ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έτσι πάει Κίνα η Εθνική

Τι χρειάζεται η «επίσημη αγαπημένη» στη δεύτερη φάση των προκριματικών για να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας.

Το Παγκόσμιο μπάσκετ μπήκε από πέρυσι σε μια νέα εποχή με την διεξαγωγή προκριματικών για την είσοδο στη μεγάλη διοργάνωση  των χωρών του κόσμου. Κάτι πρωτόγνωρο για τους πρωτοκλασάτους παίκτες και ομοσπονδίες, που έρχονται σε άμεση κόντρα με άλλα κλιμάκια, όπως η Euroleague και το NBA. Οι χώρες αδυνατούν να κατεβάσουν τους καλύτερους, παρ’ όλα αυτά είναι υποχρεωμένες να εμφανιστούν στους αγώνες με την καλύτερη δυνατή ομάδα.

Η Εθνική μας, παρά τις απουσίες, έφτιαξε ένα καλό και συμπαγές σύνολο με παίκτες που πρωταγωνιστούν στις ομάδες εκτός Euroleague και τα αποτελέσματα ήταν τα ιδανικότερα. Στην πρώτη φάση λοιπόν, βρεθήκαμε στον όμιλο με Μ.Βρετανία, Εσθονία και Ισραήλ πετυχαίνοντας το απόλυτο, το οποίο (κρατήστε το) είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα.

Πλέον, στον νέο όμιλο που δημιουργήθηκε με Γερμανία, Σερβία, Γεωργία και τις ομάδες από την προηγούμενη φάση Ισραήλ και Εσθονία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει τις υποχρεώσεις του με 12 βαθμούς και 6 νίκες καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα από τον προηγούμενο προκριματικό γύρο. Οι αγώνες που καλούνται να δώσουν οι διεθνείς μας είναι έξι, από δύο δηλαδή με τις νέες ομάδες στον όμιλο. Τις Εσθονία και Ισραήλ δεν τις ξανά αντιμετωπίζουμε. Το εισιτήριο για Κίνα παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες από τις έξι του ομίλου.

Πρόκριση από τώρα!

Ουσιαστικά με την παραπάνω αναφορά καταλαβαίνετε ότι η Εθνική μπάσκετ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με 32 ομάδες. Το απόλυτο στον 12ο όμιλο μαζί με την Ελλάδα έχει και η Γερμανία με την Σερβία να ακολουθεί με 4-2 στην τρίτη θέση. Πιο κάτω, το Ισραήλ έχει 3-3 και Εσθονία, Γεωργία με ρεκόρ 2-4 στις τελευταίες θέσεις.

Συνεπώς, η ομάδα του Θ.Σκουρτόπουλου, έχει ένα «αβάντζο» τριών νικών από το 4ο Ισραήλ που πρακτικά σημαίνει πως με 3 νίκες, κλείνει εισιτήριο για Κίνα. Αυτό ωστόσο αναμένεται να γίνει νωρίτερα, ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου μάλιστα, καθώς αν όλα πάνε καλά και η Εθνική κερδίσει στην πρεμιέρα την Σερβία και την Κυριακή την Γεωργία και ταυτόχρονα το Ισραήλ χάσει ένα από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει, τότε θα είμαστε σίγουρα τρίτοι ακόμα και αν ηττηθούμε στα εναπομείναντα ματς. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει κάτι τέτοιο σε αυτή την φάση, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να κλειδώσουμε την πρόκριση στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA (30/11-3/12) με Γερμανία εντός και Σερβία εκτός.

Το σίγουρο είναι πως η πρόκριση δεν μπορεί να χαθεί και η Ελλάδα θα βρίσκεται στα γήπεδα της Κίνας του χρόνου τέτοιο καιρό (31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου) ευελπιστώντας να ξαναβρεθεί στον δρόμο των επιτυχιών!   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code