ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο ΠΑΟΚ, τα φιλικά και ο προσανατολισμός του Λουτσέσκου

Ενόψει των επερχόμενων φιλικών παιχνιδιών που θα δώσει ο ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους, ο Μενέλαος Αποστολίδης παρουσιάζει τα φιλικά που θα δώσει ο ΠΑΟΚ για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του, την μεταγραφή-επένδυση του Λέο Τζαμπά αλλά και τα πρώτα σημάδια ως προς τι θέλει ο Ρασβάν Λουτσέσκου σε πρώτο βαθμό από την ομάδα.
Κάθε χρόνο με την έναρξη της προετοιμασίας σηματοδοτείται και μία αρχή από το μηδέν.Χτίσιμο επιθετικής αλλά και ανασταλτικής νοοτροπίας για τους καινούργιους,και τακτικό φρεσκάρισμα για τους παλιούς. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι μέχρι στιγμής έχει μόνο δύο πρόσωπα τα οποία χρειάζεται να ενσωματωθούν στο κορμό και να αφομοιώσουν την φιλοσοφία του προπονητή. Ο Χατσερίντι και ο Τζαμπά. 
 Από τις πρώτες μέρες βλέπουμε έναν Λουτσέσκου μετρημένο με την σειρά που θέλει να δουλέψει, ειδικά σε αντίθεση με πέρυσι που παρέλαβε μία ομάδα στο τέλος της προετοιμασίας και με σοβαρά προβλήματα φυσικής κατάστασης και επιθετικού προσανατολισμού. Δεν εστιάζει σε κάτι το μεγαλειώδες και ήδη φάνηκε από τις πρώτες προπονήσεις στην Ολλανδία. Αμυντική τακτική, κυκλοφορία με την μπάλα και ανάκτηση της, μαθήματα τακτικής,ελάχιστη επίθεση και ένα γεμάτο δίτερμα απόγευμα πριν το πρώτο φιλικό με την Κ23 της Γάνδης.
 Είναι προφανές ότι ο Λουτσέσκου θέλει να κρατήσει την ομάδα ως αυτόν τον συμπαγή όγκο άμυνας και τακτικής που κατάφερε να πάρει το Κύπελλο για 2η συνεχόμενη χρονιά. Δεν αποσκοπεί από την αρχή σε ουτοπικά σενάρια τύπου ολοκληρωτική τακτική , από την στιγμή που δεν έχει χτιστεί και η φυσική κατάσταση για να εξασφαλιστεί και η διάρκεια, ούτε όμως θέλει να ανακατέψει την προπονητική του τράπουλα σε σχέση με τα περσινά. Απλά, Σταθερά και Πειθαρχημένα.
 Στους φιλικούς αγώνες τώρα, ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα Τρίτη φιλικό αγώνα με την Κ23 της Γάνδης στις 19.30 ώρα Ελλάδος.
 Την Παρασκευή δίνει το πρώτο "crash test" φιλικό με την Άντερλεχτ στις 19.00 ώρα Ελλάδος και την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 18.00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο φιλικών αναμετρήσεων με την Νόρτσελαντ
 Στα τρία αυτά φιλικά θα υπάρξει μία πολύ καλή ευκαιρία να δει ο Λουτσέσκου που στέκονται οι ποδοσφαιριστές του, τι θα πρέπει να προσθέσει και τι να αλλάξει σε εντεκάδα και προπονητικό προσανατολισμό ενόψει και των δύο αναμετρήσεων 'τελικών' με την Βασιλεία στις 24 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code