ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένα καλό δεκάλεπτο δεν αρκούσε στην Ελλάδα




Νιγηρία - Ελλάδα 57-56



Ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο και τα κακά ποσοστά στην επίθεση ήταν μοιραία για την Εθνική που έχασε από τη Νιγηρία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελλάδα έχοντας σε εξαιρετική μέρα Φασούλα (18 π.) και τη Μάλτση (13 π.) επιχείρησαν να κάνουν το come back μετά από ένα κακό δεκάλεπτο όπου έμεινε πίσω στο σκορ με 16 πόντους. Τελικά όπως και στο παιχνίδι με την Γαλλία έτσι και σε αυτό, το έχασε στις λεπτομέρειες αφού το λάθος στην επαναφορά, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, δεν έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική να επιχειρήσει το σουτ της νίκης.

Και οι δύο ομάδες ήταν αγχωμένες στην αρχή της αναμετρήσεις κάνοντας αρκετά λάθη κυρίως στην επίθεση. Η Νιγηρία, όμως,  ήταν η πρώτη ομάδα που “ξεμύτισε”, οι παίκτριες της έμπαιναν δυνατά πάνω στις φάσεις και σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες προσπάθειες της Εθνικής πήραν μια διαφορά 7 πόντων (11-4). Στο σημείο αυτό έπιασε δουλειά η Φασούλα, παιζόταν καταπληκτικές άμυνες και έχοντας καλά τελειώματα στην επίθεση βοήθησε την εθνική να κάνει ένα σερί 9-2 και ισοφαρίσει το παιχνίδι 2 λεπτά πριν το τέλος του δεκάλεπτου. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 15-15 με τις δυο ομάδες να έχουν καλά διαστήματα ανά περιόδους.

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Αρχικά έκανε ένα σερί 7-0 και πήρε μια διαφορά 7 πόντων αρκετά νωρίς στη δεύτερη περίοδο (15-22). Όμως ένα επιθετικό black out διαρκείας έδωσε μια ευκαιρία στην Νιγηρία να αντεπιτεθεί. Οι νιγηριανές μάζεψαν αρκετά ριμπάουντ και με ένα σερί 5-0 μείωσαν αρχικά τη  διαφορά στο καλάθι (20-22) ενώ στη συνέχεια πέρασε και μπροστά με 25-24. Το επιθετικά πρόβλημα της Ελλάδας όμως συνεχίστηκε και οι νιγηριανές το εκμεταλλεύτηκαν και με ένα δεύτερο σερί 6-0 διαμόρφωσαν το σκορ στο 31-26 οπού έμμελε να είναι και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την Εθνική ομάδα . Η αστοχία της Εθνικής συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ οι νιγηριανές από την άλλη έχοντας σύμμαχο το επιθετικό ριμπάουντ έκαναν ένα σερί 5-2 και αύξησαν τη διαφορά στους 8 (36-28). Το πρόβλημα στα ριμπάουντ και η αστοχία έφεραν εκνευρισμό στην Εθνική, έκαναν λάθη, αποδιοργανώθηκαν αμυντικά και η Νιγηρία έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 (46-31) τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και όλα έδειχναν ότι οι νιγηριανές ήταν κοντά στο να καθαρίσουν το ματς.  Το τάιμ άουτ που πήρε η Εθνική εκείνη τη στιγμή ήταν καταλύτης για την ηρεμία της ομάδας. Η Ελλάδα ηρέμησε μετά το τάιμ άουτ και με όπλο την άμυνα της και παρά την αστοχία στην επίθεση κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο +11 στο τέλος του δεκαλέπτου (48-37).

Η Ελληνική ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και κυριάρχησε στο γήπεδο. Με την Φασούλα να συνεχίζει να κάνει τρομερό παιχνίδι  μείωσε τη διαφορά στον πόντο ( 55-54), αρχικά ενώ πέρασε μπροστά στο σκορ, 55-56 με βολές της Καλτσίδου 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Δυστυχώς όμως για την Εθνική δεν ήταν η μέρα της επιθετικά και μετά τις βολές της Εντεφεριόκα, που έδωσαν ξανά το προβάδισμα στη Νιγηρία (57-56), έγινε το λάθος, η επαναφορά μετά το τάιμ άουτ δεν έγινε ποτέ καθώς έγινε παράβαση 5 δευτερολέπτων από τη Λύμουρα και έτσι το παιχνίδι έγειρε στην πλευρά της Νιγηρίας.

Το ταξίδι της Ελλάδας στην Τενερίφη τελείωσε. Απέδειξε ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ότι αξίζει αυτά που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Η Νιγηρία συνεχίζει τη πορεία της σε αυτό το παγκόσμιο όπου την Παρασκευή θα παίξει με τις ΗΠΑ στους “8” της διοργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code