ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Μπαχρέιν_Κατατακτήριες| Ο Vettel μίλησε στο φινάλε!


Ο Sebastian Vettel “έκλεψε” την pole position από τον team mate του, Kimi Raikkonen, στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3, κάνοντας ταυτόχρονα η Scuderia, lock out στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης του αυριανό αγώνα.

Ο Φινλανδός της Ferrari, ήταν το φαβορί για την pole position καθώς ήταν μπροστά από τον Vettel στα Free Practice αλλά και μέχρι την αρχή του Q3, δείχνοντας πως πατούσε καλύτερα από όλους στην πίστα του Sakhir. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari όμως, κατάφερε να ενώσει και τους τρεις τομείς της πίστας χωρίς λάθος και έτσι πήρε την 51η pole της καριέρας του, με χρόνο 1.27.958.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Valterri Bottas, και ο Lewis Hamilton στην τέταρτη, με τον χρόνο του Βρετανού να υπολείπεται μόνο κατά 0,262 χιλ. Τα ασημένια βέλη της Mercedes αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα γενικά όλο το διήμερο ενώ ο Hamilton θα εκκινήσει 5 θέσεις πιο κάτω λόγω ποινής για αλλαγή κιβωτίου, και δυστυχώς για τους Γερμανούς αυτή την φορά δεν υπήρξε “party mode”.

Ο Max Verstappen εγκατέλειψε νωρίς την διαδικασία(στο Q1) αφού έριξε το μονοθέσιο του στα προστατευτικά λάστιχα, ενώ ο Daniel Ricciardo αρκέστηκε μόλις στην πέμπτη θέση. Η έκπληξη των κατατακτήριων ήταν η έκτη θέση του Pierre Gasly με Toro Rosso και η απογοήτευση η εμφάνιση των δύο Mclaren που έμειναν εκτός στο Q2. Μάλιστα ο Alonso πέρασε στο Q2 έχοντας σημειώσει νωρίτερα τον ίδιο χρόνο(!) που σημείωσε και ο Romain Grosjean με την Haas μένοντας στην 15η θέση και εκτός συνέχειας. Ο Magnussen με την έτερη Haas κατέκτησε την καθόλου άσχημη, έβδομη θέση δείχνοντας την βελτίωση της Αμερικανικής ομάδας μετά το καλό πλασάρισμα που είχε στην Αυστραλία. Οι δυο Renault βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα αλλά μακρυά από τις θέσεις που έχουν ως στόχο τη φετινή χρονιά, με όγδοο τον Nico Hulkenberg και δέκατο τον Carlos Sainz. Σφήνα ανάμεσα τους είναι ο Ocon της Force India η οποία στον πρώτο άγωνα της χρόνιας απογοήτευσε, όπως και η Williams που μοιράζεται τις τελευταίες θέσεις στο grid μαζί με την Sauber.

Αύριο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον ο αγώνας, με τη Ferrari να θέλει να αρπάξει την ευκαιρία τώρα που οι πρώταθλητες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνέχεια με την αυριανή εκκίνηση στις 18.10!

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των κατατακτήριων και τα διαθέσιμα ελαστικα των πιλότων για τον αυριανό αγώνα:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code