ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Σιγκαπούρης_Κατατακτήριες| Lewis, εσύ σούπερσταρ…


Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον αυριανό αγώνα, αφού σήμερα κατέκτησε μια μαγική pole position.
Στην σημερινή μάχη για την πρώτη θέση στις κατατακτήριες του δέκατου πέμπτου αγώνα της χρόνιας, κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Lewis Hamilton θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του με την 7η φετινή pole, και 4η στην Σιγκαπούρη. Από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής αλλά ειδικότερα μετά το FP3, ο Βρετανός είχε απογοητευτεί καθώς έβλεπε τις Ferrari πια, να επιβεβαιώνουν το ρόλο του φαβορί σε αυτή την πίστα.
Έτσι νωθρά μπήκε ο Hamilton και στο πρώτο σκέλος των δοκιμαστικών, με τον Daniel Ricciardo και την Red Bull να κάνουν τον πρώτο χρόνο και τις Ferrari να ακολουθούν. Η Mercedes αντίθετα προσπάθησε να σώσει μια γόμα Hypersoft και έβγαλε με Ultrasoft και τους δύο πιλότους της-ριψοκίνδυνο μεν, αλλά πέρασαν στο Q2.

Στη συνέχεια, η Ferrari προσπάθησε να κάνει το ίδιο καθώς οι Vettel και Raikkonen βγήκαν με την Ultrasoft, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και τον στρατηγικής σημασίας ταχύτερο γύρο του Q2, αφού με τα ελαστικά αυτού ξεκινάς και τον αγώνα. Η διαφορά των δύο γομών όμως είναι τεράστια στους δρόμους της Marina Bay, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο, έτσι εφόσον οι υπόλοιποι βάλανε την Hypersoft το σχέδιο της Scuderia έπεσε στο κενό. Οι δυο οδηγοί της Red Bull(αφού άρχισε και ο Max Verstappen να μπαίνει στη μάχη) και οι πιλότοι της Mercedes κατέβασαν κατά πολύ τους χρόνους, μέχρι να επιστρέψει η Ferrari με τα Hypersoft ελαστικά. Έτσι, ο Kimi Raikkonen έκανε τον πρώτο χρόνο με τον Vettel όμως να βρίσκει κίνηση και να μένει 5ος.

Κάπου εδώ μπαίνοντας στον καθοριστικότερο τελικό της χρόνιας(ειδικά για τον Sebastian Vettel, που τονίσαμε πρόσφατα πως πρέπει να αρχίσει να μειώσει την βαθμολογική διαφορά του από τον αντίπαλο του) ο Lewis Hamilton ξαφνικά σπάει τα χρονόμετρα με χρόνο 1.36.015. Μόνο..τα φώτα που δεν έσβησε ο Βρετανός στην πίστα της Σιγκαπούρης! Όλοι οι υπόλοιποι σάστισαν, μένοντας παρά πολύ πίσω, ενώ ούτε οι Verstappen, Vettel που ήταν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, μπόρεσαν να βελτιώσουν στην επόμενη προσπάθεια τους, μένοντας τελικά τρία και έξι δέκατα πίσω από τον poleman. Ούτε ο Lewis μπόρεσε να ολοκληρώσει δεύτερη προσπάθεια αφού έκανε λάθος, του έφτανε όμως ο αλάνθαστος πρώτος γύρος.

Την ίδια στιγμή που ακόμα όλοι μιλάνε για τον mega γύρο του Lewis, ο ίδιος δήλωσε πως έκανε έναν από τους καλύτερους γύρους της καριέρας του βάζοντας όλα τα ‘κομμάτια’ σωστά χωρίς κανένα λάθος. Και μιλάμε για μια πίστα που έχει τις περισσότερες στροφές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, 23 στον αριθμό και στις πιο δύσκολες ταυτόχρονα συνθήκες(υγρασίας) που συναντούν οι πιλότοι. Ο Hamilton λοιπόν πήρε άλλη μια pole που ήταν ‘εκτός προγράμματος’ όπως αυτή στο Silverstone, και βάζει στα σχοινιά τον αντίπαλο του, Sebastian Vettel, αφού θεωρητικά ο Γερμανός θα έπρεπε να εκκινεί πρώτος.

Πέρυσι, την ίδια ώρα χαμογελούσε ο Vettel, που κατέκτησε την pole position, την Κυριακή όμως μετά τις δυο-τρεις πρώτες στροφές ο Hamilton, βρέθηκε πρώτος κατακτώντας στη συνέχεια μια καθοριστικής σημασίας νίκη. Χωρίς να προδικάζουμε το τι θα γίνει στην αυριανή εκκίνηση, η σημερινή ημέρα ανήκει αποκλειστικά στον Lewis Hamilton που έκανε έναν από τους κορυφαίους γύρους σε κατατακτήριες, και σαν αουτσάιντερ παρακαλώ…

Τα υπόλοιπα αύριο με την παρακάτω τριάδα να δίνει έναν ξεχωριστό τόνο και ενδιαφέρον στην εκκίνηση του αγώνα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code