ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Καναδά_Με στόχο την τρίτη νίκη


Πράξη έβδομη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1, το προσεχές Σαββατοκύριακο στην πίστα “Gilles Villeneuve” στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Μετά την μεγάλη νίκη του Ricciardo στο Μονακό, οι τρεις κορυφαίες ομάδες και τρεις πιλότοι μοιράζονται τις νίκες. Hamilton-Mercedes, Vettel-Ferrari και Ricciardo-Red Bull έχουν από δύο νίκες στους πρώτους έξι φετινούς αγώνες. Κάτι που έχει συμβεί μόλις άλλες δύο φορές ιστορικά στο θεσμό, το 1987 και το 1977.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όμως το σενάριο για τους ταχύτερους συνδυασμούς, θα είναι διαφορετικό καθώς πρόκειται για μια πίστα.. Lewis Hamilton. Ο Βρετανός αγαπάει το καναδικό σιρκουί και το έχει αποδείξει πολλάκις, αφού το μαρτυρούν οι 6 νίκες του. Στις περσινές κατατακτήριες μάλιστα, ο πιλότος της Mercedes ισοφάρισε τις 65 pole position του αείμνηστου Ayrton Senna, παραλαμβάνοντας ένα κράνος του βραζιλιάνου από την οικογένεια του. Αντίθετα ο ήρωας του Πριγκιπάτου, Danniel Ricciardo, θα αντιμετωπίσει ποινές από την λαβωμένη MGU-K, που τερμάτισε στο Μονακό. Όσο για την Ferrari αναμένεται να είναι το αντίπαλον δέος για τη Mercedes και η μάχη των δύο πρωτοπόρων στη βαθμολογία Hamilton-Vettel, έχει τον πρώτο λόγο.

Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη σε καναδικό έδαφος ήταν το 1967, στο Mosport Park, με νικητή τον Jack Brabham, ενώ το 1968 και το 70 στην πίστα Mont-Tremblant. Το 1978 έγινε ο πρώτος αγώνας στην πίστα που γνωρίζουμε σήμερα και ονομαζόταν Circuit Île Notre-Dame, έως το 1982 όπου πήρε το όνομα του αδικοχαμένου συμπατριώτη των Καναδών, του θρυλικού πιλότου της Ferrari, Gilles Villeneuve, όπου έχασε τη ζωή του εκείνη τη χρονιά στην πίστα του Zolder κατά τη διάρκεια κατατακτήριων δοκιμών. Σε αυτή την πίστα πανηγύρισε ο Jean Alesi την μοναδική νίκη της καριέρας του το 1995, με τη Ferrari, ενώ ο Robert Kubica που φέτος είναι και πάλι στην F1 με την ομάδα της Williams, το 2007 είχε ένα απίστευτο ατύχημα από το οποίο βγήκε αλώβητος. Επιστρέψε δριμύτερος την επόμενη χρόνια για να κατακτήσει την μοναδική νίκη της καριέρας του με την BMW Sauber.

Το 2011 είχαμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια Grand Prix, λόγω έντονης βροχόπτωσης και είχε νικητή τον Jenson Button με Mclaren.
Ο πολυνίκης πιλότος στη συγκεκριμένη πίστα είναι ο M. Schumacher με 7 νίκες, ενώ στους κατασκευαστές Ferrari και Mclaren μοιράζονται την πρωτιά με 13 νίκες η κάθε ομάδα.
Ο  M. Schumacher πανηγύρισε 7 φορές στον Καναδά 

Η πίστα “Gilles Villeneuve” είναι μήκους 4,3 χιλιόμετρων και απαιτούνται 70 γύροι για την ολοκλήρωση του αγώνα. Πρόκειται για μια διαδρομή που απαιτεί την μέγιστη απόδοση των φρένων καθώς τις μεγάλες ευθείες και καμπές κόβουν τα ες, με τις μπαριέρες και τα τοιχία να είναι πολύ κοντά σε κάποια σημεία και δεν συγχωρούν λάθη, όπως ο τοίχος των πρωταθλητών. Οι δυο ζώνες DRS που είχαμε έως σήμερα στην μεγάλη πίσω ευθεία και την ακόλουθη ευθεία εκκίνησης- τερματισμού, δεν ήταν αρκετές και προστέθηκε και τρίτη ζώνη μεταξύ των στροφών 7 και 8 για την αύξηση του θεάματος.

H Pirelli έφερε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την Hypersoft γόμα, που είδαμε πρώτη φορά στο Μονακό, με τους Ιταλούς να δηλώνουν πως εδώ θα δουλέψει πραγματικά η νέα γόμα. Η ultrasoft και η supersoft είναι οι διαθέσιμες γόμες του τριημέρου.

Στον φετινό αγώνα που θα δούμε βραδάκι, λόγω διαφοράς ώρας με τον Καναδά, ο Hamilton μπορεί να φτάσει τις 7 νίκες του μεγάλου M. Schumacher, ενώ ο Alonso θα κάνει την 300ή εμφάνιση του σε Grand Prix. Η διαφορά του πρωτου στη βαθμολογία Hamilton από τον Vettel που βρίσκεται σε θέση.. κυνηγού είναι 14 βαθμοί, με την Red Bull να θέλει να αποδείξει πως είναι σοβαρή απειλή σε όλες τις πίστες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code