ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ξεκίνησαν οι αφίξεις στον ΠΑΟΚ,χτίσιμο ή κάψιμο!;

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόκτησης του Εβγέν Χατσερίντι από τον ΠΑΟΚ,ο Μενέλαος Αποστολίδης αναλύει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και παραθέτει τους προβληματισμούς του,
 Με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες, όσο αφορά τα μεταγραφικά,οφείλω να παραθέσω την ταπεινή μου και την όσο περισσότερο γίνεται αμερόληπτη άποψη σχετικά με την δυναμική που έχει την δυνατότητα να χτίσει ο ΠΑΟΚ.
 Πριν εκφράσω τον οποιοδήποτε προβληματισμό που με ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να παραθέσω τα στοιχεία μου σε τρεις βασικούς άξονες.Μεταγραφές,Δανεικοί και Πιθανές αποχωρήσεις παιχτών.Γιατί ξεκίνησαν οι αφίξεις που έχουν αποδειχτεί ιστορικά το όπιο του λαού.Πριν ζητήσει όμως ο οποιοσδήποτε κι'άλλες μεταγραφές με το τσουβάλι πρέπει πρώτα να αξιολογήσει και το ήδη υπάρχον υλικό

  Μεταγραφικά

  

Πρώτη μεγάλη άφιξη για τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίντι. Αν μη τι άλλο μια μεγάλη ικανοποίηση για πολλούς, με πρώτους του ιθύνοντες αλλά και του φιλάθλους, καθώς η υπόθεση του ολοκληρώθηκε έπειτα από μήνες που ακουγότανε.Ύψος 1,95 και πάνω από 50 εμφανίσεις με την Εθνική Ουκρανίας,ο Ποντιακής καταγωγής Ουκρανός είναι 31 χρονών και σίγουρα αν δει κάποιος τα στατιστικά του ακόμα και φέτος που δεν είχε και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο ουκρανικό πρωτάθλημα,μπορεί εκ του ασφαλούς να συμπεράνει ότι ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρώτη ποιοτική προσθήκη του.Ένας παίχτης που μπορεί να πλαισιώσει την καρδιά της άμυνας του δικεφάλου μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα.
 Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει σίγουρα και την απόκτηση ενός καλού δεξιού οπισθοφύλακα.Η υπόθεση του Ντάριο Σρνα απασχόλησε ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς αλλά κατέρρευσε καθώς ο παίχτης δεν ηθελε μετά απ'ο 11 χρόνια στην Σαχτάρ να πηγαίνει κάπου όπου θα ήταν η αλλαγή του Μάτος(και με τα δίκια του κατ'εμέ) .Αυτή η θέση μπορεί να πονέσει εδώ τον ΠΑΟΚ καθώς όλοι μας είδαμε την πτώση της απόδοσης του Μάτος στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, λόγω του ότι ο Ράσβαν Λουτσέσκου δεν είχε και πληθώρα καθαρόαιμων δεξιών μπακ για να δίνει στον Βραζιλιάνο τις ανάσες του όταν το χρειαζόταν.Είχε ακουστεί και προ εβδομάδων και η περίπτωση του Κυβρακίδη του Ατρομήτου αλλά οι φήμες έμειναν φήμες...μέχρι στιγμής.
 Από εκεί και πέρα ο θα υπάρξει σίγουρα το επόμενο διάστημα μια νύξη για έναν χαφ κλάσης Μαουρίσιο για να δημιουργήσει ο Λουτσέσκου μια ομάδα με πολύ δυνατή ανασταλτική και οργανωτική λειτουργία που θα έχει και διάρκεια,όπως και η απόκτηση ενός επιθετικού που θα μπορεί να βοηθήσει μαζί με τον Πρίγιοβιτς τον ΠΑΟΚ σε μια προσπάθεια στελέχωσης μιας επίθεσης υψηλών στάνταρ.Ακούγεται το όνομα του Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και όλοι αναμένουν τις εξελίξεις.Το μόνο θέμα εδώ είναι ότι όταν έχεις σαν σταθερά σύγκρισης τον Πρίγιοβιτς, όποιος και να αποκτηθεί,πάντοτε θα υπάρχει γκρίνια.
 Είναι ακόμα όμως αρχή και ας μην το ξεχνάμε αυτό.Ονόματα θα ακουστούν,διαπραγματεύσεις θα γίνουν,με κάποιους θα τα βρουν στο συμβόλαιο,κάποιοι σύλλογοι θα ρίξουν κόκκινες γραμμές.Αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο και είναι αξία σταθερή σαν το κόκκινο παλιό κρασί.

