ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μάχη αετών απόψε στο Ο.Α.Κ.Α



Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Μάχη ανάμεσα σε δύο αετούς με στόχο και των δύο να είναι οι πρώτοι τρεις βαθμοί στον όμιλο. (2/10/2018 22:00 CosmoteTv)

Σήμερα η Α.Ε.Κ ρίχνεται στη μάχη με την Μπενφίκα. Μία ομάδα που μετράει δέκα συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους Champions League.

Οι « κιτρινόμαυροι » προέρχονται από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα με 3-0 απέναντι στον Όφη στην Κρήτη. Αντίθετα οι Πορτογάλοι στο τελευταίο τους παιχνίδι έφεραν ισοπαλία με την Τσάβες με 2-2.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα πάλι. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος αλλά και λαβωμένος Λόπες, οι ανέτοιμοι Άλεφ και Μπογέ, όπως και ο Αλμπάνης που δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA.
Αν πάντως προτιμηθεί το σύνηθες 4-2-3-1, τότε σίγουροι είναι ο Μπάρκας στο τέρμα, ο Μπακάκης στο δεξί και ο Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Οικονόμου στόπερ, οι Σιμόες-Γαλανόπουλος στον άξονα, οι Μάνταλος, Μπακασέτας μπροστά και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Για τον παρτενέρ στα στόπερ υπάρχει η λύση του Τσιγκρίνσκι ή η επιλογή του Λαμπρόπουλου, ενώ για την δεξιά πλευρά υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να παίξει δεξί χαφ ο Γκάλο και ο Μπακασέτας να μετατεθεί πίσω από τον Πόνσε και η άλλη να αγωνιστεί ο Μπακασέτας δεξιά και ο Κλωναρίδης να βρεθεί πίσω από τον Αργεντινό.


Η Μπενφίκα έρχεται από γκέλα στην Πορτογαλία και ήττα στην πρεμιέρα του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου στη Λισαβόνα. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Βλαχοδήμος, δεξί μπακ ο Αντρέ Αλμέιδα, αριστερό ο Γκριμάλντο και στόπερ οι Ρούμπεν Ντίας και Κόντι. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, μπροστά του οι Γκέντσον – Πίτσι ως εσωτερικοί μέσοι, δεξί εξτρέμ ο Σάλβιο, αριστερό ο Ράφα και στην κορυφή της επίθεσης ο Σεφέροβιτς.

Έχει τον τρόπο της με τους Πορτογάλους η Α.Ε.Κ. καθώς η προϊστορία είναι μαζί της.

 Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τους «αετούς» της Λισσαβώνας στη 2η αγωνιστική, όπως και απόψε. Σε ένα βροχερό βράδυ Οκτωβρίου, η Ενωση επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Στο ματς της Πορτογαλίας, η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 χάρη σε πάρτι του Ντι Μαρία, με την ΑΕΚ να μειώνει με τον Μπλάνκο.



Αναμφίβολα πάντως, η πιο σημαντική στιγμή στις κόντρες της ΑΕΚ με Πορτογάλους ήταν το έπος με την Πόρτο το 1978. Σε μια βραδιά μαγική και ανεπανάληπτη, που αποτελεί ακόμα τη βαρύτερη ήττα της Πόρτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ενωση τη διέσυρε επικρατώντας με το απίστευτο 6-1. Στη ρεβάνς ζορίστηκε, αλλά πήρε την πρόκριση, έστω και αν ηττήθηκε με 4-1.


Η αρχή στις μάχες με Πορτογάλους πάντως, είναι πολύ πιο παλιά. Το πρώτο συναπάντημα ήταν το φθινόπωρο του 1966, όταν η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Μπράγκα για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η Ενωση ηττήθηκε με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και με 3-2 στην Πορτογαλία και αποκλείστηκε άδοξα.Συνολικά, μετρά δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

Με την Μπενφίκα υπάρχουν ακόμα δύο συναντήσεις, έστω και σε φιλικό επίπεδο τη σεζόν 2006-07. Η πρώτη ήταν το φιλικό παρουσίαση της ΑΕΚ του Φερέρ, κόντρα στην Μπενφίκα του Σάντος και του Κατσουράνη. Σε μια μεγάλη παράσταση του Παναγιώτη Λαγού, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1. Οι Πορτογάλοι πήραν την άτυπη ρεβάνς στο φινάλε της σεζόν, σε φιλικό που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη και νίκησαν με 2-1.






Διαιτητής του σημερινού  αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Ορέλ Γκρίνφελντ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code