ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O δρόμος για το Euro 2020

Η Εθνική μας ομάδα απουσίασε από δύο συνεχόμενα ποδοσφαιρικά μεγάλα ραντεβού( Euro 2016, Μουντιάλ 2018) και το Sportsnewsgreece σας παρουσιάζει όλες τις παραμέτρους για να βρεθεί η εθνική μας ξανά σε μεγάλη διοργάνωση...

Επιμέλεια: Αντώνης Παναγόπουλος

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ EURO 

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια διοργάνωση με πάρα πολλές καινοτομίες σε σχέση με το ευρωπαικό πρωτάθλημα που είχαμε εμείς συνηθίσει, σίγουρα δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά. Αρχικά, ισχύει η αύξηση των ομάδων από 16 σε 24 στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπως δηλαδή και στο Euro 2016 της Γαλλίας. Ωστόσο,επειδή το γεγονός ότι το επόμενο Euro θα είναι επετειακό, η UEFA αποφάσισε να καινοτομήσει και εδώ και να αναθέσει τη συνδιοργάνωση σε 13 διαφορετικές χώρες-πόλεις, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Γουέμπλει... Εδώ δημιουργείται ένα πολύ εύλογο ερώτημα. Θα προκριθούν απευθείας στο Euro όλες οι χώρες που θα φιλοξενήσουν στα γήπεδά τους τη διοργάνωση; Η απάντηση είναι ΟΧΙ... Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια καμία ομάδα δε θα βρεθεί απευθείας στην τελική φάση του ευρωπαικού πρωταθλήματος. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι ορισμένες χώρες θα φιλοξενούν κάποιους αγώνες, ενώ η εθνική τους δεν θα είναι παρούσα στη διοργάνωση...

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Εδώ κι αν υπάρχουν αρκετές καινοτομίες, που για πολλούς φαίνονται δυσνόητες. Από τις 24 ομάδες που θα βρεθούν στο Euro, 20 εισιτήρια θα δωθούν από τα προκριματικά και 4 εισιτήρια από το UEFA Nations Cup. Στα προκριματικά, τα οποία αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια θα συμπτυχθούν σε 8 μήνες ( Mάρτιος 2019- Νοέμβριος 2019 ) θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες και θα σχηματίσουν δέκα ομίλους των πέντε ή εξι ομάδων, από τους οποίους οι δύο πρώτοι θα παίρνουν το εισιτήριο για το Euro.

TI EINAI TO NATIONS CUP

Πρόκειται για μια καινούρια διοργάνωση, η οποία μπαίνει στο καλεντάρι της UEFA με στόχο να αντικαταστήσει τις φιλικές αναμετρήσεις και να δώσει ένα νέο ενδιαφέρον, καθώς αρκετές χώρες θα το θέσουν ως στόχο για να διεκδικήσουν πρόκριση στο Euro. Χωρίζεται σε 4 γκρουπ, ανάλογα με τη δυναμικότητα κάθε χώρας, το καθένα από τα οποία έχει 4 ομίλους. Το πρώτο γκρουπ δηλαδή έχει τις πρωτοκλασσάτες ευρωπαικές ομάδες( Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία κλπ) , ενώ στο τελευταίο υπάρχουν οι χώρες με το χαμηλότερο ranking και σχηματίζουν τους δικούς τους ομίλους ( Γεωργία, Καζακστάν, Λευκορωσία, Κόσοβο, Ανδόρα κλπ). Σε κάθε γκρουπ, οι 4 πρώτες των ομίλων σχηματίζουν το αντίστοιχο final 4 για κάθε κατηγορία. Δηλαδή, θα διεξαχθούν 4 final 4, ένα για κάθε κατηγορία και ο πρώτος παίρνει το εισιτήριο για το Euro. Παράλληλα, οι τέσσερις πρώτες των ομίλων από κάθε γκρουπ μεταπηδούν στο ανώτερο γκρουπ, ενώ οι 4 τελευταίες υποβιβάζονται στο κατώτερο. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ξεκινάει τον Σεπτέμβρη, ωστόσο τα final 4 διεξάγονται μετά το πέρας των προκριματικών, κάτι που σημαίνει πως καμία ομάδα δε μπορεί να είναι αδιάφορη στα προκριματικά του Euro. Ακόμα, καλό θα ήταν να τονιστεί πως αν μια ομάδα έχει ήδη προκριθεί από τα προκριματικά και τερματίσει και πρώτη στην κατηγορία της στο nations cup, το εισιτήριο για το Euro παίρνει και η αμέσως επόμενη της κατάταξης του nations cup, από τη συγκεκριμένη κατηγορία!

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ


Πριν τέσσερα χρόνια θα μπορούσαμε να διεκδικούμε θέση και στο GROYP A μαζί με την ελίτ του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Τώρα είμαστε στο GROYP C σε όμιλο μαζί με Ουγγαρία, Εσθονία και Φινλανδία. Σίγουρα ο όμιλος είναι στα μέτρα της ομάδας του Μίκαελ Σκίμπε, η οποία αν τερματίσει πρώτη στον όμιλο προκρίνεται στο final 4 και παράλληλα κερδίζει την άνοδο για το GROYP B, εν όψει της περιόδου 2020-22. Θεωρητικά οι δυνατότερες ομάδες της κατηγορίας αυτής είναι η Ελλάδα, η Σερβία, η Σλοβενία και η Ρουμανία και σίγουρα δεν υπάρχει η ομάδα-φόβητρο. Έτσι, η εθνική ομάδα έχει ξεκάθαρη ευκαιρία να διεκδικήσει και μέσω του nations cup την πρόκριση στο Euro, ώστε να δηλώσει και πάλι παρούσα σε μια μεγάλη διοργάνωση!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code