ΔΑΝΕΙΚΟΙ


Αυτά τα παιδιά που περιμένουν πως και πως ,με την λήξη του δανεισμού τους ,επιστρέφοντας στην ομάδα προκειμένου να βρουν την πολυπόθητη ευκαιρία να κατοχυρωθούν στην μεγάλη αυτή ομάδα. Κάποιοι θα μείνουν και το αξίζουν κάποιοι θα ξαναπάνε δανεικοί,κάποια αμούστακα παλικάρια θα πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς σε μία ομάδα που χρειάζεται παίχτες,κάποιοι θα φύγουν γιατί οι θέσεις που παίζουν έχουν πληθώρα και ορισμένοι θα πρέπει αναπόφευκτα να πουληθούν για να υπάρξει χώρος στο ρόστερ. Ας δούμε λοιπόν ορισμένους από αυτούς.
 Πρώτος από τους πολλούς φέτος ο Χάρης Χαρίσης. Μετά από μια σεζόν δανεικός στην Σιντ Τρούιντεν επιστρέφει και θα πλαισιώσει την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία.Για μένα θα μπορούσε να είχε θέση και στο φετινό ρόστερ. 23 χρονών το παιδί, σκληροτράχυλος, αλλά ξέρει να προστατεύει την μπάλα,την πρώτη πάσα από το κέντρο την έχει,1 γκολ και 2 ασίστ και 24 παιχνίδια στα πόδια του.Θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικός κόφτης και να σταματάει την οργάνωση του αντιπάλου ενώ ο Μαουρίσιο θα οργανώνει τις επιθέσεις.Ο Στέλιος Κίτσιου έκανε και αυτός μια ενδιαφέρουσα πορεία στο Βέλγιο μαζί με τον προαναφερθείσα και αν δεν μπορέσει να προχωρήσει μια μεταγραφή δεξιού μπακ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ακόμη ευκαιρία να είναι σταθερό στέλεχος του rotation που θα χρειαστεί να κάνει φέτος ο Λουτσέσκου.
 Στην συνέχεια δεν θα μπορούσε να λήψει ο Δημήτρης Χατζηισαϊας, ο οποίος μαζι με τον Ρισβάνη αποτέλεσαν τους δυο βασικούς πυλώνες στον Ατρόμητο για μια από τις καλύτερες άμυνες του φετινού πρωταθλήματος.Ο υψηλόσωμος επιστρέφει.Όμως εγκυμονούν και προτάσεις για αυτόν είτε θελήσει να τον εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ είτε όχι,με πιο χαρακτηριστική την πρόταση της Φούλαμ. Αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι και αυτόν τον θέλω στον ΠΑΟΚ, αλλά όλες τις καταστάσεις,είτε δύσκολες και περίπλοκες είτε απλές και στιγμιαίες είναι για να τις χειρίζονται οι προπονητές και ο σύλλογος[και έτσι πρέπει να γίνεται].Μπορεί να προσφέρει και σε ποιότητα ως αμυντικός και σαν στρατιώτης για την ομάδα.
 Για μια μικρή ανάσα θα πω συνοπτικά ότι απ'ότι φαίνεται την πόρτα της δανεικής ή και οριστικής εξόδου θα χρειαστεί να την δουν οι: Δοδοντσάκης, Ράνγκελοφ,Πατράλης,Τσελεπίδης,Κάκκο, Κούστα,Ματθαίου,Ζάϊρο.Πόζογλου (θα αποφύγω την οποιαδήποτε τοποθέτηση για Σάμπο).
Επίσης μου φαίνονται για κάποιον λόγο πολύ ρευστά τα πράγματα με το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με Κάτσε,Μυστακίδη.
 Σε παρόμοιο μοτίβο με τους δυο τελευταίους μπορεί να βρεθεί και ο Πέδρο Ενρίκε.Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες του και τα καλά δείγματα που έδειξε στην Καραμπάγκ. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι με τα τωρινά δεδομένα θα έρθει αντιμέτωπος με Κάμπος,Μπίσεσβαρ,Λάμπρου και τον Αμρ Ουάρντα που είχε φέτος την καλύτερη χρονιά του επί ελληνικού εδάφους με 11 γκολ και πολλές σημαντικές ασίστ για τους Περιστεριώτες και ο οποίος πάει φορτσάτος [και κατά πάσα πιθανότητα αν δεν προσελκυσει το ενδιαφέρον] θα γυρίσει από το Μουντιάλ.;Προτιμώ να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο για τους δανεικούς και κυρίως για τον Ουάρντα παρά να εμπλουτίσω εδώ.
