ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του και έτσι εμείς σας παρουσιάζουμε τα προφίλ τους αναλυτικά.


Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Mίλαν


Και στον δρόμο του Ολυμπιακό οι ''ροσονέρι''. Ίσως η πιο ισχυρή ομάδα από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, με τεράστια ιστορία στην Ευρώπη, άσχετα αν ψάχνεται τα τελευταία χρόνια. Υπό τις οδηγίες του Τζενάρο Γκατούζο τερμάτισε 6η στη Serie A, ήταν φιναλίστ στο ιταλικό κύπελλο και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στη φάση των ''16'' του Γιουρόπα Λιγκ ( στους ομίλους είχε δυο λευκές ισοπαλίες με την ΑΕΚ). Φέτος στοχεύει ψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στην επιστροφή της εκεί που ανήκει, δηλαδή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε τον Μπονούτσι, ο οποίος επέστρεψε στην Γιουβέντους, ωστόσο απέκτησε τον Γκονζάλο Ιγκουαίν, ο οποίος αναμένεται να εξελιχθεί στον ηγέτη που δεν βρήκε πέρυσι η ομάδα του Μιλάνου στο πρόσωπο του Νίκολα Κάλινιτς! Στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο ηττήθηκε με μεγάλη ανατροπή στο ''Σαν Παολο'' από τη Νάπολι ( 3-2) σε ένα ματς που εμφάνισε τις κλασσικές αδυναμίες που είχε πέρυσι σε όλη τη σεζόν, με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της...Αναμφίβολα πάντως, λόγω brand name είναι το φαβορί του ομίλου.

Πρωτάθλημα: Ιταλικό ( 6η θέση)
Προπονητής: Τζενάρο Γκατούζο
Πρόσφατη ενδεκάδα: Nτοναρούμα, Μουζάτσιο, Ρομανιόλι, Καλάμπρια, Ροντρίγκεζ, Μπίλια, Κέσι, Μποναβεντούρα, Μπορίνι, Σούσο, Ιγκουαίν

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Γκονζάλο Ιγκουαίν

UEFA Ranking: 53

 Ρεάλ Μπέτις


Εξαιρετική ήταν η περσινή χρονιά για την ομάδα του Κίκε Σετιέν. Τρομερή επίθεση την περσινή σεζόν από τους ''πράσινους'', πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο και 6η θέση στη La Liga και απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Δεν είναι μυστικό ότι οι ισπανικές ομάδες δίνουν μεγάλη βάση στη συγκεκριμένη διοργάνωση και αυτό αναμένεται να κάνουν και οι Ανδαλουσιάνοι, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη. Πούλησε αρκετούς παίκτες-γρανάζια της περσινής σεζόν και ακόμα δεν έχει βρει τη χημεία που είχε πέρυσι. Ενδεικτική η ήττα της πρεμιέρας από τη Λεβάντε εντός έδρας στο ''Μπενίτο Βιγιαμαρίν'' με 0-3 και ισοπαλία εν συνεχεία στην έδρα της Αλαβές. Αποτελεί πάντως την... χειρότερη - μαζί με Λειψία και Άιντραχτ - επιλογή από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και σίγουρα μοιάζει να είναι η βασική αντίπαλος του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ''32'' .

Πρωτάθλημα: Ισπανικο ( 6η θέση)
Προπονητής: Κίκε Σετιέν
Πρόσφατη Ενδεκάδα: Λόπες, Κανάλες, Μάντι, Μπάρτρα, Μπαράγκαν, Καρβάλιο, Κουαρδάδο, Φίρπο, Ινούι, Μορόν, Φεντάλ

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΛΟ ΣΕΛΣΟ

UEFA Ranking: 72

Nτουντελάνζ


Η ομάδα από το Λουξεμβούργο ζει το δικό της παραμύθι! Έγραψε ιστορία με τις νίκες-προκρίσεις απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες όπως η Κλουζ και η Λέγκια Βαρσοβίας, έγινε η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο που μπαίνει σε ομίλους και οι ποδοσφαιριστές της έχουν κάθε δικαίωμα να βλέπουν κάθε αγώνα ως πρόκληση, αφού πλέον η Ντούντελανζ, όχι απλά έχει πετύχει το στόχο της, αλλά έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Πρωταθλήτρια στη χώρα της, με 6 κατακτήσεις σε 8 χρόνια, πολυνίκης της διοργάνωσης και εξαιρετική οργάνωση από μια ομάδα που εκπροσωπεί μια...ανύπαρκτη ποδοσφαιρικά χώρα, ενώ το γήπεδό της χωρά μόλις 2.500 θεατές. Ίσως στα χαρτιά να φαντάζει η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης ολόκληρης, αλλά η Λέγκια και η Κλουζ που την υποτίμησαν είδαν τη σημερινή κλήρωση από...τον καναπέ. Σε έναν όμιλο που η λογική λέει ότι θα τερματίσει με μηδέν βαθμούς, οποιοσδήποτε χάσει βαθμούς απέναντί της θα έχει τρομερά ζόρια εν όψει της συνέχειας, ενώ για τους ίδιους ακόμα και ένας πόντος στον όμιλο θα ισοδυναμεί με έπος!

Πρωτάθλημα: Λουξεμβούργο (1η θέση)
Προπονητής: Ντίνο Τοπμέλερ
Πρόσφατη ενδεκάδα: Φρίσινγκ, Σνελ, Πρεμπέ,  Μαγκλέ, Ελ Χριτι΄, Σινανί, Στέλβιο, Κουτουριέρ, Μελίς, Τουρπέλ, Στολτς

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ντιβάν Τουρπέλ
UEFA Ranking: 279

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code