ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κρίθηκε στα πέναλτι, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1


Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, που θα το θυμόμαστε μόνο για τα δύο πέναλτι - γκολ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν σκιές του εαυτού τους.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο και σίγουρα πιστώνεται στο μαχητικό πνεύμα των πράσινων που έβγαλαν αντίδραση παίζοντας με δέκα παίκτες και βρισκόμενοι πίσω στο σκορ.

Ένα αρκετά νωθρό και ανιαρό πρώτο ημίχρονο εκτυλίχθηκε στο άδειο λόγω τιμωρίας Γ. Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και με επίθεση διαρκείας έψαχναν με συνέπεια το γκολ στο πρώτο διάστημα του ματς. Τα περισσότερα γεμίσματα ωστόσο απομακρύνθηκαν εύκολα από την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τις σημαντικότερες ευκαιρίες να σημειώνονται με την άστοχη κεφαλιά του Ένχελς στο 12' και με το σουτ του Μιραλάς που κόντραρε στα σώματα δυο λεπτά αργότερα.

Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, χωρίς όμως να φέρει άμεσο αποτέλεσμα, προκαλώντας δηλαδή κάποιο σοβαρό λάθος της αντίπαλης άμυνας. Από την άλλη πάντως δεν έλειπαν οι επιπολαιότητες και από πλευράς Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 25ο λεπτό, επιχειρώντας ως επό το πλείστον να επιτεθεί από τα δεξιά με τον Κουλιμπαλί. Ο Αφρικανός μπακ ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε ευκαιρίες τις προοπτικές που του δόθηκαν. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα μετά το 35' και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον πιο δραστήριο παίκτη του, τον Κέβιν Μιραλάς. Σέντρα του Πάρντο από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Βέλγο άσο που από το ύψος του πέναλτι έκανε το γυριστό σουτ αλλά αστόχησε για λίγο.

Με την ίδια φόρα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, φτάνοντας κοντά στο προβάδισμα. Αρχικά στο 49' ο Οφόε έβγαλε κάθετη στον Μιραλάς που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος. Στο 50' σε μια περίεργη φάση η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι από την πλάτη του Ένγκελς. Τελικά, δέκα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο με τον Οικονόμου στην πλάτη του. Ο αμυντικός του ΠΑΟ τον ανέτρεψε τραβώντας τον από τη φανέλα και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Οικονόμου δέχθηκε κόκκινη κάρτα και ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να αντιδράσει εσπευσμένα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αυλωνίτη και Μουνιέ. Στο 69' έφτασε στην περιοχή αλλά το γύρισμα προς το Μουνιέ ήταν υπερβολικά δυνατό. Στο 79' και στο 81' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην περιοχή, αλλά τα τελειώματα των Μουνιέ και Χατζηγιοβάννη δεν ήταν καλά, ενώ στο 82' σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Τζούρτζεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας σε τετ α τετ όμως στο σκάψιμο του πέρασε άουτ.

Ο Σέρβος κατέστη ο μοιραίος παίκτης των ερυθρόλευκων, αφού έκανε λάθος γύρισμα στο 85' σε τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η στιγμή του Παναθηναϊκού. Από προβολή του Ένχελς ο Ινσούα βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Αντονύ Μουνιέ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε από την άλλη τον Προτό για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ο Παναθηναϊκός κράτησε με άνεση την ισοπαλία και το τελικό 1-1 ήρθε χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση από τις δυο ομάδες. Ικανοποίηση στο πράσινο στρατόπεδο, σκυμμένα κεφάλια στον Ολυμπιακό που παραμένουν (εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων) τέταρτοι!

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένχελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα, Πάρντο (89' Μάριν), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65' Αυλωνίτης), Λουντ, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάννης), Άλτμαν, Δώνης (65' Μουνιέ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code