ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Παραδόθηκε" στην ανωτερότητα της Μπενφίκα, 1-4 στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπενφίκα, η οποία έδειξε ανώτερη στον επαναληπτικό της Τούμπας και δίκαια πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι σκοράροντας με τον Πρίγιοβιτς αλλά τα λάθη και η εμπειρία των Πορτογάλων, η οποία φάνηκε στην συνέχεια, έδωσε στους Αετούς της Λισαβόνας την πρόκριση με 1-4. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των ασπρόμαυρων θα συνεχιστεί στο Europa League.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΟΚ με τον ενθουσιασμό και τις επευφημίες του κόσμου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα στο 5’ λεπτό ο Πρίγιοβιτς άφησε πολύ ωραία την μπάλα για τον Πέλκα, που περίμενε από πίσω, και ο Έλληνας άσος με σουτ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας διεθνής, το έπραξε ο Σέρβος 6 λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος την ασίστ "πάρε-βάλε" του Μαουρίσιο έπειτα από την εκπληκτική κομπίνα των παικτών του ΠΑΟΚ στο φάουλ το Πέλκα, ο οποίος έδωσε στον Κάνιας και αυτός με την σειρά του στον Μαουρίσιο, για να δώσει ο Βραζιλιάνος έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.  Η  Μπενφίκα στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στα καρέ του ΠΑΟΚ ευτύχισε να προηγηθεί, με την κεφαλιά του Ζαρντέλ έπειτα από κερδισμένο κόρνερ των Πορτογάλων. Τρία λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Πασχαλάκης υπέπεσε σε τραγικό λάθος ανατρέποντας τον Σέρβι, σε μια φάση που ξεκίνησε από λανθασμένη εκτίμηση του Έλληνα γκολκίπερ. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση και με… λίγη δόση τύχης έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους Αετούς της Λισαβόνας. Μετά από εκείνο το σημείο έπεσε λίγο ο ρυθμός του αγώνα με λάθη και φάουλ να γίνονται εκατέρωθεν. Στο 35’ ο ΠΑΟΚ χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μάτος, την κεφαλιά του οποίου εξουδετέρωσε εκπληκτικά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Μπενφίκα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Πίζι μέσα από την περιοχή , ο οποίος με πλασέ στην αριστερή γωνία νίκησε τον Πασχαλάκη και έβαλε πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βαρέλα να κάνει ανόητο πέναλτι στο 48’, στον σκόρερ του πρώτου τέρματος της Μπενφίκα, Ζαρντέλ. Ο Σάλβιο και πάλι δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και να βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αμέσως μετά (51’) οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία τους, με το δοκάρι να σταματάει την κεφαλιά του Πρίγοβιτς. Η συνέχεια του παιχνιδιού αναμενόμενη, καθώς η πρόκριση είχε κριθεί. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπαθούσε να βρει χώρους και ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Στο 68’ λεπτό ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος πήρε την θέση του Λημνιού στο ημίχρονο, έπεσε στην μεγάλη περιοχή, με τον Μπριχ να δείχνει… «παίζετε». Λίγο πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών, ο Μάτος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα χάσει το πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa league. Επόμενη διπλή φάση για τους ασπρόμαυρους στο 86’ με τον Πέλκα αρχικά και τον Σάχοβ στην συνέχεια, με τον Βλαχοδήμο να είναι… «εκεί». Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια εφιαλτική βραδιά για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικεφάλου θα συνεχιστεί στην δεύτερη τη τάξη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Europa League.

Συνθέσεις και αλλαγές:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63' Σάχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46' Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63' Άλφα Σεμέδο), Σέρβι, Πίζι (76' Ζίβκοβιτς), Σεφέροβιτς (85' Φέλιξ).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code