ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το προφίλ της Εσθονίας

To Sportsnewsgreece αναλύει όλες τις πτυχές της Εθνικής ομάδας της Εσθονίας και περνάει από πλήρη έλεγχο την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής μας!


Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πρόκειται για μια μέτρια ομάδα, σκληροτράχηλη, χωρίς τρομερό ταλέντο, που σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει τους δικούς μας παίκτες. Υπό τις οδηγίες του Ρέιμ θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, ποντάροντας αρκετά στην ομοιογένεια και τη συσπείρωση που εμφανίζει όλα αυτά τα χρόνια και τη σταδιακή βελτίωση σε κάποιες προκριματικές φάσεις. Το ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από παίκτες που αγωνίζονται στο εσθονικό πρωτάθλημα. Καλύτερος παίκτης, πιο έμπειρος και αρχηγός αυτής της ομάδας είναι ο Ράγκναρ Κλαβάν, με συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο οποίος πλέον παίζει στην Κάλιαρι. Πρωτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Βασίλιεφ με 23 γκολ σε 104 συμμετοχές, ενώ το αστέρι της ομάδας και πιο ελπιδοφόρος παίκτης είναι αναμφίβολα ο 20χρονος Ματίας Κάιτ της Φούλαμ με 5 γκολ σε 16 συμμετοχές με το εθνόσημο.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η Εσθονία είναι μια μικρή χώρα της Βαλτικής, χωρίς ιδιαίτερη παράδοση στον αθλητισμό. Η ποδοσφαιρική τους ομάδα περιορίζεται σε συμμετοχές σε προκριματικές φάσεις Euro και Μουντιάλ, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να βρεθεί σε κάποια τελική φάση. Πάντως κανείς δε μπορεί να τους χαρακτηρίσει...σάκο του μποξ, αφού σημειώνουν κάποιες νίκες τα τελευταία χρόνια και βελτιώνονται σταδιακά. Κορυφαία τους παρουσία ήταν το 2012 όταν βρέθηκαν κοντά στην πρόκριση στο Euro, αφού τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου και έπαιξαν μπαράζ με την Ιρλανδία, από την οποία ηττήθηκαν 0-4 στο Ταλίν και ενώ είχαν αποσπάσει 1-1 εκτός έδρας...Δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ποτέ περισσότερους από 17 βαθμούς, ενώ ταβάνι τους ήταν οι 5 νίκες και 2 ισοπαλίες εκείνης της χρονιάς!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ


 Δύο επίσημα ματς όλα κι όλα, και αυτά μάλλον τα θυμάστε καλά. Στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018 η Εθνική μας πέρασε νικηφόρα ( 2-0) από το Ταλίν με γκολ των Σταφυλίδη και Τοροσίδη. Στο δεύτερο γύρο ωστόσο οι Εσθονοί είχαν αμυνθεί εξαιρετικά και απέσπασαν λευκή ισοπαλία...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code