«Δε θα κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε πως όλα έχουν τελειώσει»

   

Πνεύμα και ψυχολογία νικητή έδειξε και αυτή τη φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Κώστα Γαλανόπουλο.


Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας προπονητής είπε τα εξής στην σημερινή συνέντευξη τύπου:
Για το πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ καλύτερα το σκορ: «Να μπούμε, να παίξουμε και να νικήσουμε. Η διαχείριση μπορεί να γίνει μόνος προς το τέλος, αν τα πράγματα είναι οριακά. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι επειδή κερδίσαμε το πρώτο ματς θα περάσουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο και αν τα κάνουμε αυτά νομίζω θα είμαστε εμείς που θα περάσουμε».
Για το αν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης: «Δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός. Αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Ότι δεν έχει τελειώσει κάτι και ότι πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τα παιδιά πρέπει να δώσουν το 100%. Νομίζω ότι παρά τη νίκη μας θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα από το πρώτο ματς. Ναι μεν έχουμε το προβάδισμα αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι»
Για τα λάθη που έγιναν στο πρώτο ματς: «Μπορεί να είναι η χαλάρωση που δείξαμε μετά το 2-0. Κάναμε και αρκετά λάθη πριν το 2-0 όμως. Μπορούμε να γίνουμε αρκετά καλύτεροι, τώρα έχουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι και η νοοτροπία μας πρέπει να είναι να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε. Με σεβασμό στον αντίπαλο βέβαια αλλά και αυτοπεποίθηση πως είμαστε η ομάδα που πρέπει να περάσει».
Για το σκληρό παιχνίδι της Βίντι: «Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της Βίντι. Στη χώρα της είναι πρωταθλήτρια, έχουν ψυχολογία μαχητή, είναι μια ομάδα που στα ευρωπαϊκά ματς χρησιμοποιεί και τη δύναμη και εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Ποιοτικά είμαστε καλύτεροι και αν χρησιμοποίησουμε και το μυαλό μας και να δεν παρασυρθούθμε από το παιχνίδι του αντιπάλου όλα θα πάνε καλά».
Για το αν η ΑΕΚ έχει την πίεση: «Ο αντίπαλος είναι λογικό να μην έχει πολύ πίεση, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και μαζί με τον κόσμο μας θα πάνε τα πράγματα καλά. Πρέπει να διαχειρούμε καλά το ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν κάτι δεν πάει καλά να είμαστε ήρεμοι».
Για το αν η Βίντι προηγηθεί νωρίς: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Αν όλα ξεκινήσουν καλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς πρέπει να είμαστε σοβαροί με υπομονή και να πάρουμε στο τέλος αυτό που θέλουμε. Στο ποδόσφαιρο προετοιμάζεσαι για όλα τα σενάρια».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Κώστας Γαλανόπουλος που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.


Για το αν το μέγεθος του αντιπάλου σημαίνει πως εξαρτάται από την ΑΕΚ: «Έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο. Μπορεί να μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα και αυτό φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο όμως αν είμαστε όπως πρέπει δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για τους ομίλους: «Όταν είσαι ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας το πρωτάθλημα αυτά τα παιχνίδια περιμένεις. Είναι όνειρο κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή και αποτελεί όνειρο για τον καθένα μας. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι κάτι που περιμένουμε. Και πέρυσι μας βοηθούσε στα σημαντικά ματς. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Τέτοιες βραδιές περιμένουμε,σίγουρα θα είναι υπέρ μας και με τη εκτός έδρας όλα δείχνουν ΑΕΚ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια