ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το πρώτο ''αίμα''!

Το ότι το τρελό σερί του Παναθηναικού κάποια στιγμή θα σταματούσε αργά ή γρήγορα ήταν βέβαιο. Και μετά τις ονειρεμένες επτά πρώτες αγωνιστικές, το αήττητο έσπασε με τον πιο φυσιολογικό τρόπο.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Κανένας δε μπορεί να κακολογήσει τους ''πράσινους'', οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε καθαρίσει όλα τα ντέρμπι έως τώρα, ήταν πεισμωμένος από την ήττα με τη Βίντι και έπαιζε μπροστά σε μια Τούμπα, η οποία ''έβραζε'' απόψε. Ο Δώνης με τη σειρά του δε φοβήθηκε το ματς, δεν κατέβασε το ''τριφύλλι'' να παίξει ταμπούρι, αλλά το 4-4-2 μαρτυρά τη διάθεση που είχε να κάνει το παιχνίδι του και να παλέψει σαν ίσος προς ίσο, απέναντι στον ανώτερο ποιοτικά αντίπαλό του. Αυτό ίσως στοίχισε στην οικονομία του παιχνιδιού, γιατί ο Παναθηναικός ξόδεψε πολλή ενέργεια, πολλά τρεξίματα για να πρεσάρει τον ΠΑΟΚ στο δικό του μισό, αντί να περιμένει στη δική του περιοχή. Είχε και την ατυχία να έχει τον Χατζηγιοβάννη σε κακό βράδυ, τα ακραία μπακ να μη δίνουν ποιοτικά ανεβάσματα και γενικότερα οι συνεργασίες από τη μέση και μπροστά να είναι δυσανάλογες με αυτά που μέχρι τώρα είχε δείξει η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Από την άλλη, ο ''δικέφαλος'' ήταν εξαιρετικός σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, γινόταν πολύ επικίνδυνος από τα ''φτερά'' με Ζαμπά και Μπίσεσβαρ, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και αν δεν ήταν ο Διούδης που έκανε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις, ίσως το σκορ να ξέφευγε. Πάντως ακόμα και σε ένα πολύ κακό βράδυ ο Παναθηναικός κρατούσε μέχρι το 53' το 0-0, και απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ορισμένες στιγμές έμοιαζε καταιγιστικός δεν διασύρθηκε, ηττήθηκε αξιοπρεπώς και με ψηλά το κεφάλι, διατηρώτας το πρεστίζ του ατσαλάκωτο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια στροφή του πρωταθλήματος γεμάτη ντέρμπι, όπου η ψυχολογία των πιτσιρικάδων είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Για την ομάδα του Λουτσέσκου από την άλλη πλευρά, έτσι όπως έχουν δημιουργηθεί τα δεδομένα, με τις λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ, με το 8x8 ( και 4x4 στα ντέρμπι) και τις συνθήκες ευημερίας που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, θα μιλάμε για μια μικρή αυτοκτονία αν χαθεί αυτός ο τίτλος.

- Για τη φάση του πέναλτι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Ο Μακέντα είναι κάτοχος της μπάλας, ο αντίπαλός του τον μαρκάρει με ένα ''τζαρτζ'' και ο Ιταλός πέφτει στο έδαφος. Δεν είναι μαρς-πέναλτι, θα μπορούσε να δοθεί παράβαση, αλλά ο Δανός επέλεξε να δείξει ''παίζετε''.

- Κάτι άσχετο με το ντέρμπι της Τούμπας. Στα βασικά μαθήματα για να γίνεις επόπτης σου μαθαίνουν πως όταν ένας παίκτης φεύγει πίσω από τη σέντρα δεν μπορεί να υπάρξει περίπτωση οφσάιντ. Παρ'όλα δεν εφαρμόζονται ούτε τα πιο απλά πλέον. Οπότε ξένοι διαιτητές και επόπτες μέχρι και στο Μακεδονικός- Αγροτικός Αστέρας, και 2-3 Έλληνες που πραγματικά το αξίζουν και γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code