ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Να ξεπεράσει το σύνδρομο της Τούμπας!

Ξημέρωσε Τετάρτη. Μια φυσιολογική Τετάρτη για τον υπόλοιπο κόσμο. Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Δεν είναι άλλωστε μυστικό το πόσο πολύ θέλουν στον δικέφαλο του Βορρά να είναι αύριο η μεγαλύτερη Τετάρτη της ιστορίας τους. Έχουν τα φώτα άλλωστε να το πετύχουν. Έφτασαν εδώ με το σπαθί τους. Σπουδαία μπάλα και δυο νίκες απέναντι στη Βασιλεία, μεγάλη ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στην Τούμπα με Σπαρτάκ και εν τέλει πρόκριση για τους παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου. Επόμενος αντίπαλος σαφώς πιο δύσκολος, πιο εμπορικός, πιο φόβητρο...Ωστόσο και απέναντι στη Μπενφίκα πριν οχτώ βράδια στο ''Ντα Λουζ'' , ο ΠΑΟΚ δήλωσε παρόν, παίρνωντας σκορ πρόκρισης ( 1-1) ! Ένα βήμα έμεινε για το όνειρο, ίσως και το πιο δύσκολο όμως. Ποιο είναι αυτό; Όχι απαραίτητα να κερδίσει τη Μπενφίκα, όχι να κρατήσει το σκορ πρόκρισης, αλλά να ξεπεράσει το...σύνδρομο της Τούμπας. Το ονόμασα έτσι, όπως πρόχειρα μου ήρθε στο μυαλό, προσπαθώντας να δώσω έναν τίτλο που να περιγράφει κάπως την σωρεία μεγάλων ευκαιριών που έχει απωλέσει ο ΠΑΟΚ μέσα σε εφτά χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, χάνοντας... δικά του ματς στην έδρα του!

Η πικρή αναδρομή στα ματς-σταθμός

2010-11 ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 3-3 (Πρώτο ματς:1-1) 3ος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ

Σίγουρα πρόκειται για ένα ματς που όσοι είχαν παρακολουθήσει αδυνατούν να πιστέψουν πως ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε! Έχοντας κάνει τη μισή δουλειά και έχοντας...πατήσει τον Άγιαξ στο πρώτο μέρος ( 1-0), όλοι οι οιωνοί έδειχναν πρόκριση...Ωστόσο μέσα σε ένα πεντάλεπτο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, οι Ολλανδοί βρήκαν τρία τέρματα και έφεραν τούμπα τις ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να ισοφαρίσουν σε 3-3 αλλά ήταν πλέον πάρα πολύ αργά...

2010-11 ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 Φάση των ''32'' Γιουρόπα Λιγκ

Όλα μέχρι τότε ιδανικά...Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση και βρίσκει τη ρώσικη ομάδα στο πρώτο νοκ αουτ ματς...Η εικόνα στην Τούμπα αποκαρδιωτική...Ο πολύ κακός εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ ηττάται με 1-0 και χάνει πολύτιμο έδαφος, κάτι που τελικά του στοίχισε την πρόκριση, αν και στη Μόσχα στη ρεβάνς ήταν εξαιρετικός και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 !

2011-12 ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 (Πρώτο ματς :0-0 ) Φάση των ''32'' Γιουρόπα Λιγκ

Δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στους ''16'' . Χαμένη και αυτή. Ο δικέφαλος δημιούργησε στο ''Φρίουλι'' συνθήκες πρόκρισης απέναντι στην ισχυρή ιταλική ομάδα, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε ξανά...λίγος. Τρία αναπάντητα γκολ από τους φιλοξενούμενους και εύκολη εν τέλει πρόκριση για τη συνέχεια.

2013-14 ΠΑΟΚ- Σάλκε 2-3 (Πρώτο ματς : 1-1) Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη ρεβάνς του 1-1 του ''Βέλτινς Αρένα'' ο δικέφαλος είχε αριθμητική υπεροχή για 30 λεπτά, ισοφάρισε δύο φορές τους Γερμανούς, αλλά και πάλι έμεινε με ένα ''αχ'' και σαφώς τρομερή απογοήτευση!

2013-14 ΠΑΟΚ- Μπενφίκα 0-1 Φάση των ''32'' του Γιουρόπα Λιγκ

Τρίτη απόπειρα, αλλά ούτε αυτή...φαρμακερή. Ο ΠΑΟΚ ήταν ζεστός μόνο στην εξέδρα, καθώς στον αγωνιστικό χώρο οι Πορτογάλοι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό του ζευγαριού! Στη ρεβάνς το 3-0 μοιάζει με ''πλασματικό'' καθώς ο ΠΑΟΚ συμπτωματικά δεν προηγήθηκε και στο τέλος δέχτηκε τρια αναπάντητα τέρματα, αφού είχε ανοιχτεί προκειμένου να...μπαλώσει τις πληγές του πρώτου αγώνα.

2016-17 ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 1-2 (Πρώτο ματς: 1-1) 3ος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ

Ακόμα μια χαμένη πρόκριση, ακόμα μια φορά που οι Θεσσαλονικείς αυτοκτόνησαν! Μονότερμα όλο το παιχνίδι, 1-0 από νωρίς και κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες και τελικά στις δύο μοναδικές του σοβαρές φάσεις, ο Άγιαξ βρήκε δύο γκολ και έφυγε με το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

2016-17 ΠΑΟΚ-Σάλκε 0-3 Φάση των ''32'' Γιουρόπα Λιγκ


Γιατί να αλλάξουν οι συνήθειες άλλωστε; O ΠΑΟΚ μπροστά σε ακόμα μια πρόκληση, δεν μπαίνει καν στο γήπεδο και γνωρίζει πανεύκολη ήττα από τους Γερμανούς. Το ''κρίμα'' της υπόθεσης, το γεγονός ότι εκτός έδρας ο δικέφαλος ήταν και πάλι εξαιρετικός, πήρε το 1-1, όμως το πρώτο παιχνίδι του απαγόρευε να κοιτάξει για πρόκριση...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code