“Βαρετό” το πρώτο Grand Prix της χρονιάς χαρακτήρισε ο Max Verstappen


Οι δηλώσεις του Ολλανδού βέβαια έχουν πολλούς υποστηρικτές αφού ο πρώτος αγώνας στην Μελβούρνη δεν είχε το θεάμα και τις μάχες που όλοι θα θέλαμε, και όπως σχολίασε ο Ross Brown δύσκολα αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

Ο Max Verstappen χαρακτήρισε το αυστραλιανό Grand Prix της περασμένης Κυριακής ως χάσιμο χρόνου για τους οπαδούς μετά από έναν αγώνα με μικρή δράση στο Albert Park, λέγοντας πως θα έκλεινε την τηλεόραση αν ήταν τηλεθεατής.

Να θυμίσουμε πως ο πιλότος της Red Bull υπέμεινε ένα απογοητευτικό απόγευμα κολλημένος πίσω από τον Fernando Alonso και παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλύτερο ρυθμό δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να προσπεράσει, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση.

Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνθηκε ότι οι οπαδοί είδαν τον αγώνα, ο Verstappen δήλωσε στο motorsport:
«Εντελώς βαρετό. Θα είχα απενεργοποιήσει την τηλεόραση. Ήταν πολύ βαρετό. Βάζεις τα δυνατά σου, δοκιμάζεις διάφορα, βρισκόμουν σε ζώνη DRS όλη την ώρα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείς να κάνεις. Τα μονοθέσια της Haas ήταν ένα δεύτερο πιο αργά από τις Ferrari. Ήταν απλά τυχεροί που βρέθηκαν μπροστά μας στην εκκίνηση", πρόσθεσε ο Verstappen.

«Και πάλι δεν μπορούσες να προσπεράσεις. Κοιτάξτε και στην κορυφή, τον Hamilton με τον Vettel. Και η ίδια ιστορία με τον Αλόνσο. Ήταν επίσης πολύ πιο αργός αλλά δεν μπορούσα να περάσω. Προσπάθησα, αλλά δεν είχε καμία διαφορά. Ακόμα κι αν είσαι ενάμιση δευτερόλεπτο γρηγορότερος, δεν είναι δυνατή η προσπέραση».

Και φυσικά δεν ήταν μόνο ο οδηγός της Red Bull που “ίδρωσε” μήπως και έκανε μια προσπέραση,  αφού σε όλο το grid πραγματοποιήθηκαν ελάχιστα προσπεράσματα στη Μελβούρνη. Αν υποθέσουμε πως λόγω της ιδιομορφίας της πίστας που κατέστησε το προσπέρασμα στα ίσα σχεδόν αδύνατο, η πίστα του Bahrain, που ακολουθεί την Κυριακή του Πάσχα, θα φανερώσει σε μεγάλο βαθμό αν θα συνεχιστεί η αδυναμία των πιλότων να προσπεράσουν λόγω της σχεδίασης των συγκεκριμένων μονοθέσιων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια