ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Μεξικού_Κατατακτήριες| Ο Ρικιάρντο την pole position στο 1-2 της Red Bull!


Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τελικά ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση στην αυριανή εκκίνηση του Μεξικάνικου GP.
Οι “ταύροι” κλείδωσαν την πρώτη σειρά μετά από πέντε χρόνια(!) με τον Φερστάπεν να μένει δεύτερος.
Τίποτα δεν προμήνυε όμως την αντεπίθεση του Honey Badger. Οι ομάδες που έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού ήρθαν αντιμέτωπες με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε πίστα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που φτάνει τα 2.300 μ. Έτσι, από την Παρασκευή και τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές είδαμε τα μονοθέσια με κινητήρα Renault να υπερισχύουν έναντι των ισχυρότερων(υπό κανονικές συνθήκες) Ferrari και Mercedes. Ο Μαξ Φερστάπεν μάλιστα φιγουράρει και στα 3 Free Practice στην πρώτη θέση! Η Renault είχε πάρα πολύ καλή παρουσία αφού ο Σάινθ στο FP2 σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο. Ο Ρικιάρντο αντίθετα στο FP3 σημείωσε μόλις τον 4ο χρόνο, αφού Ferrari και Mercedes βελτιώθηκαν σταδιακά. Έτσι η μάχη για τις κατατακτήριες αναμένεται ιδιαίτερη με τρεις ομάδες στο παιχνίδι της pole και την πιθανότητα βροχής να είναι υπαρκτή.

Με συννεφιασμένο ουρανό αλλά χωρίς βροχή διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δοκιμές της 19ης στροφής στο πρωτάθλημα της Formula 1.
Στο Q1 οι δυο Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Μπότας στην κορυφή και τις δυο Red Bull πολύ κοντά τους. Στο Q2, ο Φερστάπεν έδειξε ότι έχει την ταχύτητα να βρεθεί μπροστά από τα φαβορί, με τον Χάμιλτον να τον ακολουθεί με διαφορά μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, και τον Φέτελ πιο πίσω στην 3η θέση. Ο Ρικιάρντο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…
Οι δυο Force India έμειναν εκτός τελικού(με τον Σέρτζιο Πέρεζ να τρέχει μπροστά στους συμπατριώτες του) μαζί με την Mclaren του Αλόνσο και τις δυο Toro Rosso.

Στο Q3 ο Φερστάπεν έδειχνε αποφασισμένος να πάρει την πρώτη pole position της καριέρας του αφού ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη προσπάθεια με χρόνο στο 1.14.785. Πίσω του οι Φέτελ, Χάμιλτον και Ρικιάρντο να βρίσκονται μεταξύ μόλις 60 χιλιοστών.
Ο Αυστραλός όμως κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και με την hypersoft κατέβασε κατά 30 χιλιοστά περίπου τον χρόνο του team mate του, παίρνοντας στο φινάλε μια ανέλπιστη pole position, τη 2η για φέτος και 3η στην καριέρα του!
Πίσω από τις δύο Red Bull θα εκκινήσουν οι Χάμιλτον και Φέτελ, με τους Μπότας και Ραϊκόνεν στην 5η και 6η θέση. Η Renault τελικώς αρκέστηκε με την 7η και 8η θέση με τις δυο Sauber να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Για τον αγώνα, η πρόβλεψη της Pirelli για την ταχύτερη στρατηγική κάνει λόγο για δύο στάσεις στα πιτ: με ultrasoft γόμα για 9 γύρους και δύο stint από 31 γύρους με supersoft. Όσοι εκκινούν με την hypersoft: στάση στους 5 γύρους και κάνοντας δύο stint από 33 γύρους με την supersoft.
Για όσους σκέφτονται την μια στάση στα πιτ η ιταλική φίρμα συμπεριλαμβάνει την ultrasoft και την supersoft, με την αλλαγή να γίνεται μεταξύ 15ου και 18ου γύρου.
Να σημειώσουμε πως οι κορυφαίοι συνδυασμοί, δηλαδή Red Bull, Mercedes και Ferrari εκκινούν με την supersoft γόμα. Ακόμη η διαφορά της ultrasoft και της hypersoft είναι περίπου μισό δευτερόλεπτο. Η απόδοση και η διάρκεια των ελαστικών είναι μεγίστης σημασίας σε αυτόν τον αγώνα καθώς λόγω του υψόμετρου και του πιο "αραιού" αέρα, η αεροδυναμική απόδοση θα είναι μειωμένη. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες σε σχέση με αυτές των κατατακτήριων δοκιμών.

Αυτές είναι οι διαθέσιμες γόμες των πιλότων για τον αυριανό αγώνα διάρκειας 71 γύρων:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code