 Ο Γιαννούλης είναι ότι πρέπει για να συμπληρώνει τον Βιεϊρίνια με την χρονιά που είχε επίσης ως αναντικατάστατος στον Ατρόμητο.
 Όσο αφορά τον Μελίσσα,για μένα εχει την δυνατότητα να γίνει ο κίπερ του ΠΑΟΚ,πάντοτε πίσω από τον Πασχαλάκη,αρκεί να πάρει και κάποιον χρόνο να"ψηθεί" λίγο παραπάνω.Τέλος,ο Λάμπρου που έκανε καταιγιστική χρονιά με τον Πανιώνιο με 8 γκόλ θα μπορέσει να στελεχωθεί και γιατί όχι να μην καθιερωθεί στην ομάδα και μετά από την αποχώρηση του Ρόμπερτ Μάκ.
 Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι που να μοιράζονται την αισιοδοξία μου για τις δυνατότητες όλων των παραπάνω παιχτών που επαναπατρίζονται στον ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Δημήτρη Πέλκα,ελλείψει όμως επίσημης πρότασης,το όχι του ΠΑΟΚ προς την Κίνα για Πρίγιοβιτς καθώς και η είδηση για πρόταση της Αλ Νάσρ προς τον Σέρβο επιθετικό με συμβόλαιο ετησίων αποδοχών έως και 5 εκατομμύρια,ερήμην απάντησης από τον ίδιο ή την ομάδα και οι φημολογίες περί Κάμπος και Αλάνιασπορ είναι μέχρι στιγμής τα ποιο τρανταχτά νέα που μονοπωλούν τις κρούσεις των ξένων συλλόγων προς των ΠΑΟΚ.
 Δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο καθώς και οι τρεις παίχτες είχαν έκαστοι πρωταγωνιστικούς ρόλους στην εφετινή πορεία που κορυφώθηκε με την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος
 Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 3-4 ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ του.Γιατί κακά τα ψέματα πρέπει να τρέξει αρκετά έστω για αυτούς τους λίγους αν πιστεύει ότι θα τους χρειαστεί για την προετοιμασία και τα κρίσιμα ματς με το Άγιαξ. Και ο Λουτσέσκου το δείχνει ότι θέλει να κρατήσει αυτήν την συμπαγή σύσταση που δημιούργησε από πέρσι.Και στην Ξάνθη με νεαρούς παίχτες δούλευε.Ο μόνος προβληματισμός που θα εκφράσω,βάσει όλων των παραπάνω είναι ένας και είναι ο έξης.Ειδικά και μετά την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος ο Ιβάν δείχνει πρόθυμος να τα "σκάσει" για να πάρει η ομάδα τον δεσποτικό ρόλο που θέλει να έχει. Και επειδή μετά τον θυμό, ο ενθουσιασμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος με φοβίζει ιδιαίτερα ο κίνδυνος της απαίτησης .Ο ΠΑΟΚ στοχευει φέτος ιδιαίτερα ψηλά και η αισιοδοξία των φιλάθλων είναι στα ύψη.Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελα να δω άλλη μια χρονιά όπου τεράστια ταλέντα που μάζεψε ο ΠΑΟΚ να φεύγουν πάλι δανεικοί η για όσο-όσο για να πάρει η ομάδα μερικούς παίχτες που θα απηχεί ο Βαρδάρης με το όνομα τους και απλώς θα μαζέψουν κόσμο στο αεροδρόμιο.
Μήπως στην προσπάθεια για το χτισιμο μιας πολύ μεγάλης ομάδας  να καούν οι ρίζες της;Τα ταλέντα και οι εργάτες που θα μπορούν να τρέχουν για χρόνια για την φανέλα και θα εξασφαλίσουν την διάρκεια του συλλόγου;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code