεί την πλειονότητα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αφού όπως προείπαμε η αγωνιστική καριέρα διαρκεί για… λίγο. Τελικά, βάσει των λεγομένων του, η ζωή ελπίζει να τον βρει κοντά στο άθλημα που αγαπάει και μετά τη δύση της καριέρας του αλλά από πόστο γραφείου και όχι στον πάγκο ενός συλλόγου. Η ποδοσφαιρική κλεψύδρα για τον Κιελίνι έχει αρχίσει να αδειάζει οπότε ας απολαύσουμε για όσο ακόμα αγωνίζεται, έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της τελευταίας δεκαετίας και σίγουρα τον πιο «παθιασμένο μαχητή» των Ιταλικών γηπέδων.    
      

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code