ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Αυστρίας_ Στην έδρα των ταύρων..


Συνέχεια στο πρωτάθλημα της Formula 1 έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, με δεύτερο από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες, το Grand Prix της Αυστρίας.

Το τσίρκο της F1 λοιπόν, από την Ν. Γαλλία και το Λε Καστελέ, μεταφέρεται στα βουνά της Αυστρίας και το triple head, τρεις αγώνες back to back δηλαδή, ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με τον αγώνα της Μ. Βρετανίας.
Ομάδες και οδηγοί γνωρίζουν ότι πρόκειται για σημείο καμπή στο πρωτάθλημα, αφού 75 βαθμοί(με 25 το μέγιστο του νικητή)θα δοθούν σε διάστημα τριών εβδομάδων.

To A1 Ring ή το γνωστό πλέον Red Bull Ring, πρόκειται για μια από τις μικρότερες του πρωταθλήματος με μήκος 4,318 χλμ και με μόλις 10 στροφές. Θεωρείται η έδρα των ταύρων της Red Bull, αφού εξαγοράστηκε από την Αυστριακή ομάδα και πήρε το όνομα της. Ο αγώνας διαρκεί 71 γύρους, με πιο τεχνικό κομμάτι το τρίτο, ενώ δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό τα φρένα των μονοθέσιων. Η FIA πρόσθεσε και εδώ μια έξτρα ζώνη DRS, φτάνοντας τις τρεις, προκειμένου να αυξηθούν οι προσπεράσεις.

Το Αυστριακό GP επανήλθε στο πρόγραμμα της F1, το 2014 αλλά η ιστορία του κρατά από πολύ παλαιότερα, συγκεκριμένα από το 1964. Τότε ο αγώνας διεξήχθη στο Zeltweg. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια για να ξαναγίνει αγώνας. Το 1970 επανήλθε το Αυστριακό GP με την τεράστια χάραξη των 6 χιλιομέτρων στο Österreichring, έως και το 1986 που φιλοξενούσε τους αγώνες. Το 1997 η Αυστρία επέστρεψε στο Österreichring, που μετονομάστηκε σε A1 Ring, με τις απαραίτητες αλλαγές βέβαια, καθώς η χάραξη μίκρυνε λόγω των μέτρων ασφαλείας, αλλά τμήμα του παραμένει έως και σήμερα. Το 2003 ήταν η τελευταία φορά που είχαμε αγώνα σε αυστριακό έδαφος μέχρι την επιστροφή του πριν από 4 χρόνια.

To Spielberg, μπορεί να είναι το “σπίτι’ της Red Bull, όμως η Mercedes έχει κατακτήσει τη νίκη και τις 4 φορές από το 2014. Πέρυσι την pole position και την νίκη πανηγύρισε ο Valterri Bottas. Ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στην Αυστρία είναι ο Alain Prost με τρεις(1983, 85’, 86’) ενώ στους κατασκευαστές η Mclaren έχει έξι νίκες(1984,85’86’ και 1998, 00’,01’).
Ο Alain Prost με τη Renault το 1983

Τα ελαστικά που έφερε η Pirelli σε αυτόν τον αγώνα είναι η soft, η supersoft και η ultrasoft, γόμα που είναι και η επικρατέστερη στις επιλογές των πιλότων. Μόνο οι πιλότοι της Haas επέλεξαν κάτω από 8 ultrasoft ελαστικά.

Η μάχη του πρωταθλήματος αναμένεται με ενδιαφέρον, η Red Bull παίζει εντός έδρας και θέλει σίγουρα μια καλή εμφάνιση αν όχι την νίκη, ενώ στην κορυφή έχουμε συνεχώς εναλλαγές με τους Hamilton και Vettel να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την δυναμική των μονοθέσιων τους, αλλά και τις ατυχίες. Να θυμίσουμε πως στον Καναδά πέρασε στην κορυφή ο πιλότος της Ferrari για έναν βαθμό, ενώ ο Βρετανός της Mercedes στην Γαλλία ανέκτησε την 1η θέση με 14 βαθμούς διαφορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code