ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποιος ήταν ο Ντάβιντε Αστόρι

Στην ''γειτονιά των αγγέλων'' ανήκει από χθες το μεσημέρι ο Ντάβιντε Αστόρι.
Ο 31χρονος αρχηγός της Φιορεντίνα βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο του Ούντινε, που είχε βρεθεί εκεί με όλη την ομάδα των Βιόλα για τον αγώνα με την Ουντινέζε. Η αιτία θανάτου του αποτελεί η ανακοπή καρδιάς που υπέστη στον ύπνο του.


Το χαμογελαστό παιδί από το Σαν Τζιοβάνι του Μπέργκαμο,έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Ποντιζόλα για να πάρει μεταγραφη το 2001 στα τμήματα υποδομής της Μίλαν. Το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ''ροσονέρι'' αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ σε αυτούς. Δώθηκε δανεικός αρχικά στην Πιτζιγκετόνε (2006-2007) και στην επόμενη σεζόν στην Κρεμονέζε.


Το 2008 έγινε κάτοικος Σαρδηνίας για λογαριασμό της Κάλιαρι, όπου και εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Τυπικά έμεινε στο κλαμπ ως το 2016, στην ουσία έως το 2014 γιατί ακολούθησαν δυο άλλες χρονιές δανεισμού την μία στη Ρόμα την περίοδο 2014-2015 και στην Φιορεντίνα την σεζόν 2015-2016 απ' όπου και αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή το 2016.


Συνολικά σε 345 συμμετοχές πέτυχε 9 τέρματα ενώ είχε 18 συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες της Ιταλίας και 1 γκολ. Οι παρουσίες του αποδεικνύουν ότι ήταν ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Σέριε Α και από τις πρώτες εναλλακτικές επιλογές όσον αφορά την ''σκουάντρα ατζούρα''.

Το στυλ παιχνιδιού του Αστόρι ήταν αρκετά δυναμικό. Ήταν 1,88, αριστεροπόδαρος και αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι. Μπορούσε να καλύψει με την ίδια άνεση την αμυντική διάταξη ανεξάρτητα από την διάταξη της ομάδας (είτε με 3 αμυντικούς είτε με 4).


 Ο Αστόρι ήταν ένας άνθρωπος πρότυπο όσον αφορά τον χαρακτήρα του (φίλοι και συμπαίκτες έχουν να πουν τα καλύτερα) αλλά και την συνεχή δουλειά που τον καθιέρωσε στο τοπ επίπεδο της Σέριε Α. Του άρεσε πριν τους αγώνες να παίζει PlayStation μαζί με τους συμπαίκτες του (κυρίως τον Σπορτιέλλο).

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν δυο εβδομάδες ο αρχηγός της Φιορεντίνα είχε γίνει πατέρας. Τουλάχιστον πρόλαβε να το δεί, όμως θα είναι απών όταν αυτό θα μαγαλώνει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code