ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (13/10) στη Basket Lague







Προμηθέας Πάτρας - Περιστέρι 73-76





Μετά την τεράστια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, το Περιστέρι, πέτυχε και δεύτερη μεγάλη νίκη απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχοντάς σε μεγάλη μέρα τους Βασιλόπουλο (15 π.) και Χάροου (14 π.) εκμεταλλεύτηκε τα καλά ποσοστά στα σουτ, πήρε τη νίκη και έδειξε ότι θέλει να κερδίσει από νωρίς την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια. Ο Προμηθέας έχοντας σε καλή μέρα τους Κασελάκι (13 π.) και Λίποβι (11π.) είχε το προβάδισμα σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης αλλά τα μεγάλα καλάθια τα έβαλε το Περιστέρι.

Στο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα είχαμε το ίδιο μοτίβο. Είχαμε τον Προμηθέα να μπαίνει πιο δυνατά, να παίρνει μια διαφορά 7 με 9 πόντων στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου (10-3 στο 1ο, 42-35 στο 2ο και 48-39 στο 3ο) και το Περιστέρι, να αντιδράει να ισορροπεί αρχικά το παιχνίδι, να κατεβάζει τη διαφορά και να περνάει και μπροστά στο σκορ ορισμένες φορές. Όπως και στο τέλος της τρίτης περιόδου όπου με ένα σερί 9-0 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 62-58 υπέρ του Περιστερίου. Το παιχνίδι είχε πλέον χαρακτηριστικά ντέρμπι και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά, οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συχνές και καμιά ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη να παρατήσει το ματς. Τελικά το Περιστέρι πήρε τη νίκη με 73-76, χάρις στα μεγάλα καλάθια του Χάροου στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 42-39, 58-62, 73-76

Προμηθέας (Γιατράς): Κασελάκης 13, Γκίκας, Λίποβι 11, Έλις 8, Μπράουν 9, Σαλούστρος 7, Τσαϊρέλης 5, Μέιερ 6, Γερομιχαλός, Χολ 12, Παρκς 2

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 15, Χάροου 14, Γκρέι 7, Σίρκο 2, Ντάνιελ 9, Μουράτος 7, Φιλιππάκος, Κλαρκ 9, Αγραβάνης, Μπεντίλ 13

Επόμενοι αγώνες : ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πάτρας & Περιστέρι - Χολαργός



Ήφαιστος Λήμνου - Πανιώνιος 86-64






Ο Ηφαιστος θέλει να μείνει στην Basket League και του χρόνου και αυτό το έδειξε απέναντι στον Πανιώνιο. Η ομάδα της Λήμνου εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια εύκολη αλλά και ευρεία νίκη απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές της παραμονής. Ο Ηφαιστος είχε σε μεγάλη ήμερα τους Σμίθ (16 π.) και Μπρέιζελτον (14 π.) και μετέτρεψε το ματς σε περίπατο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.
Ο Ήφαιστος ήταν από την αρχή μπροστά στο ματς με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ. Η ομάδα της Λήμνου έχοντας καλά ποσοστά στα τρίποντα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα για δυο δεκάλεπτα παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Πανιώνιος να προσπεράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η κατάρρευση για τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε από δυνάμεις, αυτό το είδε ο Ήφαιστος και πήρε μια διαφορά ασφαλείας στα μισά της τρίτης περιόδου (51-42). Το σκηνικό δεν άλλαξε για τα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δεκατεσσάρων πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ θέλοντας να δώσει παραπάνω χαρά στους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό “Νίκος Σαμαράς”, αύξησαν τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο και τελείωσαν το ματς στο +22 (86-64).

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 41-38, 65-48, 86-64

Ήφαιστος Λήμνου (Μανωλοπουλος):  Μανωλόπουλος 7, Γκότσερ 9, Έβανς 8, Ουίγκινς 6, Μπρέιζελτον 14, Μούρτος, Σταμάτης 3, Χαριτόπουλος 4, Γόντικας, Σμιθ 16, Φρεϊμάνις 19.

Πανιώνιος (Χουγκαζ): Δίπλαρος 9, Μπέρι 14, Τέιλορ 2, Χάρις 6, Σινγκλέρ 14, Καμαριανός, Καμπερίδης, Δημητρακόπουλος, Μπράουν 13, Ρουμελιώτης, Χουγκάζ 6, Τζονς.

