ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κύπελλο Ελλάδας-Αφιέρωμα: Από τα περσινά μπαράζ ανόδου, στην ιστορική πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου!

Το κύπελλο Ελλάδος ή ο θεσμός των εκπλήξεων όπως συνηθίζεται να λέγεται , μπαίνει στο κυρίως μενού του με την διεξαγωγή της φάσης των ομίλων και το sportsnewsgreece στέκεται στην παρουσία των ερασιτεχνικών σωματείων που έφτασαν μέχρι την φάση των «32» και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του Κυπέλλου Ελλάδος, αγωνιζόμενοι απέναντι σε επαγγελματίες.

Η Ε.Π.Ο την φετινή χρονιά προχώρησε σε μια νέα καινοτομία όσον αφορά την διοργάνωση του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, αύξησε τις ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή (για πρώτη φορά) και τους 53 συλλόγους που κατέκτησαν το κύπελλο ερασιτεχνών  στην Ε.Π.Σ της περιφέρειάς τους. Πρόκειται για μια κίνηση που θυμίζει λίγο FA Cup και επί της ουσίας δίνει έξτρα κίνητρο στα ερασιτεχνικά σωματεία να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στον θεσμό μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου της περιφέρειάς τους και να αγωνιστούν –ίσως- απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες, ακόμα και με τις καλύτερες της Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά την σεζόν που ξεκίνησε αυτό το σχέδιο είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο καθώς 12 από τους 53 Κυπελλούχους/ή (και) φιναλίστ ερασιτεχνών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής δεν… «κατέβηκαν» κάτι που από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτικό.

Στο παρόν όμως, 5 από τις 41 ερασιτεχνικές ομάδες που μετείχαν σε αυτό το νέο φορμάτ, κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας και να ζήσουν το όνειρό τους στην διοργάνωση, αποκομίζοντας εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο, παίζοντας αντίπαλοι με παίκτες και ομάδες που θαυμάζουν.

Β' ΜΕΡΟΣ- Απόλλων Παραλιμνίου

Ο Απόλλων Παραλιμνίου είναι η ομάδα που βρισκόταν από την περσινή χρονιά στην Γ’ Εθνική και μάλιστα με συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της απαιτητικής, είναι αλήθεια, κατηγορίας, ξεπερνώντας Αετό Ορφανού και Καβάλα αλλά στην διαδικασία των αγώνων προβιβασμού δεν τα πήγε εξίσου καλά αφού στον όμιλο βρίσκονταν οι πολλοί δυνατοί Ηρακλής και Βόλος. Φέτος η ομάδα των Σερρών έκανε το βήμα παραπάνω πριν την έναρξη της χρονιάς στην Γ’ Εθνική με την είσοδο στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Για να τα καταφέρει, αρχικά, βασική προϋπόθεση σύμφωνα με το νέο φορμάτ της Ε.Π.Ο που υπάρχει και στο εισαγωγικό, ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ Σερρών όπου ανήκει. Νικώντας στον Τελικό τον Πανσουλιακό, έλαβε αυτόματα και το δικαίωμα να αγωνιστεί στον θεσμό του Κυπέλλου. Στον πρώτο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Κυπελλούχο Έβρου, Θράκη Φέρων, με τον οποίο δεν είχε πρόβλημα αφού επικράτησε εύκολα με 4-0. Στον δεύτερο γύρο δεν αγωνίστηκε καθώς πέρασε άνευ αγώνα για να έρθει αργότερα το εμπόδιο του Αιγινιακού της Β’ Εθνικής. Ο «Απόλλων» κατάφερε να πάρει την ιστορική πρόκριση στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του στην διαδικασία των πέναλτι και όπως είναι λογικό το πανηγύρισαν έξαλλα. Τώρα στην φάση των «32» μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, οι Σερραίοι κληρώθηκαν με Αστέρα Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης και Τρίκαλα. Τα παιχνίδια με τους Τρικαλινούς και τους Αρκάδες θα γίνουν εντός έδρας ενώ το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Τα εντός έδρας ματς της ομάδας θα διεξαχθούν κανονικά στις Σέρρες, στο δημοτικό γήπεδο της πόλης και όχι στην φυσική έδρα της ομάδας (δεν πληροί τις προϋποθέσεις), χωρητικότητας 9,500 το οποίο είναι γνωστό στο φίλαθλο κοινό καθώς το χρησιμοποιεί και ο Πανσερραϊκός.

Όσον αφορά την ιστορία του Απόλλωνα Παραλιμνίου, ιδρύθηκε το 1970 έπειτα από συγχώνευση του Διγενή με τον Ηρακλή Παραλιμνίου. Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται στο Παραλίμνι μια μικρή κοινωνία στον Νομό Σερρών και το δημοτικό γήπεδο του χωριού είναι χωρητικότητας περίπου 1.000 θεατών. Την προηγούμενη δεκαετία αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην τότε Δ’ Εθνική (η οποία πλέον δεν υφίσταται) και πλέον από το 2016 αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Παράλληλα έχει πανηγυρίσει αρκετά κύπελλα και πρωταθλήματα στις τοπικές κατηγορίες των Σερρών.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπαϊράμης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code