ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός βγαλμένος από τα όνειρα των φιλάθλων του, 4-0 τη Λουκέρνη


Μόνο μια ομάδα είδαμε σήμερα να υπάρχει στο χορτάρι του "Γ. Καραϊσκάκης". Τον μαχητικό, σοβαρό και συνεπή Ολυμπιακό
που σκόρπισε τη Λουκέρνη, κερδίζοντάς την με 4-0 και περνώντας επί της ουσίας στα play-off του Europa League. Ντεμπούτο με γκολ για Λάζαρο και Γκερέρο, επανεμφανίστηκαν με τα ερυθρόλευκα οι Φετφατζίδης και Τοροσίδης στο ερυθρόλευκο πάρτι που στήθηκε στο Φάληρο.

Σε ένα μαγικό πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, οι Πειραιώτες φρόντισαν να φανερώσουν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους. Μόλις στο 10' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά υπό πίεση στο κόρνερ του Τσιμίκα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, διώχνοντας το άγχος πολύ γρήγορα από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ελβετοί παρόλη την πίεση του Ολυμπιακού ισορρόπησαν κλείνοντας τους χώρους, χωρίς όμως να μπορούν να αποκτήσουν την κατοχή της μπάλας. Στο 17' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Βούκοβιτς που όμως θεωρήθηκε ακούσιο.

Στο 22' ο πάντα επικίνδυνος Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις απείλησε εκ νέου από κόρνερ, όμως ο Μιράντα αστόχησε στην κεφαλιά. Στη συνέχεια, η υπεροχή των ερυθρόλευκων φάνηκε να αμφισβητείται από τους φιλόδοξους παίκτες της Λουκέρνης, όμως από το ... μαγικό πόδι του Τσιμίκα ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ του Λάζαρου και κατά συνέπεια του Ολυμπιακού.

Από το γύρισμα του νεαρού μπακ στο 33', ο Φορτούνης κατέβασε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, κέρδισε τις κόντρες από αντιπάλους και ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την επαναφορά σκοράροντας με το αριστερό για το 2-0. Ύστερα από ένα τρίλεπτο οι γηπεδούχοι δεν σπατάλησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και πέτυχαν και τρίτο γκολ, με δράστη αυτή τη φορά τον Γκερέρο. Ο Ποντένσε έσκαψε καταπληκτικά τη μπάλα στην κάθετη κίνηση του Φορτούνη, αυτός κέρδισε το τζαρτζάρισμα από τον Σίντλερ, κατέβασε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον νεοφερμένο στράικερ του Ολυμπιακού.

Στο 42' ο κόκκινος καταιγισμός καλά κρατούσε, με τον Τσιμίκα να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά έπειτα από πέρασμα του Ποντένσε, όμως πλάσαρε άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Λουκέρνη απείλησε την εστία του Γιαννιώτη, με συρτό σουτ του Σουρπφ που μπλόκαρε ο Έλληνας γκολκίπερ. Στο 55' ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έχασε σπουδαία ευκαιρία, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από αριστερά που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σάλβι. Ενώ δυο λεπτά αργότερα, από το ίδιο περίπου σημείο η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έγινε με σέντρα, η μπάλα κόντραρε στην περιοχή και πήρε ύψος, όμως η κεφαλιά του Μιράντα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάλβι.

Ο ρυθμός στη συνέχεια φάνηκε να πέφτει, ευνοώντας φυσικά τον Ολυμπιακό που προηγούνταν με καθαρό σκορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι δεν συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στην εστία της Λουκέρνης. Στο 60' ο εκ των κορυφαίων, Κώστας Φορτούνης, υποδέχθηκε ακόμη ένα εξαιρετικό γύρισμα του Τσιμίκα και πλάσαρε με το αριστερό με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ενώ στο 70' ο "μαέστρος" του Ολυμπιακού είδε για δεύτερη φορά το δοκάρι να του στερεί το γκολ. Ξεπερνώντας από δεξιά τον Σίντλερ, πάτησε περιοχή και σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να σταματά στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Σάλβι!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν ... μονότερμα τη Λουκέρνη, με την όμορφη συνεργασία Ποντένσε και Τσιμίκα στο 76' να εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα των Ελβετών. Στο 79' νέα ευκαιρία του Ολυμπιακού σε σουτ από δεξιά του Γκερέρο που απομάκρυνε ο Σάλβι.

Εν τέλει ο μαχητικός Ισπανός επιθετικός πέτυχε το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού στο 84'. Από στατική φάση προήλθε κι αυτό το τέρμα, αφού από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Μιράντα πάλεψε μια χαμένη φαινομενικά φάση, έκλεψε και πήρε την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Γκερέρο και αυτός με καταπληκτικό τσίμπημα προ του Σάλβι έγραψε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!


Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν το κερασάκι στην αποψινή τούρτα, μαζί ίσως με την επιστροφή Τοροσίδη και Φετφατζίδη στο "Καραϊσκάκης" στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Ποντένσε, Φορτούνης (87' Φετφατζίδης), Γκερέρο

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρ.Βέιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σμιντ, Σβέγκλερ (58' Βάργκας), Γκβίλια, Σίντλερ, Βότσα, Σνόιβλι (58' Σουλτζ), Σουρπφ, Ελέκε (74' Ντεμασάι).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code