Επόμενοι αγώνες : Ολυμπιακός - Ήφαιστος Λήμνου & Πανιώνιος - Άρης



Χολαργός -Κολοσσός Ρόδου 74-60





Ο Χολαργός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κολοσσό. Η ομάδα του Χολαργού, αν και ήταν άστοχη έξω από την γραμμή του τρίποντου (0/12), έλεγξε τα ριμπάουντ και έχοντας τον Αγκμπελέσε (17 π.) σε τρομερή μέρα πήραν μια ιστορική νίκη, καθώς είναι η πρώτη τους στη μεγάλη κατηγορία. Ο Κολοσσός προσπάθησε, πάλεψε, ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αλλά ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο τον άφησε αρκετά πίσω στο σκορ σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κρατούσαν μια διαφορά 5 πόντων στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου, αλλα ίνα επιμέρους σκορ 1-6 για την ομάδα του Κολοσσού έκλεισε την πρώτη περίοδο με ισόπαλο σκορ 19-19. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου. Ο Χολαργός κρατούσε τα ηνία του ματς προσπαθούσε να ξεφύγει αλλα ο Κολοσσός έμενε κοντά. Ο Χολαργός μπήκε στην τέταρτη περίοδο αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι και με ένα σερί πήρε διαφορά 10 πόντων (64-54). Η ομάδα της Ρόδου προσπάθησε να αντιδράσει αλλα με ένα νέο σερί 6-0, ο Χολαργό, εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (70-56) και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι που τελείωσε με σκορ 74-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 37-33, 56-52, 74-60

Χολαργός (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 4, Γιάνκοβιτς 11, Οκερέαφορ 4, Αγκμπελέσε 17, Λαβ 7, Κώττας 2, Κμπερίδης 6, Σπυριδωνίδης 7, Σκουλίδας, Χόκινς 8, Ντόρσεϊ 8

Κολοσσός Ρόδου (Βετούλας): Δημακός 7, Άσκα 9, Ντιγκς 16, Κέμπτον 9, Μπράουνινγκ 8, Μαυροειδής 7, Γεωργάκης, Μπιλής, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Παπαδάκης, Ντουρέν 4

Επόμενοι αγώνες : Περιστέρι - Χολαργός & Κολοσσός Ρόδου - Κύμη



Ρέθυμνο - Λαύριο 72-77





Σημαντική νίκη για το Λαύριο στη Κρήτη. Το Λαύριο με μπροστάρη το Λούτζη (11 π.) και τους Κακλαμανάκη (13 π.), Λάμπ (11 π.) και Κουζέλογλου (11 π.) να είναι σε τρομερή φόρμα έκαναν το “come back” στα μέσα της τρίτης περιόδου και πήραν μια σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Το Ρέθυμνο αν και ήταν καλύτερο για τρία δεκάλεπτα και είχε το προβάδισμα αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην μεγάλη αντεπίθεση του Λαυρίου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ξέφυγαν στο σκορ από νωρίς (9-2) και αύξησαν τη διαφορά στο +13 (17-4), η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια. Το Λαύριο αντεπιτέθηκε και έφερε το ματς στο καλάθι στις αρχές της δεύτερης περιόδου (20-18). Το Ρέθυμνο όμως έλεγξε το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια με υπερ του σκορ 38-36 . Το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο ξέφυγε και πάλι στο σκορ ενώ διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου. Στα τέλη της τρίτης περιόδου όμως άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση του Λαυρίου. Αρχικά έκανε ένα μικρο σερί και έκλεισε το δεκάλεπτο με σκορ υπέρ του 60-61, ενώ στην τέταρτη περίοδο βρήκε λύσεις από τον Λούτζη και αύξησε τη διαφορά στο +6, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (67-73). Το Ρέθυμνο αντέδρασε, μείωσε τη διαφορά στον πόντο (72-73), κάνοντας ένα σερί 5-0, αλλα δύο μεγάλα καλάθια από Λούτζη και Λάμπ καθάρισαν το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα (72-77).

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-36, 61-60, 72-77

Ρέθυμνο (Μυκονιάτης): Γλυνιαδάκης, Μπαρτ 25, Ραζής, 4, Ντάνιελς 2, Μπρέισι - Ντέιβις 17, Σιγκούνας 6, Καλογιαννίδης 3, Κλάντον 4, Γκάιτον 8, Ντάρχαμ 3.

Λαύριο (Σερέλης): Χαραλαμπόπουλος 5, Λούντζης 11, Μιλόσεβιτς 8, Λαμπ 11, Οντιάσε 2, Μαστρογιαννόπουλος 4, Περράκης 3, Κακλαμανάκης 13, Νίξον, Κουζέλογλου 11, Μέλσον 9 .

