ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: O Γοδίν, ο Αλκάθερ και δύο ΜΑΤΣΑΡΕΣ που δυστυχώς παίχτηκαν ίδια ώρα!

Δεν είναι δα και κοινό μυστικό ότι έχουμε ανάγκη από ματσάρες. Από παιχνίδια γκραν- γκινιόλ που σε καθηλώνουν μπροστά στην τηλεόραση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Δεν είναι και άπειρα αυτά, αλλά σήμερα είχαμε δύο από εκείνα τα παιχνίδια που πραγματικά γουστάρεις να τα παρακολουθείς. Δεν ήταν το Μπόκα- Ρίβερ που δυστυχώς νικήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες και αναμένεται η μετάθεσή του για άλλη ημερομηνία. Ήταν το Ατλέτικο Μαδρίτης- Μπιλμπάο στο ''Μετροπολιτάνο'' και το der classikier της Mπουντεσλίγκα, Ντόρντμουντ- Μπάγερν στο ''Βεστφάλεν''. Ίδια ώρα, ίδιο σκορ, 3-2!

Ο ήρωας Γοδίν λύτρωσε την Ατλέτικο

 Στη Μαδρίτη γράφτηκε μια ακόμα πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες- υποστηρικτές εμπράκτως του συνθήματος ''Against Modern Football''. Οι ''ροχιμπλάνκος''  από τη μια, ομάδα- old school, με δική της ταυτότητα στο παιχνίδι, με ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε και με παίκτες που ''δένονται'' και παθιάζονται με τον σύλλογο. Ένας από αυτούς ο κύριος της φωτογραφίας, Ντιέγκο Γοδίν. Από την άλλη, οι Βάσκοι που έχουν μια πρωτοποριακή και πολύ σπάνια φιλοσοφία, καθώς αγωνίζονται διαχρονικά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), αποκλειστικά με Βάσκους ποδοσφαιριστές. Το αποψινό ματς είχε όλα τα στοιχεία που θέλαμε να δούμε, πάθος, δύναμη, ένταση, ανατροπές και στο τέλος Γοδίν. Η Μπιλμπάο ήταν αυτή που με δύο γκολ του Γουίλιαμς είχε βάλει στα σχοινιά τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει ενδιάμεσα με τον Τόμας. Στη φάση του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων, η Ντιέγκο Γοδίν τραυματίστηκε, προσπαθώντας να γλιτώσει την ομάδα του. Δύο λεπτά πριν ο προπονητής του είχε κλείσει τις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τον Κάλινιτς στο 62'. Ο Ουρουγουανός, αν και έδειχνε πως δε μπορεί να συνεχίσει, υπάκουσε στην εντολή του προπονητή του να προσπαθήσει να βγάλει το 90λεπτο και μάλιστα, μη μπορώντας να τρέξει, αναγκάστηκε να περάσει στην επίθεση, περιμένοντας ουσιαστικά κάποια σέντρα ή στατική φάση, μπας και γίνει απειλητικός. Την εξέλιξη ο Σιμεόνε μάλλον δεν θα την περίμενε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Αφού νωρίτερα, στο 80ο λεπτό είχε ισοφαρίσει σε 2-2, ήρθε η απόλυτη λύτρωση από τον παίκτη που έπαιζε για 27 λεπτά κουτσαίνοντας. Ο Αντουάν Γκριεζμάν του... σέρβιρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και εκείνος από κοντά με κεφαλιά έστειλε στα...ουράνια τους 59.321 οπαδούς της ομάδας του και μείωσε σε απόσταση βολής τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα!

Το der classikier βάφτηκε ''κιτρινόμαυρο''

Στην κοιλάδα του Ρουρ είχαμε ένα πραγματικό, γνήσιο και άκρως θεαματικό γερμανικό ντέρμπι. Η Ντόρντμουντ γνώριζε εξ αρχής πως εάν κέρδιζε τη Μπάγερν, θα έμπαινε για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, καθώς θα μπορούσε να αποσπαστεί 7 ολόκληρους βαθμούς από τη μεγάλη της αντίπαλο. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο ωστόσο για τους Βεστφαλούς. Σε ανάλογες συγκρούσεις της τελευταίας πενταετίας, ακριβώς σε αυτό το ντέρμπι, οι Βαυαροί έδειχναν πως αυτοί ήταν το αφεντικό του τίτλου, ήξεραν πολύ καλά πως να σβήνουν τις ελπίδες της Ντόρντμουντ για τίτλο. Φέτος όμως, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φωνάξουν ''παρών''. Ο Φαβρ ήθελε να πάει σε γρήγορο τέμπο το παιχνίδι, ωστόσο για ένα ημίχρονο το ματς έδειχνε να στραβώνει. 0-1 με τον ''κίλερ'' Λεβαντόφσκι από πάσα πάρε-βάλε του Γκνάμπρι. Πριν καν συμπληρωθούν όμως δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι έγινε ''ροντέο''. 1-1 με πέναλτι του Ρόις, 1-2 ξανά με Λεβαντόφσκι για τη Μπάγερν και εκεί η κακοδαιμονία των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Μάρκο Ρόις να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για τη Μπορούσια. Ο Φαβρ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έριξε στη μάχη τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος αν και σχεδόν ποτέ δεν ξεκινάει βασικός, έχει εκπληκτική αναλογία λεπτών συμμετοχής- τερμάτων, καθώς έχει σκοράρει 8 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει παίξει ακόμα ολόκληρο 90λεπτο! Πριν χτυπήσει σαν...κόμπρα ο Ισπανός, ο Μάρκο Ρόις είχε φροντίσει νωρίτερα με εκπληκτικό βολέ εν κινήσει από μπαλιά του Πίστσεκ, να...σπάσει την κακοδαιμονία, τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του και να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Πάκο, ο άνθρωπος- γκολ των Βεστφαλών σκόραρε στο 73' από πάσα του Βίτσελ μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Και πολύ άργησε...Στο 94' ο πρωταγωνιστής των Βαυαρών Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Αυτή τη φορά το...κίτρινο τείχος φάνηκε απροσπέλαστο για την ομάδα του Νίκο Κόβατς. Η Ντόρντμουντ λύγισε την Μπάγερν, η οποία έπεσε στην 3η θέση και πλέον στο Ντόρντμουντ μπορούν να κάνουν ρεαλιστικά όνειρα τίτλου, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, επί Κλοπ ακόμα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code