ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση έρχεται, τελευταίο για τον μήνα Οκτώβρη, με τη Σούπερ Λίγκα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και τις ομάδες σιγά-σιγά να βρίσκουν τη φόρμα τους.
Το Sportsnewsgreece σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε, εσείς διαλέγετε και παίρνετε...

8η αγωνιστική Super League

AEΛ- ΟΦΗ: Ματς με ιστορία, με φόντο την παραμονή...  Σάββατο 17:15- NOVA

 Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η Λάρισα υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Λαμία και μπαίνει σε μπελάδες, ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού στο ''Γεντί Κουλέ'', πρώτη για φέτος, και η ψυχολογία των Κρητικών ανέβηκε στα ύψη. Στα χαμηλά πατώματα πάντως βρίσκονται και οι δύο, ματς από τα λεγόμενα ''εξάποντα'' με τον ΟΦΗ να θέλει να χτίσει μομέντουμ, ενώ για την ΑΕΛ δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα απαγορεύεται!

Τι να προσέξουμε: Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά οι δύο ομάδες έχουν να αγωνιστούν δέκα ολόκληρα από τη σεζόν 2008-09! Από τις κλασσικές μονομαχίες του ελληνικού πρωταθλήματος, με μεγάλο ενδιαφέρον, απέναντι σε δύο επαρχιακές ομάδες που έχουν κατακτήσει τρόπαια...

Εκτίμηση: Χ

Λαμία- Λεβάδειακος: Η μία ανακάμπτει, ο άλλος βυθίζεται...Σάββατο 19:00- ΕΡΤ

 Για την ομάδα της Φθιώτιδας το κακό ξεκίνημα ανήκει στο παρελθόν. Μετά τις τρεις ήττες στην αρχή, μετρά πλέον τέσσερα ματς αήττητη, ενώ η πρώτη νίκη ήρθε με ηρωική ανατροπή στη Λάρισα. Οι Φθιώτες θα υποδεχθούν τον Λεβαδειακό, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Έχασε και από την Ξάνθη στην έδρα του και πλέον οφείλει να ψάξει να χτίσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Tι να προσέξουμε: Θα μπορέσει ο Λεβαδειακός να σκοράρει στη Λαμία; Μέχρι ώρας στη σεζόν μετρά τον απογοητευτικό απολογισμό των τριών τερμάτων!

Εκτίμηση: 1

Πανιώνιος- Ατρόμητος: Αθηναικό ντέρμπι, με άρωμα...κορυφής!  Κυριακή 17:15- NOVA

Στη Νέα Σμύρνη υπάρχει προβληματισμός, όχι τόσο για τις ήττες στα ματς με τις ομάδες του BIG 4, αλλά για την εικόνα...μικρής ομάδας που παρουσίασε ο Ανιγκό με φουλ άμυνα και καθόλου θάρρος στην επίθεση, ειδικά στο ΟΑΚΑ. Για τον Ατρόμητο, όσο στο Περιστέρι δεν βλέπουν κανέναν από πάνω τους. το όνειρο είναι ολοζώντανο και ξέρουν πολύ καλά ότι πιθανή νίκη με τον Πανιώνιο, μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη, πριν το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Τι να προσέξουμε: Ως είθισται σε αγώνα μεταξύ που αγωνίζονται ομάδες από πολυπληθείς Δήμους της Αττικής, υπάρχει αρκετά μεγάλη κόντρα. Για τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο των συνεχόμενων συμμετοχών στη Σούπερ Λίγκα, εξαίρεση δε θα μπορούσε να υπάρχει.

Εκτίμηση: Χ1

Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης: Δυνατή μάχη στο Αγρίνιο...   Κυριακή 19:00- ΕΡΤ

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε νωθρά και με σκαμπανεβάσματα τη σεζόν, ανέκαμψε νικώντας τον Λεβαδειακό εντός και πήρε μια μεγάλη νίκη στα Γιάννινα, που τον έφεραν στην 8η θέση. Με νίκη την Κυριακή μπαίνει σε τροχιά πεντάδας. Για τον Αστέρα, ούτε η καλή μπάλα στο Περιστέρι απέφερε κάτι καλό, νέα ήττα στο φινάλε, μεγάλη απογοήτευση για τον τρόπο που έχουν χαθεί τόσα ματς, ο Αστέρας έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος και θέλει να ανακάμψει με ''διπλό''.

