ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Ελλάδα στον Δρόμο του Μεταξιού



Νίκη της Εθνικής μας επί της Σερβίας 70-63.
Ο  Δρόμος του Μεταξιού είναι πλέον διάπλατος για την Εθνική. Σε ένα  πλούσιο, ποιοτικά, παιχνίδι η Ελλάδα κέρδισε τη Σερβία με 70-63. Η Εθνική ομάδα έχοντας σε τρομερή βραδιά τους  Καλάθη, Πρίντεζη, Σλούκα και Μπουρούση πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε τους πάντα μαχητικούς Σέρβους που είχαν σε καλή μέρα τους Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Γιόβιτς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο μάτς, μετά από ένα νωχελικό πρώτο δίλεπτο, οι ομάδες ανέβασαν ρυθμούς και το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο. Οι Σέρβοι  κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 18-16 υπέρ των Σέρβων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική μπήκε καλύτερα από τους Σέρβους και με ένα σερί 5-0 κανε το σκορ 21-18.  Ωστόσο οι Σέρβοι αντέδρασαν, με τον Μπογκντάνοβιτς να βγαίνει μπροστά και σε συνδυασμό με την απόσυρση του Καλάθη στον πάγκο με 3 φάουλ ανέκαμψαν και περάσαν ξανά μπροστά στο σκορ, 29-26. Η Ελλάδα όμως αντεπιτέθηκε, και με τρίποντα των Σλούκα και Παπαπέτρου έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 35-32 υπέρ της, έχοντας μάλιστα ποσοστό στα τρίποντα 53,8 % (7/13).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα μπήκε ορεξάτη, έχοντας τον Αντετοκούνμπο στη πεντάδα, ο οποίος πρόσθεσε ενέργεια, έκανε ένα σερί 7-0 και εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (42-32). Η διάφορα έφτασε και τους 12 πόντους (48-36) αλλά εκεί οι Σέρβοι ξύπνησαν και παίρνοντας λύσεις από τον Νέντοβιτς μείωσαν τη διαφορά στους 2 πόντους (49-47). Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται στο σκορ με 51-47.

Στην τέταρτη περίοδο οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά και παίζοντας πλέον με αυτοπεποίθηση έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 57-57. Η Ελλάδα όμως συνέχισε να παίζει με σοβαρότητα και με ένα σερί 6-0 διεύρυνε ξανά τη διαφορά (63-57). Η Ελλάδα στα τελευταία λεπτά έλεγξε το παιχνίδι και με κρίσιμα καλάθια των Μπουρούση και Πρίντεζη πήρε τη νίκη που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Η Ελλάδα με τη νίκη αυτή έφτασε το ρεκόρ στο 7-0, ισοβαθμεί με την Γερμανία στην κορυφή του ομίλου, η οποία νίκησε στον άλλο αγώνα την Εσθονία, με την Σερβία να ακολουθάει με ρεκόρ 4-3. Πλέον η Εθνική χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να είναι και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αύριο πετάει με προορισμό την Τιφλίδα για να αντιμετωπίσει την Γεωργία, ενώ οι Σέρβοι αντιμετωπίζουν στο γήπεδο τους την Εσθονία.

Δεκάλεπτα : 16-18, 35-32, 51-47, 70-63

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Μπουρούσης 9 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Καλάθης 15 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 8 , Σλούκας 11 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4, Ντόρσεϊ, Μάντζαρης, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 6, Βασιλόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μπιέλιτσα 9 (1 τρίποντο, 12 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 19, Γιόβιτς 11, Μιλουτίνοβ 7, Νέντοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Λούτσιτς, Μίτσιτς 3, Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 2, Σιμόνοβιτς 2

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code