ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το προφίλ της Ουγγαρίας

Η Εθνική μας τίθεται απόψε αντιμέτωπη με τους Ούγγρους στο Groupama Arena της Βουδαπέστης ( 21:45 - LIVE από την σελίδα Facebook του Sportsnewsgreece ) και το sportsnewsgreece σας βάζει για τα καλά στο κλίμα των αντιπάλων μας.


Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο κορμός του ρόστερ των ''Μαγυάρων'' είναι παρόμοιος με την ομάδα που συμμετείχε στην τελική φάση του Euro 2016. Αρκετοί παίκτες της αγωνίζονται στον πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Μολ Βίντι, και θα τους θυμάστε από τις αναμετρήσεις της ούγγρικης ομάδας απέναντι στην ΑΕΚ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ( Φιόλα, Βινίσιους, Κόβατς, Ταμάς). Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι αναμφίβολα ο Άνταμ Σζάλαι, ο οποίος αγωνίζεται σέντερ φορ, βασικός με τη φανέλα της Χοφενχάιμ, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση της Μπουντεσλίγκα και θα αγωνιστεί φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 30χρονος στράικερ των αυριανών μας αντιπάλων έχει μπει φουριόζος μάλιστα στη σεζόν, καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος έχει πετύχει τρία τέρματα. Ένα γκολ στο Αλιάνζ Αρένα στην ήττα από τη Μπάγερν και δύο στην ανατροπή επί της Φράιμπουργκ πριν 9 ημέρες. Ηγέτης της ουγγρικής άμυνας είναι ο Καντάρ της Ντιναμό Κιεβου.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τη δεκαετία του 1950 έπαιξε καταπληκτική μπάλα, με μεγαλύτερη επιτυχία της τη 2η θέση στο Μουντιάλ του 1954 στην Ελβετία. Στο Euro έχει φτάσει μέχρι την 3η θέση το 1964. Από το 1986 μέχρι το 2016 πέρασε...πέτρινα χρόνια, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και παρά το γεγονός πως δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Η λύτρωση για την Ουγγαρία ήρθε τελικά το 2016, όπου περνώντας από τη διαδικασία των μπαράζ, απέκλεισε την Νορβηγία και προκρίθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας. Μάλιστα, εκεί έφτασαν ως τους ''16'' τερματίζοντας πρώτοι στον όμιλο, νικώντας στην πρεμιέρα με 2-0 την Αυστρία και παραχωρώντας δυο ισοπαλίες σε Ισλανδία και Πορτογαλία ( 1-1 και 3-3 αντίστοιχα). Ωστόσο η πορεία τους τερματίστηκε από το Βέλγιο, που επικράτησε με το βαρύ 4-0. Η συνέχεια τους πάντως στα προκριματικά του Μουντιάλ ήταν δυσανάλογη, αφού πραγματοποίησαν κακές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας τους, με 1-0 από την Ανδόρα!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ

17 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες, με την Εθνική μας να υπερέχει με 8 νίκες, έναντι 4 των Ούγγρων. Πάντως τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη την έχουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μας είχαν συντρίψει το 1938 με 11-1 στα προκριματικά του Μουντιάλ. Τελευταία συνάντηση των δυο ομάδων ήταν το 2016 στο Φάληρο, όπου η Εθνική επικράτησε με 4-3, πετυχαίνοντας τη μοναδική νίκη της σε εκείνα τα προκριματικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code