Τι να προσέξουμε: Ο Αστέρας στα πέντε από τα επτά παιχνίδια του έχει παραχωρήσει πέναλτι στον αντίπαλο, στα τέσσερα εξ αυτών έχει δεχθεί γκολ μετά το 85ο λεπτό. Θα συνεχιστεί άραγε η γκίνια για τους ''Αρκάδες'';

Εκτίμηση: goal-goal

ΑΕΚ- Άρης: Ντέρμπι ''κιτρινόμαυρων'' 5,5 χρόνια μετά...  Κυριακή 19:30- ΝΟVA (κεκλ.θυρών)

Μετά το ματς με τη Μπάγερν, όπου έπαιξε μπροστά σε 65.000 κόσμο, η ''Ένωση'' θα υποδεχτεί στο ίδιο γήπεδο τον Άρη, αυτή τη φορά όμως χωρίς τους οπαδούς της λόγω της περιβοητης και πολυσυζητημένης τιμωρίας, χωρίς περιθώρια για απώλειες. Ο Άρης απογοητεύτηκε για τον τρόπο που έχασε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον ΠΑΟΚ, αλλά αν θέλει να μείνει σε τροχιά πεντάδας πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, άσχετα αν η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Τι να προσέξουμε: Μιλάμε για ένα από τα σημαντικά ντέρμπι στον ελληνικό αθλητισμό, που σίγουρα μας έλειψε. Τελευταιά φορά στο ΟΑΚΑ οι δυο ομάδες έπαιξαν στις 16.9.2013, με σκορ 1-1 και σκόρερ τους Γιάγκο και Αγκάνθο.

Εκτίμηση: 2-3 γκολ

Ξάνθη- ΠΑΣ Γιάννινα: Νίκη για πεντάδα η Ξάνθη, ''καίγεται'' ο ΠΑΣ...  Δευτέρα 19:00-ΕΡΤ

Η Ξάνθη ξεκίνησε στραβά τη σεζόν με ήττα από τον ΠΑΟ, δεν έχει ήττα όμως από την πρεμιέρα και πλέον παίζει και πολύ καλά. Εξαιρετική η άμυνα των ''ακριτών'' σε με 3 γκολ μόλις παθητικό, ενώ στην επίθεση ο Γέντρισεκ έχει σκοράρει τα 5 από τα 7 γκολ στη σεζόν! Στον ΠΑΣ, ο προβληματισμός επέστρεψε μετά την τρίτη ήττα στην σειρά από τον Παναιτωλικό, και πλέον η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλει πάση θυσία αποτέλεσμα στην ακριτική πόλη.

Τι να προσέξουμε: Αν και οι δύο ομάδες θεωρούνται ισοδύναμες, ο ΠΑΣ έχει κάνει... εξοχικό του την Ξάνθη από τότε που επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα, με 5 νίκες σε 7 επισκέψεις του στα ''Πηγάδια''.

Εκτίμηση: Χ1

Ολυμπιακός- Απόλλων Σμύρνης: Θέλει να ξεκινήσει αντεπίθεση!  Δευτέρα 19:30- NOVA

O καταστροφικός Οκτώβρης λίγο έλειψε να θέσει τον Ολυμπιακό εκτός στόχων, η ευρωπαική νίκη στο Λουξεμβούργο ''μπάλωσε'' πληγές, αλλά το -6 από την κορυφή μετά την ήττα στον ΟΦΗ πληγώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ''ερυθρόλευκους'' που επιζητούν αντεπίθεση διαρκείας. Για τον Απόλλωνα των μηδέν πόντων, το ματς στο Φάληρο είναι εκτός προγράμματος, αλλά πλέον η ομάδα του Ματζουράκη αν θέλει να σωθεί πρέπει να κάνει και υπερβάσεις μετά το τραγικό ξεκίνημα.

