ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ





Όσα έχουμε στο μυαλό μας, θετικά και αρνητικά έχουν απίστευτη δύναμη.
Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το μυαλό μας οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια και αντί να καθοδηγείται από θετικές και όμορφες σκέψεις, αντικαθίσταται  από αρνητικά μοτίβα σκέψης τα οποία καταλήγουν να ελέγχουν πλήρως την πορεία της ζωής μας! Κάθε συναισθηματική αναστάτωση προκαλείται από έλλειψη αρμονίας και ισορροπίας μέσα στο συναισθηματικό σώμα.

Ποιος έχει τη δύναμη να αποτρέψει οτιδήποτε μας στερεί την ευτυχία, μας ταράζει και  μας αποπροσανατολίζει; Φυσικά εμείς! Ωστόσο, η αλλαγή της νοοτροπίας απαιτεί συνειδητή προσπάθεια αλλά και δέσμευση.


Η δύναμη της σκέψης αποτελεί το κλειδί στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Όσα στοιχεία μπορούμε να αντιληφθούμε στο φυσικό κόσμο προέρχονται ουσιαστικά  από τον εσωτερικό κόσμο των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας. Για να είμαστε λοιπόν σε θέση να προσελκύουμε στη ζωή μας οτιδήποτε επιθυμούμε, πρέπει απαραιτήτως να εξοπλιστούμε με θετικές επιβεβαιώσεις για υγιή σκέψη. Μετατρέποντας, συνεπώς, έναν ικανοποιητικό αριθμό σκέψεων σε θετικές, αποκτούμε σταδιακά τη συνήθεια να υιοθετούμε μόνο θετικές σκέψεις, να είμαστε πιο αισιόδοξοι και επομένως να νιώθουμε ευεξία οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Τι πρέπει να κάνεις 

Το πρώτο βήμα είναι να δίνεις προσοχή στις σκέψεις σου, ώστε να αποβάλλεις εκείνες που δημιουργούν μη επιθυμητά βιώματα. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείς ότι κάθε σου φράση συνιστά μια δήλωση που προσελκύει και ανακυκλώνει τις ίδιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, κάθε φορά που θυμώνεις, υποσυνείδητα στέλνεις μήνυμα στον εαυτό σου, στο νου σου, πως επιζητάς θυμό στη ζωή σου. Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι είσαι θύμα, δηλώνεις ότι επιθυμία σου είναι να εξακολουθείς να νιώθεις έτσι. Και τότε το μυαλό σου σε κατευθύνει σε καταστάσεις όπου θα βιώνεις διαρκώς το ίδιο συναίσθημα, ενώ αυτό που στην πραγματικότητα θέλεις είναι να πάψεις να το νιώθεις. Προκειμένου να αλλάξει, λοιπόν, η παρούσα πραγματικότητά σου, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και μιλάς.


Και γιατί τα μεταβαλλόμενα μοτίβα σκέψης από αρνητικά σε θετικά λειτουργούν; Επειδή αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είσαι υπέροχος ακριβώς όπως είσαι! Μην επιτρέψεις τα αρνητικά πεδία σκέψης να ελέγχουν τη ζωή σου! Αξίζεις πολλά περισσότερα και είναι καιρός να αποδεχτείς την καλύτερη και βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου τώρα! Προσέφερε αγάπη στον εαυτό σου προκειμένου να κατανοήσεις αυτό που πεισματικά σου λέει και με επιμονή και προσπάθεια άλλαξε τα ανεπιθύμητα σενάρια σε εποικοδομητικά! Μπορείς!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code