ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ:Φάκελος Βέρνμπλουμ

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ αφίχθηκε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ με μεγάλες περγαμηνές και προσδοκίες. Μόνο που δυστυχώς, καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του επίσημη προσφορά στον ποδοσφαιριστή στα τέλη Ιουνίου. Ο Βέρνμπλουμ ανακοινώθηκε εν τέλει, μετά από ένα σήριαλ που ξεπέρασε και την Λάμψη, στις 16 Αυγούστου. Πράγμα που σημαίνει πως ο ποδοσφαιριστής δεν είχε κάνει προετοιμασία και ήταν πολύ πιο πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης αλλά και στο τακτικό κομμάτι, όσο αναφορά τα ''θέλω'' του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σε όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΑΟΚ και Βέρνμπλουμ, ο Τύπος της Θεσσαλονίκης, τα ραδιόφωνα και οι διαρροές που έβγαζε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ προς τα έξω, άφηναν να εννοηθεί πως ο Πόντους, έρχεται για να πάρει φανέλα βασικού. Να είναι παρτενέρ του Μαουρίτσιο δηλαδή στα χαφ, ο Κάνιας να υποβιβαστεί σε ρολίστα και ο Σάχοφ να βρει ομάδα ώστε να φύγει. Η μετακίνηση του Μουλέν με δανεισμό ήταν σίγουρη, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η μετακίνηση με δανεισμό επίσης του Χάρη Χαρίση, ενός παιδιού με εκπληκτικά χαρακτηριστικά. 
Επειδή όμως καθρέφτης του καθενός, παίκτη και διοίκησης είναι το γήπεδο, στους δύο μήνες που βρίσκεται στη ομάδα ο Βέρνμπλουμ, δεν έχει πείσει ούτε τον κόσμο της ομάδας, ούτε τον ίδιο τον προπονητή του πως αξίζει φανέλα βασικού. Τρανό παράδειγμα το χθεσινό παιχνίδι με την Βίντι, στο οποίο ο Λουτσέσκου προτίμησε το δίδυμο Κάνιας - Σάχοφ, ένα δίδυμο που στις αρχές τις προετοιμασίας δεν ήταν σίγουρο αν έμενε στον ΠΑΟΚ και όχι τον παίχτη για τον οποίο υπήρξε αναμονή 2,5 μηνών ώστε να πει το τελικό ναι. 

Πάμε να δούμε ποδοσφαιρικά, με ποδοσφαιρικούς όρους, τι συμβαίνει στα χαφ του ΠΑΟΚ. 
Αρχικά, υπάρχει ξεκάθαρα ένα δίδυμο που σπάει μόνο με τραυματισμό ή κάρτες, αυτό των Μαουρίτσιο - Κάνιας. Ο βραζιλιάνος χαφ αποτελεί το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή, το μυαλό όλης της ομάδας και η απουσία του γίνεται αισθητή σε κάθε αγώνα που δεν αγωνίζεται. Από την άλλη ο Κάνιας, είναι η απόδειξη πως ο Λουτσέσκου δικαίως θεωρείται ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα, καθώς τον έχει μετατρέψει σε ένα box-to-box 8αρι από έναν καθαρό κόφτη. 
Από πίσω τους υπάρχει ο Σάχοφ ο οποίος ναι μεν δεν έχει την πρώτη πάσα του Μαουρίτσιο και τα τρεξίματα του Κάνιας αλλά έχει γκολ και ασίστ από την πίσω ζώνη, και τέλος υπάρχει και ο Βέρνμπλουμ. Ο Βέρνμπλουμ έφθασε στον ΠΑΟΚ με την προοπτική να είναι παρτενέρ του Μαουρίτσιο στην 11αδα, ή να του δίνει ανάσες και να παίζει με παρτενέρ τον Κάνιας. Με βάση τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής ο Βέρνμπλουμ, μας έχει δείξει πως είναι ένα καθαρό 6αρι, ένας κεντρικός κόφτης. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προωθήσει ορθά την μπάλα,να δημιουργήσει και να ελέγξει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Μπορεί άψογα να κλείσει τους χώρους και να μαρκάρει, να παίξει δυνατά και να κυριαρχήσει στον αέρα στην μεσαία γραμμή. Αδυνατεί όμως να καλύψει δημιουργικά το κενό του Μαουρίτσιο και αυτό ο ΠΑΟΚ το πληρώνει. Γιατί όσο φιλότιμος να είναι ο Κάνιας και να προσπαθεί, δεν είναι δημιουργικός όσο ο βραζιλιάνος. 

Έτσι λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μένει δίχως δημιουργικό παίχτη και ποντάρει στις καλές βραδιές του Κάνιας, τις αναλαμπές του Σάχοφ και στα δυνατά πόδια του Βέρνμπλουμ. Δεν θα είναι έκπληξη θεωρώ να δούμε τον Μπίσεσβαρ ή τον Ελ Καντούρι στα χαφ, καθώς η εικόνα του ΠΑΟΚ προβληματίζει τις τελευταίες εβδομάδες. Και ίσως είναι ώρα να πάρει και τις ευκαιρίες του ο Χάρης ο Χαρίσης, ένα παιδί τόσο αδικημένο, που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα στο ρόστερ και που τόσο έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code