ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kimi Raikkonen: Έχω 100% ίσες ευκαιρίες να κυνηγήσω τον τίτλο


Η Ferrari ευνοεί τον Sebastian Vettel έναντι του Kimi Raikkonen;
Ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τον διεθνή τύπο μετά τον αγώνα στην πίστα της Σανγκάης, αφού ο Iceman φάνηκε να έχει καταστρέψει τη στρατηγική του για να βοηθήσει τον ομόσταυλο του στην Κίνα, με απόφαση της ιταλικής ομάδας.

Ο ίδιος ο Raikkonen ήταν πρόθυμος να απαντήσει στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στο Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας ότι αγωνιζόταν πάντα με την κατανόηση ότι έχει ίσες και δίκαιες πιθανότητες να αγωνιστεί για νίκες - και τον παγκόσμιο τίτλο:

"Είναι ένα από αυτά τα πράγματα - είναι πάντα εύκολο μετά από τον αγώνα να πούμε τι έπρεπε να κάνουμε [για τη στρατηγική]", σχολίασε ο Φινλανδός.
"Μόλις μαθαίνεις το τελικό αποτέλεσμα είναι εύκολο να πεις ότι μπορούσα να κάνω αυτό ή αυτό, αλλά κανείς δεν το ξέρει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές δεν είναι, αλλά αυτό είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σε όλες τις συνθήκες αγώνων. Από όσο γνωρίζω ότι έχω 100% τις ίδιες πιθανότητες όπως όλοι οι άλλοι, και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους. Είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερό μου και θέλω να παλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ. Δεν θα ήθελα να είμαι εδώ αν δεν θα ένιωθα ότι είναι δυνατόν αυτό».

"Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα κάποια πράγματα αλλά αυτά είναι που έχουμε έως τώρα", πρόσθεσε ο Raikkonen.
"Νομίζω ότι σε θέμα ταχύτητας είμαστε εντάξει, οπότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι παίρνουμε τους περισσότερους βαθμούς και δεν έχουμε προβλήματα. Νομίζω ότι βελτιώσαμε το αυτοκίνητο από τις πρώτες δοκιμές, αλλά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει μαζικά και ξαφνικά υπάρχουν πολλά να εξελίξεις. Νομίζω ότι [ο Φέτελ και εγώ είμαστε] πολύ χαρούμενοι με τα πράγματα ως έχουν.

"Σίγουρα υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά αυτή είναι η ατελείωτη ιστορία στη Formula 1. Δεν είναι πολύ κακό, είμαστε αρκετά γρήγοροι και σίγουρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε διάφορα πράγματα. Το set-up είναι βασικό και πρέπει να βρίσκεις το ιδανικό ως οδηγός, αλλά είναι και άλλα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.”

Ο Kimi Raikkonen ξεκίνησε τη σεζόν με καλές εμφανίσεις, δυο τρίτες θέσεις και μια εγκατάλειψη και βρίσκεται με 30 βαθμούς στην 5η θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Το κυριότερο όμως είναι η σαφή βελτίωση του σε κατατακτήριες δοκιμές. Ο Iceman έχει χάσει pole positions για χιλιοστά φέτος αλλά δείχνει ταχύτερος από ποτέ στην εποχή των υβριδικών κινητήριων μονάδων(2014 και έπειτα), έτσι είναι σημαντικό να έχει ίσα αντιμετώπιση με τον Vettel, τουλάχιστον μέχρι να ξεχωρίσει κάποιος από τους δύο στη βαθμολογία.

Στο Baku που είχαμε τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές σήμερα, ο Φινλανδός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο FP1, και εδώ δείχνει ταχύτερος του team mate του, καθώς στο FP2 ήταν 2ος πίσω από τον Daniel Ricciardo της Red Bull, σε μια προβληματική ημέρα γενικά για την Scuderia.

Πηγή πληροφορίας: Formula1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code