ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν το NBA... πήγε Πεκίνο!

Δέκα χρόνια πίσω, στις 24 Αυγούστου 2008, Η.Π.Α και Ισπανία μας χάριζαν ένα θέαμα εφάμιλλο ενός αγώνα NBA, στον Τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.


Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ με την διεξαγωγή του κάθε 4 χρόνια, προσδίδει μία άλλη δυναμική σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων. Είναι το τουρνουά όπου η U.S.A «κατεβαίνει» στους αγώνες με την λεγόμενη dream team. Αυτό από μόνο του ανεβάζει αυτόματα το επίπεδο της διοργάνωσης, καθιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί και περιορίζει τις υπόλοιπες χώρες στην 2η θέση και κάτω.

Η έκπληξη είχε γίνει στην Αθήνα το 2004 και οι Η.Π.Α πήραν την 3η θέση χάνοντας από την Αργεντινή του Σκόλα, του Τζινόμπιλι και του Δελφίνο στον ημιτελικό. Συμβαίνουν και αυτά…
Τέσσερα χρόνια αργότερα δεν θα επέτρεπαν να γίνει το ίδιο. Η ομάδα του Μάικ Ζιζέφσκι «πλημμύριζε» από αστέρες, μεταξύ αυτών ο Λεμπρόν, ο Μπράιαντ, ο Γουέιντ, ο Χάουαρντ, ο Καρμέλο Άντονι και ο Κρις Πολ και δύσκολα θα έχαναν το χρυσό. Έτσι κι έγινε, αφού μέχρι τον Τελικό έφτασαν… αέρα προσφέροντας στο κοινό σκηνές από το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Κοινώς έκαναν… πλάκα.

Τελευταίο εμπόδιο για την πρωτιά η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, δύο χρόνια πριν στην Ιαπωνία, που έμοιαζε ανίκητη εντός Ευρώπης, έχοντας «πλούσιο» ρόστερ που απαρτιζόταν από παίκτες όπως τα αδέρφια Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Ρούντι, Ρίκι Ρούμπιο και Φελίπε Ρέγιες.
Περισσότερο η αναφορά αυτή στον Τελικό γίνεται για το παιχνίδι και το θέαμα που παρακολουθήσαμε παρά για τα ρόστερ καθώς το 2012 στο Λονδίνο οι δύο χώρες ήταν ακόμα πιο δυνατές.

Το σκορ καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν… ξέφευγε και οι Ισπανοί πίστεψαν ότι μπορούν ακόμα και την νίκη. Ο Ναβάρο έκανε τις «μπομπίτες» του, ο Ρούντι «κεραυνοβολούσε» από όπου ήθελε και οι Γκασόλ πάλευαν στην ρακέτα. Κάθε φορά όμως που πλησίαζαν η παρέα του Λεμπρόν και του Μπράιαντ τους… έκοβε τον αέρα αποδεικνύοντας ότι είναι από άλλον γαλαξία. Τελικό σκορ 118-107 σε 40 λεπτά παιχνιδιού, όπως συμβαίνει στις διεθνείς διοργανώσεις, με την USA να κατακτά το 13ο χρυσό σε 16 συμμετοχές.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε στο παρακάτω βίντεο τα highlights εκείνου του Τελικού (πατήστε το play και στην συνέχεια Παρακολουθήστε το βίντεο στο Youtube καθώς ο κάτοχος του βίντεο δεν επιτρέπει την προβολή από άλλον ιστότοπο):

       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code