ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

VAR μέχρι και στο τάβλι...

Χωρίς να επιθυμώ να μπω στην διαδικασία της συζήτησης, ως ''ευνοημένος'' ή ''αδικημένος'', χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση για στοχοποίηση των μεν ή των δε, οφείλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με τη χθεσινή αλλοίωση αποτελέσματος στην Κυψέλη, εις βάρος του Παναθηναικού και υπέρ του Ολυμπιακού για την πρεμιέρα της Volleyleague.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, διαφήμιση για το ελληνικό βόλλευ με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, που δυστυχώς κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από ένα απαράδεκτο σφύριγμα του διαιτητή Γεροθόδωρου, οπού αντί για 13-11 υπέρ των ''πρασίνων'' μετά από άσο του Ράπτη, δόθηκε άουτ και το σκορ έγινε 12-12, πριν οι ''ερυθρόλευκοι'' κατακτήσουν το τάι μπρέικ με 13-15.

Δυστυχώς, η ουσία είναι πως ζούμε σε μια χώρα όπου σε αρκετές περιπτώσεις εξωγενείς παράγοντες έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία, διαμορφώνοντας αποτελέσματα, κρίνοντας τίτλους και μεγάλες νίκες, στις πλάτες των αθλητών και των προπονητών, που θα έπρεπε να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές, σε βάρος παραγόντων που επενδύουν σε δύσκολους καιρούς και σε βάρος βέβαια του κοινού που στερείται χρόνου και χρημάτων για να βλέπει ανίκανους διαιτητές να διαμορφώνουν αποτελέσματα και καταστάσεις.

Από την άλλη υπάρχει και η απίστευτη πόλωση,η οποία δυστυχώς ελάχιστα ενδιαφέρει τους αρμόδιους, οι οποίοι αγνοούν τον φανατισμό που δημιουργούν τέτοιες ξεδιάντροπες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, όποιος κι αν είναι ο θύτης ή το θύμα. Στην προκειμένη περίπτωση θύμα ήταν το ''τριφύλλι'', αύριο μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός, μεθαύριο η ΑΕΚ, και το αποτέλεσμα της είναι η βία στα γήπεδα, ο ωμός φανατισμός και οι χυδαίες υβρεολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λόγω της οργής και του αισθήματος της αδικίας. Και βέβαια σε ανάλογες περιπτώσεις μπαίνουν και οι διοικήσεις στο ''τρυπάκι'' των ανακοινώσεων, της κόντρας, των απειλών, και δε συμμαζεύεται...

Ένα video θα έσωζε την κατάσταση!

Σε περίπτωση που στην αποψινή φάση ο ρέφερι είχε το δικαίωμα της χρήσης του video, θα έπραττε το σωστό, το θέμα θα έληγε και ο νικητής θα προέκυπτε μέσα στον αγώνα, χωρίς σκιές και υπαινιγμούς για αλλοίωση αποτελέσματος. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο, όπου μια κάθε χρόνο κάποια ομάδα που διεκδικεί τίτλο, ως δια μαγείας στο τέλος φωνάζει για τη διαιτησία, ακόμα και στο κρίκετ, στο χόκει και στο τάβλι, εφόσον το επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι είναι χαμηλότατο, η λύση του VAR μοιάζει μονόδρομος και αναγκαίο καλό, προς αποφυγήν μελλοντικών καταστάσεων σαν τη σημερινή στην Κυψέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code