Τι να προσέξουμε: Ο Δημήτρης Μάνος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, λόγω της απουσίάς των Γκερέρο και Χασάν, και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να...τραβήξει κουπί, αφού οι άλλοι δύο σέντερ φορ είναι ''λαβωμένοι'' από τραυματισμούς.

ΠΑΟΚ- Παναθηναικός: Βραδιά κορυφής για τον ΠΑΟΚ, νύχτα αποδείξεων για τον ΠΑΟ... Δευτέρα 21:30- ΝΟVA

Ο ΠΑΟΚ ''καθάρισε'' όλα τα ντέρμπι, είναι πρώτος στη βαθμολογία και προελαύνει για το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Μεγάλη η ''ξενέρα'' της Πέμπτης πάντως για την ομάδα του Λουτσέσκου, με εντός έδρας ήττα από τη Βίντι και άσχημη εμφάνιση. Ο Παναθηναικός έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα στις επτά πρώτες αγωνιστικές, ''έσβησε'' το αρχικό -6 και είναι πλέον 3ος και με νίκη στην Τούμπα ''εκτοξεύεται'' σε όλους τους τομείς!

Τι να προσέξουμε: Πάντα απρόβλεπτα τα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα, με τον ΠΑΟ να έχει φύγει με μεγάλα διπλά από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο και ο ''δικέφαλος'' έχει πετύχει σπουδαίες νίκες με αντίπαλο το ''τριφύλλι''

Εκτίμηση:2-3 γκολ

''Ζεσταινόμαστε'' με ''classico''

Mεγάλες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού και στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα την Κυριακή με ντέρμπι- φωτιά σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Ξεκίνημα με το ματς που κάθε ποδοσφαιρόφιλος θέλει να βλέπει, στις 17:15 ώρα Ελλάδος, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ''Καμπ Νοου'' . Στην Αγγλία, στις 18:00 στο ''Ολντ Τράφορντ'' κοντράρονται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον.  Ματσάρα υπάρχει και στο Campionatto, όπου η Νάπολι υποδέχεται τη Ρόμα στο ''Σαν Πάολο'' ( 21:30). Κλείνουμε, με την παραδοσιακή μάχη του γαλλικού πρωταθλήματος, με τη Μαρσέιγ να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο ''Βελοντρόμ'' ( 22:00).

Basket League: Τα βλέμματα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη...

Το ζευγάρι Προμηθέας- ΑΕΚ κλέβει την παράσταση αυτό το μπασκετικό τριήμερο, ενώ το Άρης- Ολυμπιακός έχει πάντα το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, άσχετα αν οι Πειραιώτες είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 15:45   Κύμη- Περιστέρι
                           Χολαργός- ΠΑΟΚ
                           Λαύριο- Πανιώνιος
                           Ήφαιστος Λ.- Κολοσσός
                18:00  Προμηθέας- ΑΕΚ

Δευτέρα: 17:00 Άρης- ΟΣΦΠ
                 17:30 ΠΑΟ- Ρέθυμνο

Volley League: Ντέρμπι Θεσσαλονίκης το Σαββατο, αθηναικό ντέρμπι τη Δευτέρα!

Ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει η ένταση για τα τεκτενόμενα στο ντέρμπι των ''αιωνίων'', ετοιμαζόμαστε για τη 2η αγωνιστική με τα ματς ΠΑΟΚ- Ηρακλής και ΑΕΚ- Παναθηναικός να ξεχωρίζουν αναμφίβολα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 15:30 Ολυμπιακός- Κομοτηνή
                 17:00 ΠΑΟΚ- Ηρακλής ( ΕΡΤ)
                  18:30 Εθνικός Αλεξ.- Παμβοχαικός

Δευτέρα 17:30 ΑΕΚ- Παναθηναικός ( ΕΡΤ)

Bonus: Ξεκινάει η FOOTBALL LEAGUE

Πέρασε από...σαράντα κύματα, αλλά επιτέλους αυτό το Σαββατοκύριακο η football ξεκινάει με 5 αναμετρήσεις το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Μείνετε συντονισμένοι στο sportsnewsgreece γιατί υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αφιερώματα και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον φετινό... μαραθώνιο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code