Επόμενοι αγώνες : Ρέθυμνο - ΑΕΚ & Παναθηναϊκός - Λαύριο



ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 91-71





Κιτρινόμαυρο βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της ημέρας ματαξύ των δυο “δικεφάλων”. Η ΑΕΚ έχοντάς σε τρομερό απόγευμα τους Λαρετζάκη (18 π.) και Χάντερ (18 π.) ήταν ανώτερη από τον λειψό, λόγω τραυματισμών, ΠΑΟΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες του αντιπάλου τους στο έπακρο και πήραν μια σημαντική νίκη στο κυνήγι της τρίτης θέσης.
Η ΑΕΚ δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια στον ΠΑΟΚ, οπότε μετά από ένα αρχικό ξέσπασμα του “δικεφάλου” του βορρά έκαναν ένα επιμέρους σκορ 12-2 και ξέφυγαν με 16-8 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, έκλεισε το δεκάλεπτο στο -5, 24-19, αλλα η ΑΕΚ ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω και με ένα σερί 10-0 πήρε διαφορά 15 πόντων 2:30 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά με την ΑΕΚ όμως να βρίσκει λύσεις και να κρατάει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα χωρίς πρόβλημα. Η μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα της ΑΕΚ ήρθε 3 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +26 (85-59) και το πάρτι της ΑΕΚ συνεχιζόταν. Τελικά η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα στα τελευταία λεπτά και το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 91-71.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 48-35, 73-52, 91-71

ΑΕΚ (Μπάνκι): Σάκοτα 8, Ματσιούλις 10, Χάντερ 18, Γκρίφιν 9, Ράταν-Μέις 8, Μωραϊτης, Ξανθόπουλος 8, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 18, Γιαννόπουλος 3, Τσαλμπούρης, Ρόμπερσον 9

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 3, Σχίζας 3, Χάτσερ 15, Μορέιρα 10, Ζάρας 9, Μαργαρίτης 11, Παπαντωνίου 3, Αθηναίου 7, Πόουπ 8

Επόμενοι αγώνες : Ρέθυμνο - ΑΕΚ & ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πάτρας



Άρης - Παναθηναϊκός 70-84





Νικηφόρα πέρασε από το Nick Galis Hall ο Παναθηναϊκός, νικώντας τον Άρη έπειτα από επεισοδιακό παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκαν οι δυο προπονητές λόγο λεκτικής διαμάχης. Οι “πράσινοι” έχοντας σε καλό βράδυ τους Λάνγκφορντ (14 π.) και Τόμας (15 π.) ξεπέρασαν όσα εμπόδια τους έβαλε ο Άρης, έκαναν το 2/2 και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague. Ο Άρης προσπάθησε, αντέδρασε σε σημεία που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να καθαρίζει το παιχνίδι, έδειξε στον Παναθηναϊκό τις αδυναμίες του και έδειξε καλά σημεία ενόψει της συνέχειας.

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρο προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του πρώτου δεκαλέπτου που τελείωσε με 17-22. Όμως σε μια ανύποπτη φάση στην οποία ο διαιτητής έδωσε τεχνική ποινή στον Καλάθη για διαμαρτυρία, τα αίματα άναψαν. Ο Βαγγέλης Αγγέλου ζήτησε αυστηρότερη ποινή από τους διαιτητές σε έντονο ύφος με τον Τσάβι Πασκουάλ να λέει σε επίσης έντονο ύφος στον Έλληνα τεχνικό να ασχολείται με τους παίκτες του, και απειλήθηκε σύρραξη. Την παρολίγον σύρραξη σταμάτησαν οι ψυχραιμότεροι με τους διαιτητές να στέλνουν στα αποδυτήρια τους δύο προπονητές.
 Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, κράτησε το μηδέν στην άμυνα για περίπου 5 λεπτά, με τον Άρη να μην μπορεί να βρει λύσεις, και να εκτοξεύει το σκορ στο +17 (17-34). Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και έριξαν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα αλλά ο Τόμας με buzzer beater τρίποντο έγραψε το 34-46, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του σκορ, δεν άφησε τον Άρη να πλησιάσει και ταυτόχρονα ανέβασε τη διαφορά στο +19 (44-63), ο Άρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά μείωσε τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-67) ενώ με μια μεγάλη αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε τη διαφορά στο -5 (69-74) τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε όρεξη για αστεία και με τους Καλάθη και Λάνγκφορντ να βρίσκουν λύσεις κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-46, 53-67, 70-84

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 11, ΜακΓκι 10, Μπελ 11, Χάρις 8, Νταλό 8, Σλαφτσάκης, Βεργίνης 3, Φλιώνης, Χρηστίδης 4, Τζόουνς 6 , Κάιζερ 6, Αγγέλου 3.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Παπαγιάννης, Λοτζέτσι 11, Καλάθης 5, Λάνγκφορντ 14, Παπαπέτρου 4, Παππάς 5, Βουγιούκας 5 , Λάσμε 10, Ατετοκούνμπο, Λεκαβίτσιους 9, Τόμας 15.

Επόμενοι αγώνες : Πανιώνιος - Άρης & Παναθηναϊκός - Λαύριο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code