ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κύπελλο Ελλάδας-Αφιέρωμα: Ο Άρης Αβάτου μπήκε σε νέα μονοπάτια και πλέον κοιτάζει ψηλότερα!

Το αφιέρωμα του sportsnewsgreece.gr για τις ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας, συνεχίζεται με το τέταρτο μέρος και τον Άρη Αβάτου, την κυπελλούχο ομάδα της Ε.Π.Σ Ξάνθης.

Ένας τίτλος που θα του ταίριαζε είναι «τα όνειρα μας γίνονται πραγματικότητα». Ο Άρης Αβάτου, μια ερασιτεχνική ομάδα του Νομού Ξάνθης, ζει το δικό του όνειρο αφού πανηγυρίζει την παρουσία του για πρώτη φορά στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας στην παρθενική του μάλιστα παρουσία στο θεσμό. Μια πρόκριση που πήρε όντας κυπελλούχος της Ε.Π.Σ Ξάνθης την περσινή σεζόν, αφού στον Τελικό επικράτησε με 1-0 του Ορφέα. Η πορεία της ομάδας του Αβάτου αξίζει την προσοχή μας, αφού μεθοδικά και με σκληρή δουλειά από τους ανθρώπους που διοικούν τον σύλλογο κατάφερε να προαχθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία την σεζόν 2016/17 και πλέον να κοιτάζει ψηλότερα. Για να συμβεί βέβαια αυτό, χρειάζεται και ένα πρότζεκτ, το οποίο «τρέχουν» τα τελευταία χρόνια οι κύριοι Ηλίας και Γιάννης Κοτόπουλος μαζί με τον Γενικό αρχηγό Ιωάννη Μπόσβελη. Με την παρουσία των εν λόγω ανθρώπων στη διοίκηση, η ομάδα μπήκε σε ένα νέο μονοπάτι, ξεφεύγοντας από τους κλασικούς στόχους που είχε ως τότε. Η σταδιακή άνοδος του σωματείου εκτός από την σταθερή διοίκηση συνδυάζεται και με την παρουσία στην ομάδα νεαρών παικτών της περιοχής, που τους δίνεται η ευκαιρία και τα εφόδια να πάρουν εμπειρίες και να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά. Ένα στοίχημα που φαίνεται να κρίνεται επιτυχημένο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Άρης Αβάτου βρίσκεται ήδη στους «32» του Κυπέλλου για πρώτη φορά ενώ την περσινή χρονιά η ομάδα «κρατήθηκε» στη Γ’ Εθνική στην πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε σε αυτή κατηγορία.

Πλέον, η Ακριτική ομάδα, όπως προαναφέραμε, κοιτάζει ψηλότερα. Κάτι τέτοιο βγαίνει και από το διοικητικό συμβούλιο μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, αφού στόχος της ομάδας είναι να ανεβαίνει σιγά σιγά μέσα από μεθοδική δουλειά στο γήπεδο.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το σωματείο εδρεύει σε ένα χωριό 1.100 ατόμων, το Άβατο, τότε καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι της περιοχής κάτι κάνουν καλά και πως αυτό που έχουν «χτίσει»  θα έχει συνέχεια. Για την ιστορία, ο Άρης Αβάτου, ιδρύθηκε το 1958.

Πηγαίνοντας στο σήμερα και την επικείμενη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους, βλέπεις έναν όμιλο πολύ δυνατό και το επίπεδο δυσκολίας αρκετά ανεβασμένο. Ολυμπιακός, Λεβαδειακός και Παναχαϊκή απαρτίζουν τον όμιλο μαζί με τον Άρη Αβάτου αλλά αυτό δεν πτοεί τα μέλη του συλλόγου που δηλώνουν στο sportsnewsgreece και τον Γιώργο Μπαϊράμη, ότι «κατεβαίνουν» στα παιχνίδια για να χαρούν την γιορτή του ποδοσφαίρου. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αφού ερασιτέχνες είμαστε και πλέον θα το διασκεδάσουμε από δω και πέρα όπως κάνουμε πάντα γιατί το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Είναι τιμή μας να αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Λεβαδειακός και ο Ολυμπιακός. Το χαιρόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι σε όλα τα παιχνίδια θα έχουμε μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Να πούμε πως τα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη Αβάτου στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης, χωρητικότητας 9,500 θεατών και τέλος πως ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, ο προπονητής που οδήγησε δηλαδή την ομάδα σε αυτή την ιστορική διάκριση, είναι ο κ.Μαραντάς Γεώργιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code